Probiotice și prebiotice: care este diferența și cum ne ajută să ne menținem starea generală de sănătate?

Probiotice si prebiotice -  care este diferenta si cum ne ajuta sa ne mentinem starea generala de sanatate?

Probiotice și prebiotice: care este diferența și cum ne ajută să ne menținem starea generală de sănătate?

Corpurile noastre conțin la fel de multe celule microbiene câte celule umane, dacă nu mai multe - iar majoritatea acestor microbi sunt localizați în intestinul nostru. Deci, ce sunt probioticele și prebioticele și cum pot ele ajuta la menținerea sănătății intestinale?

Microbii care trăiesc în interiorul nostru au un rol important pentru sănătate. În ​​intestin, microbii contribuie nu numai la digerarea alimentelor, ci și la menținerea structurii intestinale și la protejarea noastră de infecții. Datorită importanței microbiomului nostru intestinal, atât probioticele, cât și prebioticele au câștigat popularitate ca scuturi care ne ajută să ne menținem sănătatea intestinală și bunăstarea generală - dar care sunt acestea și cum funcționează?

Veti citi:
Probiotice: o combinație de bacterii benefice vii
Prebiotice: alimente pentru bacteriile bune
Putem folosi probiotice pentru anumite afecțiuni medicale?
Pot ajuta probioticele la prevenirea răcelii?
Bonflor® capsule este sinbioticul care îți ajută familia să evite problemele pe care le poate cauza un intenstin nesănătos
Ce efect are Bonflor®  la echilibrul florei intestinale

Probiotice: o combinație de bacterii benefice vii

Probioticele sunt microorganisme vii, adesea bacterii sau drojdii, care colonizează tractul intestinal, fiind benefice pentru gazdă. Aceste bacterii, fie că sunt dobândite în mod natural din alimente sau din suplimente cu probiotice, se instalează de-a lungul intestinului. De acolo, ele ajută la digestia componentelor din alimente, pe care celulele noastre le descompun greu.

Bifidobacteriile, de exemplu, sunt una dintre primele tulpini de bacterii care colonizează intestinul după naștere. Aceste bacterii susțin apoi creșterea unei serii de alți microbi, care împreună întăresc structura intestinului pentru absorbția nutrienților și creează, de asemenea, o barieră protectoare, care reduce șansa unei infecții intestinale. De-a lungul acestei lupte pentru supraviețuire, microbii benefici din intestinul nostru trebuie să se alimenteze singuri - iar aici intervin prebioticele.

Prebiotice: alimente pentru bacteriile bune

În timp de probioticele sunt microorganisme vii, prebioticele sunt alimente pentru aceste microorganisme. Există anumite părți din alimentele noastre pe care nu le putem digera, dar care pot fi fermentate și folosite drept combustibil de către microbii din intestin. Aceste părți ale alimentelor noastre sunt cunoscute ca prebiotice (sau fibre). Prebioticele oferă microbilor resursele de care au nevoie pentru a crește și a se stabili în intestin - dar, în mod esențial, prebioticele încurajează creșterea microbilor care sunt benefici pentru sănătatea noastră față de cei care provoacă boli.

Cele mai comune prebiotice sunt formele de fibre, cum ar fi inulina din banane sau carbohidrații cu lanț mic cunoscuți sub denumirea de fructo-oligozaharide (FOS) și galacto-oligozaharide (GOS), care se găsesc în mod obișnuit într-o gamă largă de fructe și legume, în special leguminoase. Unele alimente conțin atât prebiotice, cât și probiotice, cum ar fi kimchi, un preparat coreean fermentat picant, sau varza murată.

Putem folosi probiotice pentru anumite afecțiuni medicale?

În prezent, există multe cercetări în jurul ideii "Ce pot face probioticele pentru corpul tău". Chiar dacă există o mulțime de rezultate posibil pozitive, cercetătorii încă lucrează pentru a găsi răspunsuri definitive despre modul în care probioticele pot ajuta în cazul diferitelor afecțiuni.

Cu toate acestea, există unele afecțiuni medicale în care probioticele pot ajuta. Acest lucru poate varia de la o persoană la alta, ceea ce înseamnă că ceea ce funcționează pentru mine poate să nu funcționeze pentru tine. Cel mai frecvent, probioticele pot fi luate în caz de:

 diaree (atât diaree cauzată de antibiotice, cât și de infecția cu Clostridioides difficile;
 constipație;
 boli inflamatorii intestinale (BII);
 sindromul intestinului iritabil;
 infecții cu drojdie;
 infecții ale tractului urinar;
 infecție gingivală;
 intoleranță la lactoză;
 eczeme (dermatită atopică);
 infecții ale căilor respiratorii superioare (infecții ale urechii, răceală, sinuzită).

De asemenea, probioticele reduc efectele nocive ale antibioticelor asupra organismului, consolidează sistemului imunitar și ajută sistemul digestiv să funcționeze corect.

Pot ajuta probioticele la prevenirea răcelii?

Dovezile că suplimentele cu probiotice pot ajuta la prevenirea răcelilor sunt slabe. Probioticele sunt un tip de „bacterii bune”, similare cu microorganismele găsite în organism și sunt benefice pentru sănătate, de aceea, administrarea regulată de probiotice poate reduce șansele de a răci. Iar, dacă răcești, probioticele pot ajuta la reducerea severității simptomelor și la scurtarea duratei acestora.

Bonflor® capsule este sinbioticul care îți ajută familia să evite problemele pe care le poate cauza un intenstin nesănătos

Avem o veste bună însă: Bonflor capsule este sinbioticul care îți ajută familia să evite toate problemele pe care le poate cauza un intestin nesănătos și să aibă o viață sănătoasă și liniștită.

De ce i se spune sinbiotic? Pentru că are în componența sa atât PROBIOTICE, cât și PREBIOTICE. Cele din urmă reprezintă hrană fără de care primele nu ar putea să supraviețuiască și ar muri.

În plus, complexul sinbitotic îți poate fi de ajutor și dacă suferi de sindromul colonului iritabil, colită ulcerativă, în bolile metabolice, dermatită atopică, precum și în perioada de sarcină și alăptare (crește proprietățile imunoprotectoare ale laptelui matern).

O familie fericită e fără îndoială o familie sănătoasă. Bonflor e alături de tine și familia ta în toate momentele importante din viață.

Ce efect are Bonflor®  la echilibrul florei intestinale

« Bonflor® capsule este un supliment alimentar cu acțiune de echilibrare a florei intestinale ce are la bază un complex format din probiotice (bacterii lactice benefice) și prebiotice.

Complexul probiotic din Bonflor® capsule este reprezentat de 2 dintre cele mai studiate tulpini probiotice din lume, Bifidobacterium longum și Lactobacillus rhamnosus izolate chiar de la nivelul tractului digestiv. Aceste tulpini au fost selectate datorită capacității crescute de a adera la mucoasa intestinală și de a secreta substanțe benefice organismului uman.

Complexul prebiotic din compoziția Bonflor® capsule, reprezentat de fructooligozaharide, este substratul hrănitor al bacteriilor lactice. Cantitatea optimă de fructooligozaharide din Bonflor® capsule furnizează nutrienții specifici dezvoltării Bifidobacterium longum și Lactobacillus rhamnosus. Astfel, colonizarea și reechilibrarea florei intestinale se vor realiza într-o perioadă mai scurtă de timp. Despre Bonflor - citiți mai multe detalii aici.

Compoziție: 1,5 miliarde UFC: Bifidobacterium longum, Lactobacillus rhamnosus, 45 mg fructooligozaharide, vitamina C, antiaglomerant (stearat de magneziu), amidon, capsulă (hipromeloza, gumă gellan, dioxid de titan).
Valoare energetică: 0,97 kcal/ capsulă

Despre Bonflor - citiți mai multe detalii aici.

« Bonflor® Imuno picături

Aport de vitamina D și bacterii lactice benefice florei intestinale sănătoase. Susține dezvoltarea și buna funcționare a sistemului imunitar.

Bonflor® Imuno picături este un supliment alimentar pe bază de bacterii lactice (Bifidobacterium animalis lactis) și vitamina D, care poate fi administrat încă din prima zi de viață a nou-născuților. Are acțiune complexă de susținere a funcției imunitare și a bunei funcționări a sistemului digestiv. Bifidobacterium animalis lactis este una dintre tulpinile de probiotice cel mai intens studiate și sigure, care a fost identificată și izolată din tubul digestiv al sugarilor alăptați.
Bonflor® Imuno picături asigură o colonizare eficientă a intestinului la copiii:
născuți prematur, cu greutate mică la naștere deoarece la acești copii bariera de apărare intestinală nu este suficient dezvoltată, aceștia fiind mai sensibili în cazul contractării unor bacterii rele (patogene) care afectează sănătatea;
născuți prin cezariană, la care nu are loc contactul bebelușului cu bacteriile lactice benefice din vaginul mamei. La aceștia este necesar un aport suplimentar de Bifidobacterium animalis lactis, ce favorizează dezvoltarea unei flore intestinale sănătoase;
alimentați cu formule de lapte praf sau celor cărora li s-a întrerupt alăptarea și li s-a diversificat alimentația;
care urmează un tratament cu antibiotice  - detalii despre Bonflor® Imuno picaturi aici

« Bonflor® plicuri

Aport de bacterii lactice benefice dezvoltării florei intestinale sănătoase. Susține dezvoltarea și buna funcționare a sistemului imunitar. Reechilibrează flora intestinală în timpul și după tratamentul cu antibiotice.

Bonflor® plicuri este un supliment alimentar cu acțiune de echilibrare a florei intestinale ce are la bază un complex format din probiotice (bacterii lactice benefice), prebiotice și vitamina C.
Complexul probiotic din Bonflor® plicuri este reprezentat de 3 dintre cele mai studiate tulpini probiotice din lume, Bifidobacterium animalis lactis, Bifidobacterium longum și Lactobacillus rhamnosus izolate chiar de la nivelul tractului digestiv. Aceste tulpini au fost selectate datorită capacității crescute de a adera la mucoasa intestinală și de a secreta substanțe benefice organismului uman.
Complexul prebiotic din compoziția Bonflor® plicuri, reprezentat de fructooligozaharide, este substratul hrănitor al bacteriilor lactice. Cantitatea optimă de fructooligozaharide din Bonflor® plicuri furnizează nutrienții specifici dezvoltării Bifidobacterium animalis lactis, Bifidobacterium longum și Lactobacillus rhamnosus. Astfel, colonizarea și reechilibrarea florei intestinale se vor realiza într-o perioadă mai scurtă de timp.
Vitamina C este o vitamină esențială în dezvoltarea și buna funcționare a sistemului imunitar al copiilor, fiind implicată, de asemenea, și în creșterea rezistenței organismului la infecții și bună funcționare a pielii - detalii despre Bonflor® plicuri aici.

autor: Desprecopii.com - toate drepturile rezervate © 2021

 

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII