Aspiratorul Vasile și Bumbăcilă - jurnal de tatic

Aspiratorul Vasile si Bumbacila - jurnal de tatic

Aspiratorul Vasile și Bumbăcilă - jurnal de tatic

Pentru că am observat că micuța mea nu se prea dă in vânt după treburi casnice de genul, adunat haine de prin cameră, sters praful sau chiar tăiat unghiile, am zis să botezam ÎMPREUNA câteva obiecte de prin casă...

 

vei citi:
Degetica a carei hrana sunt unghiile
Uscatorel locuieste in balcon
Bumbacila e adapostul hainelor folosite
Roua mangaie cu picaturile ei fiecare pata
Uscatel are puteri magice
Vasile se hraneste cu scame
Papucila si papucii
Vrajimaturica inzestrata cu puteri magice
O data e Gigel, o data e Dorel
Cautam nume... AJUTOR!

Degetica a carei hrana sunt unghiile

In felul asta clestisorul de unghii, unghiera, a ajuns sa fie Degetica. Degetica a carei hrana sunt unghiile, ori daca nu le taiem ea nu are ce sa pape si o s-o doara burta de foame.

Uscatorel locuieste in balcon

Uscatorel e gratarul metalic pe care punem hainele la uscat. Uscatorel locuieste in balcon, acolo unde nu-i foarte cald deci trebuie sa-l imbracam repede sa nu raceasca cu hainele proaspat scoase din masina.

Bumbacila e adapostul hainelor folosite

Cosul cu rufe murdare a ajuns sa se numeasca Bumbacila de la Bumbac. Orice pantalonas, ciorapel sau bluzita care nu mai e curata trebuie sa se adaposteasca in el. Bumbacila e adapostul hainelor folosite.

Roua mangaie cu picaturile ei fiecare pata

N-a scapat nebotezata nici masina de spalat rufe, se numeste Roua desi in acte, in certificatul ei de nastere figureaza ca Electrolux. Roua mangaie cu picaturile ei fiecare pata, fiecare urma de murdarie si e trista cand e goala, cand n-are haine in ea.

Uscatel are puteri magice

Galagia produsa de motorul uscatorului de par parca nu-i atat de infricosatoare cand il cheama Uscatel. Uscatel are puteri magice. Poate sa sufle mai repede sau mai incet, mai cald sau mai rece, totul e sa-l gadili la butoane. El e si salvatorul diminetilor cand ne udam hainele de gradi cu ceai si nu mai avem timp sa le schimbam.

Vasile se hraneste cu scame

Vasile nu e vreun unchi, frate sau vecin ci aspiratorul. Vasile se hraneste cu scame, firmituri si piese de lego.

Papucila si papucii

Papuci peste tot prin casa, pe masa, sub masa, chiar si prin pat, ne-au facut sa cautam un nume pentru dulapiorul de pantofi. Papucila e numele adapostului unde stau cuminti sandalele, bocanceii si balerinii. Ma rog, balerinii stateau pana cand cainele familiei Toto s-a decis sa ne scape de ei si ia ros. Nu intru in amanunte despre tristetea generata de disparitia pantofiorilor de balet, dar daca proprietareasa ar fi stiut numarul hingherilor cu siguranta ar fi sunat sa vina sa-l ridice.

Vrajimaturica inzestrata cu puteri magice

Matura casei nu e doar o simpla matura ci o vrajimaturica inzestrata cu puteri magice, care dintr-o simpla miscare aduna in jurul ei toate firmiturile.

O data e Gigel, o data e Dorel

N-a scapat de porecla nici mopul. Doar ca la el treaba cu numele variaza. O data e Gigel, o data e Dorel sau cand in galeata e mai mult detergent, e pur si simplu Clabucel. Cel mai mult si mai mult ii place sa patineze pe gresia din baie si bucatarie. Aluneca usor ca un fulg. Ar fi un real candidat la medalia de aur pentru proba de patinaj viteza din cadrul Jocurilor Olimpice de Iarna.

Cautam nume... AJUTOR!

Ultima provocare. Periuta de dinti. Copilul meu ca multi altii nu s-a dat in vant dupa frecatul dintilor, ba ca lene, ba ca somn, orice doar sa scape si sa nu se spele. Am incercat periute mai mari, mai mici, mai colorate, mai cu model, incat daca ar fi sa le adun pe toate la un loc am putea dota nu o grupa ci o intreaga gradinita cu ele. La fel si in cazul pastei. Cu aroma de cirese, capsuni, mar…dar ce te faci cand in vacanta copilul merge la bunici si cand se intoarce de acolo cere cu aroma de corcoduse?!?

Cu chiu cu vai am depasit episodul corcoduse dupa ce am cumparat o periuta de dinti electrica, viu colorata care curata si repede si fin.

Acum cautam un nume si pentru ea. Ne ajuti in comentariu cu o idee?

► autor: Mihai Nicoara, redactor tatic de la Desprecopii  - Mihai este tatal unei fetite minunate de 4 anisori si a unui baietel. El scrie si despre meseria de tatic aici: Mihai - ganduri de tatic

Pe Mihai il gasiti aici.

Construim viitorul!

Suntem in plin santier. Toata casa e cu fundul in sus.  Colac peste pupaza, printre galeti cu vopsea, cuie si ciocane mai e si un copil curios pe care trebuie sa stai cu ochii ca America pe Irak sa nu faca vreo nazbatie si sa te trezesti ca arunca tot ce prinde in aer. Mai departe>

Pagina tatilor, actuali si viitori

Ganduri si ... sa spunem ... sfaturi, pentru taticii de azi. Vorbim cu seriozitate despre cea mai frumoasa meserie din viata unui barbat: aceea de tata.

Si nu numai cea mai frumoasa - dar si cea mai plina de suprize, emotie, sensibilitate si impliniri. Deci, aici e locul taticilor care vor sa conteze in viata copilului lor.

 

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII