Sustine alaturi de noi preventia contra meningitei

Sustine alaturi de noi preventia contra meningitei

Sustine alaturi de noi preventia contra meningitei

  • Daca si copilul tau a suferit de meningita, asteptam sa ne spui experienta ta. In acest fel vei arata ca iti doresti sa lupti contra meningitei, o boala care OMOARĂ 1 DIN 2 COPII AFECTAŢI DE ACEASTĂ BOALA!
Pe DANIELA din Tg. Mures am cunoscut-o pe forumul Desprecopii.com la acest topic. Ea ne-a povestit experienta copilului sau in lupta cu meningita. Daca si copilul tau a suferit de meningita, asteptam sa ne spui experienta ta. In acest fel vei arata ca iti doresti sa lupti contra meningitei, o boala care OMOARĂ 1 DIN 2 COPII AFECTAŢI DE ACEASTĂ BOALA!

CE SPUNE MEDICUL DESPRE MENINGITA?

Meningita este o inflamaţie a meningelui de etiologie variată (bacteriană, virală, fungica, etc.). Meningita virală este mai puţin gravă. De cele mai multe ori pacienţii se recupereaza complet.

În schimb, meningita cauzată de bacterii  poate determina infecţii severe, cu complicaţii majore sau chiar deces.

CARE SUNT BACTERIILE CARE PROVOACA MENINGITA?

Cele mai periculoase bacterii care provoacă meningita sunt: meningococul, pneumococul şi Haemophilus influenzae. Neisseria meningitidis (meningococul) este o bacterie care se transmite pe cale aerogenă (picături de salivă) şi care se cantonează la nivelul mucoasei nazofaringiene. De aici, în anumite circumstanţe, se propagă mai departe infectând plămânii, pleura, urechea internă sau meningele.

 

Prof. Dr. DOINA PLEŞCA Vicepreşedinte al Secţiei de Pneumologie Pediatrică din cadrul Societăţii Române de Pneumologie, vă explică ce este meningita bacteriană şi cum aceasta poate determina infecţii severe, cu complicaţii majore sau chiar deces.
Joi, 30 iunie 2011, între orele 11.00 -15.00, D-na Profesor Doctor va fi prezentă pe FORUMUL DESPRECOPII   pentru a vă răspunde la întrebările despre meningită şi modalităţile in care acesata poate fi prevenită. 

Streptococul pneumoniae (pneumicocul) este o bacterie localizată în tractul respirator superior (nazo-faringe). Este unul din principalii agenţi patogeni infecţioşi la vârsta copilăriei, transmisibil de la om la om. Haemophilus Influenzae tip b (Hib) este o bacterie care se găseşte şi la oamenii sănătoşi, la nivelul nasului şi al gâtului. Doar în condiţii speciale bacteria Hib devine patogenă (sistem imun imatur sau afectat) şi provoacă infecţii foarte grave, cum este meningita. 2-5% din populaţie este purtătoare sănătoasă de HIb.
 
CAND O MAMICA TREBUIE SA SE ALARMEZE, CARE SUNT SIMPTOMELE?

Meningita bacteriană se instalează brusc şi este însoţită de un tablou clinic caracterizat prin: febră mare ( 40-41°C), alterarea stării generale, pacientul nu suportă lumina (fotofobie), cefalee difuză, progresantă şi chinuitoare, somnolenţă, vărsături. Progresiv, starea generală se agravează, pacientul devine comatos şi apar crizele de convulsii. La sugari, tabloul clinic se instaleaza rapid, fiind oarecum diferit faţă de alte vârste: modificări ale stării generale cu perioade de somnolenţă alternând cu agitaţie extremă (plâns inconsolabil), vărsături, febră sau hipotermie, refuz alimentar, convulsii. În faţa unei infecţii severe, care are o rată semnificativă de mortalitate şi morbiditate, se impune intensificarea măsurilor de prevenţie.
 
CARE SUNT COMPLICATIILE?

Cele  mai semnificative sechele care apar sunt: surditate, retard mental şi/sau motor, convulsii, etc. 

Sustine preventia contra meningitei

Daca vrei să interacţionezi cu Daniela, mamica care ne-a povestit experienta copilului ei cu meningita, te asteptam  vineri, 24 iunie, între orele 11.00 - 15.00 pe forumul Desprecopii. Mamica Daniela Cioba va fi on line pe site şi îţi va răspunde la intrebari! Adreseză-i întrebarea ta Danielei!

COPILUL TĂU A SUFERIT DE MENINGITĂ?
Te asteptam sa ne povestea ta la  acest topic pe forumul Desprecopii! ARĂŢI ASTFEL CĂ ÎŢI DOREŞTI SĂ LUPŢI CONTRA MENINGITEI, CĂ SUSŢII PREVENŢIA CONTRA BOLII CARE OMOARĂ 1 DIN 2 COPII AFECTAŢI DE ACEASTĂ BOALA! 

autor: Desprecopii.com, Articol aprobat de Colegiul Medicilor Desprecopii.com
Toate drepturile rezervate (c) 2011

Bolile copilului

 La Medicul va Raspunde veti gasi sute de raspunsuri la intrebarile puse medicilor Desprecopii.com

 Forumuri specializate

Clinica Virtuala DC
Consultanta medicala online.

In floarea copilariei (4-12 ani)
Nici prea mici si nici mari de tot :-). Intrebari, dileme, raspunsuri, prietenie, sanatate
.

Daca ti-a placut articolul, apreciaza-l cu un share!

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ultimile 1 comentarii

  1. loredana
    loredanatrimis la 11/6/2012

    Buna Seara!Numele meu este Loredana si de 2luni am nascut un baietel superb...3.800kg.Am stat in travaliu 18ore nici un Dr.nu au vrut sa imi faca cezariana asta se intampla in italia.Bebelusul meu a suferit enorm la nastere deaceia a facut convulsi dupa care menengita Bacteriana consencintele acestei menengite sunt :hidrocefallealichid la caput care a fost operat la caput la o luna si 2saptamani i-au bagat tubulet de la creieras in stomac. la inceput ingerasul meu nu se misca nu manca cum trebuia erea trist dormea foarte mult Imaginati-va cum imi erea sufletul meu stand cu el o luna in terapia intensiva lundul in brate de 3ori pe saptamana!cand intrebam Dr.ce are copilu?este bine copilu?o sa traiasca copilu?Dadeau din umeri si ziceau Trebuie rabdare Doamna,dupa o luna cand au vazut ca nu mai este de competenta lor l-au trimis la Roma la Neurochirurgie acolo am dat peste niste Dr.extraordinari defapt eu le zic ingeri lui Dumnezeu...Bebelusul meu acum mananca ,rade,reactioneaza se gadila se uita la noi se misca Defapt sunt foarte multe momente urate am vazut un al bebelus cum a murit,altul mort st.enorm de multe m-ar lua o saptamana sa povestesc ce am vazut in 2luni.Intrebarea mea catre Doamna Dr.este Ingerasul Meu Va ramane cu sechele??Dr.de la Roma ne zic ca trebuie sa asteptam pana cand ii fac rezonanta magnetik adik peste 8luni ....sunt distrusa nu mai am rabdare imi este foarte frica am nascut pe 10aprile2012 iar pe 13aprile m-am apucat de tigari inainte nu fumam acum fumez2pachete la zi.Va rog din inima si suflet spuneti-mi care sunt consencintele?si cine a mai avut un caz ca al meu!!Va Multumesc din INIMA.

    Raspunde la acest comentariu

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publica (ramai anonim) dar completarea corecta este necesara, mai ales in cazul in care astepti raspuns. | Toate campurile trebuie completate!

Ai o intrebare? APASA AICI pentru rubrica de intrebari SAU intreaba pe FORUMUL DESPRECOPII