Peștele și conținutul său de mercur - alege cu grijă peștele pe care îl consumi
Despre pește auzim mereu ca este un aliment foarte sanatos. Are un continut ridicat de proteine, putine grasimi și este plin de nutrienti sanatoși pentru inima.
Insa poluarea oceanelor, a lacurilor si a raurilor face ca anumiti pesti sa aiba un continut toxic de mercur, care este deosebit de daunator pentru fatul din burtica, bebelus si copii.
Pestele este considerat un aliment sanatos - la prima vedere
Peste are un continut ridicat de proteine, putine grasimi si este plin de nutrienti sanatosi pentru inima. Insa poluarea oceanelor, a lacurilor si a raurilor face ca anumiti pesti sa aiba un continut toxic de mercur, care este deosebit de daunator pentru fatul din burtica, bebelus si copil.
Ce este mercurul?
Mercurul este un metal care se gaseste sub multe forme in natura, toate otravitoare. Este folosit in termometre, baterii si amalgamele dentare si este produs de uzinele electrice si din alte activitati industriale. Aceste emisii ajung in sursele de apa, de unde se aduna in pesti, acumulandu-se in timp si in pestii mai mari. Oamenii primesc cea mai mare doza de mercur in urma consumarii acestor pesti contaminati cu mercur. Cititi: Acidul Folic
Daca o femeie este expusa la un nivel ridicat de mercur inainte de a ramane insarcinata sau in timpul sarcinii, sanatatea ei si a copilului sunt amenintate.
Care sunt riscurile expunerii la mercur?
Mercurul afecteaza multe parti ale corpului, printre care sistemul nervos, plamanii, rinichii, vederea si auzul. Gravitatea riscului depinde de cantitatea de mercur la care a fost expusa persoana respectiva. Riscul este in special ridicat pentru fatul din burticasi copil.
Bebelusii care sunt expusi la mercur in timp ce sunt in uter pot suferi avea sistemul nervos grav afectat si pot muri. Ei pot suferi sechele ale creierului, dizabilitati de invatare si pierderea auzului.
Despre peste si intoxicatia cu mercur, citeste si
Sunt insărcinată: pot mânca ton? Tonul conține mercur și poate fi riscant - iată ce trebuie să știi
Sunt gravida: pot manca somon si ton?
Top 10 toxine care ne otravesc copiii
Daca sunteti interesati despre ecologie si calitate, cititi totul despre Familia Verde (interesata de problemele si dilemele ecologice ale prezentului)
Oare ar trebui sa fim cu totii vegetarieni?
Telefoanele mobile, daunatoare pentru copiii sub 12 ani
10 aditivi alimentari care trebuie evitati
Sapunul poate afecta sanatatea copiilor?!
Copiii, victimele poluarii mediului
Efectele directe ale poluarii mediului asupra sanatatii
Despre parabeni si controversele despre parabeni
Ce sentimente ti-a produs acest articol?
Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!
Scrie un comentariu
Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII