Sunt un tată divorțat și vreau să am dreptul la informațiile școlare ale fiicei mele - de ce mi se refuză accesul la aceste informații?

Sunt un tata divortat si vreau sa am dreptul la informatiile scolare ale fiicei mele - de ce mi se refuza accesul la aceste informatii?

Sunt un tată divorțat și vreau să am dreptul la informațiile școlare ale fiicei mele - de ce mi se refuză accesul la aceste informații?

Sunt un tata divortat sir vreau sa am dreptul la informatiile scolare ale fiicei mele - de ce mi se refuza accesul la aceste informatii?

Sunt tatal fetitei si vreau sa fiu informat trimestrial cu privire la situatia scolara a fiicei mele si sa pot avea acces la catalogul electronic

de pe forumul Desprecopii

Buna tuturor. Va rog sa.mi explicati daca sunt cumva in eroare sau poate ca cer prea mult de la invatatoarea fetitei mele care este in clasa a 4 a. Pe scurt, sunt tatal fetitei si locuiesc in strainatate de 7 ani si tocmai ce am terminat un proces cu mama fetitei de custodie si plata pensiei alimentare.

Hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila cu rezultatul de custodie comuna. In legatura cu scoala,am mai incercat sa ma implic,ducandu.ma la scoala dar m.am lovit de refuzuri deoarece procesul nu era finalizat. Acum, ca sunt tata cu drepturi legale si avand custodia comuna am fost la scoala,am vorbit cu doamna director adjunct, le.am inmanat hotararea si am cerut sa fiu informat trimestrial cu privire la situatia scolara a fiicei mele si sa pot avea acces la catalogul electronic, sa pot participa la sedintele cu parintii ptr ca se fac online,precum si orice alte informatii pe care le primeste mama sa fiu instiintat si eu.

Am lasat adresa de email, nr de tel pentru Whatsapp si chiar am facut rost de nr se tel al invatatoarei de la mama fiicei mele. I.am scris mesaj invatatoarei,explicandu.i ce doresc si nu am primist niciun raspuns de 6 luni de zile. Dupa cate stiu eu,mi se incalca dreptul la informatie si principiul dreptului egalitatii dintre parinti. Va spun sincer ca traiesc o trauma din cauza asta.

Va rog sa ma sfatuiti ce sa fac pentru ca nu cred ca cerand informatii despre copilul meu este o greseala si sunt taxat ca atare. Va multumesc.

Cate sfaturi primite de la alti parinti

Ai dreptate. Ai dreptul sa fii informat. Si faptul ca doresti sa fii informat trimestrial nu e un capat de tara pentru o doamna invatatoare. Pentru catalogul online poti vorbi cu mama copilului sa iti dea parola. Dar sa nu crezi ca se va actualiza zilnic. Mai curand lunar.

Dar acuma cu scoala asta online e putintel mai greu. Sun-o pe invatatoare, nu prin mesaje. Nu cred ca se fac sedinte online, e complicat. Cel mult pot avea grup pe whattsapp.

Ai rabdare, scoala a inceput in septembrie, iar data pentru informarea trimestriala nu a venit inca.

Asteapta luna decembrie si vezi atunci daca primesti ceva. Orice demers vei face acum vei primi acelasi raspuns: sigur ca o sa-l informez, dar nu a trecut un trimestru. - spune Viviana

Indiferent daca exista sau nu catalog electronic, un parinte are tot dreptul sa stie de situatia copilului.

Dupa 6 luni d ezile, cei contactacti ar fi trebuit sa-i dea informatii despre situatia scolara a copilului.Si indiferent de ton, e dreptul lui ca parinte sa primeasca informatii. Cit despre motivul divortului, e strict treaba los, iar daca s-a hotarit custodia comuna, atunci iar exista intelegere in ce priveste domiciliul lui.

Eu cred ca deranjeaza mai mult faptul ca el-tatal , divortat si plecat din tara, cere informatii despre copil.E doar parerea mea... - spune andacos

***

Mie nu mi se pare un mesaj agresiv. Ma refer la mesaj. Acesta pare sa contina informatiile , facts, pentru a intelege situatia birocratica, ca sa zic asa. Doar ca eu sunt detasata de situatie si nu o percep agresiv inca dinainte de a citi. Ceea ce, de fapt, se intampla de obicei.
 
A> informat trimestrial -- asta e super oficial si de fapt nu cred ca face careva asa ceva fara ca directorul sa nu le impuna ca si regula de lucru generala (si aplicata) pe scoala. Zic "si aplicata" pentru ca de la vorba pana la punerea in practica este cale lunga in unele locuri. Nu iti imagina ca merge instant, si nu cred ca are legatura cu tine. --> Io zic sa mai trimiti niste mailuri politicoase la directoare=mailul oficial al scolii. Eventual intrebi procedura pentru a afla notele, situatia copilului. Adica daca nu au o asemenea procedura, sa o faca intr-un fel sau altul. Eu stiu ca totusi la fii-miu , liceu, diriga lor ne trimite situatia. Dar doar la unul din parinti (la noi - domnul sot e principalul pe lista ei), iar noi schimbam intre noi. Cum voi sunteti separati si i-ati informat, ei sunt obligati sa o faca separat pe fiecare dintre voi.

B> catalog electronic - s-ar putea sa nu aiba sau sa fie in paragina. Iarasi, e posibil sa le ceri ceva peste puterile lor. [:D] Asta daca nu stii ca este regula de lucru, sigura, la clasa fiicei tale. La liceu la fii-miu, la Bucuresti - da? , si aku' sunt scrise de diriga pe o hartie, face poza si o trimite. (asta e , sa traim noi si sa inflorim.) Ar fi si catalog. Cine stie pe unde.

C> sedinte - WhatsApp-ul este sfant. Nu prea imi vine a crede ca mai exista clasa fara 4 grupuri de whatsapp, sa le zicem sigure: Grupul de whatsapp 1. Parinti si Diriginta. 2. Parinti - intre noi [:)] - adica fara diriga; 3. Elevi si Diriga, 4. Elevi - intre noi. Si sigur alte 100 de grupulete mici dar care nu intereseaza.

Ceri express in mail ul catre scoala , daca altfel nu reusesti sa te conectezi cu cineva, sa fii adaugat in grupul 1. Si apoi pe grupul 1. Intrebi cine este seful comitetului de parinti. Intrebi frumos.

Pe aceste grupuri (1 si 2) se anunta sedintele cu parintii, se discuta diverse chestii. Daca sedinta e online, se intra pe conturile copiilor. Deci soata o sa intre pe contul copilului de acasa. Nu are neaparat cineva ceva cu tine doar ca technic, e cam greu de explicat (adica nu are cine, nici cunostinte , nici deschidere).

Referitor la grupuri, te rog sa privesti in felul urmator:

In 1. - Adauga diriga/invatatoarea.

In 2. - Adauga adminul de grup -- parintele sef de comitet de parinti, ceva de genul acesta si alti parinti din comitet sau ...nu. Diriga nu stie, teoretic, de acest grup.

Intr-adevar, diriga/invatatoarea, este punctul central de distribuire a informatiei: in ambele sensuri. Adica din partea scolii --> spre parinti, din partea parintelui --> spre scoala. Dirigintele/Invatatoarea face si oficiile de persoana de contact pentru tot in fata parintilor. Cel putin asta e perceptia mea. Dar momentan, trebuie sa ajungi la ea. Mai scrie si invatatoarei, vorbeste-i politicos, apropiat, nu formal in limbaj de lemn. Poate te ajuta cineva sa iti formuleze/reformuleze mailul/mailurile daca banuiesti ca poate si felul cum le formulezi pot ridica "presiunea sangelui" in partea cealalta.

E cam nasol ca stai in afara tarii si aceste situatii ti se par greu de trecut. - spune AdiS

Cel mai probabil ca mama a discutat fata in fata cu cei de la scoala si de aceea ei ignora, ilegal, cererea dvs.

La noi in clasa pe grupul parintilor sunt cate 1parinte/copil, cu exceptia celor divortati si cei plecati la munca in strainatate, caz in care sunt ambii. Ambii participa si la sedintele on-line.

Nu toate scolile au catalog online, dar notele se pot comunica in privat de catre invatatoare, resp diriginta. La noi asa se face.

Faceti cerere inreg la secretariat si daca nu se rezolva la inspectorat - spune Danavio

► Intrati in discutie sau urmariti topicul de aici DREPTUL LA INFORMATIE 

 CIteste si

Ce inseamna de fapt “custodie comuna” in educatia copilului?

Va asteptam pe forumul special: PARENTING - sau despre meseria de parinte

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII