Muschi de vita Wellington: o reteta engleza clasica ce impresioneaza

Muschi de vita Wellington: o reteta engleza clasica ce impresioneaza

Muschi de vita Wellington: o reteta engleza clasica ce impresioneaza

I se mai spune si friptura Wellington. Este ideal pentru o masa de Craciun sau de Paste, la mese festive sau pur si simplu intr-o sambata seara, alaturi de un vin rosu de calitate.

Muschi de vita Wellington: o reteta engleza clasica ce impresioneaza

Pentru o cina speciala, cu invitati care apreciaza mancarea fina si mai ales apreciaza delicateturile culinare (si munca depusa pentru pregatirea lor)  - acest fel de friptura, cu carne de vita este un preparat special.

Carne de vită Wellington

I se mai spune si friptura Wellington. Este ideal pentru o masa de Craciun sau de Paste, la mese festive sau pur si simplu intr-o sambata seara, alaturi de un vin rosu de calitate.

Stratul de șuncă de Parma dintre carne, amestecul de ciuperci și aluatul foietaj este o combinatie ideala ca va face ca aluatul să rămână frumos și uscat iar carnea sa se facă bine - dar nu prea bine. Asa cum trebuie la un preparat de vită.

Ai nevoie de

600 g muschi de vita de calitate (de la macelarie ar fi cel mai bine)

30 g unt nesarat

250 g ciuperci castane

15 g patrunjel plat proaspat

7½ g arpagic proaspăt

180 g șuncă de Parma

270 g aluat foietaj proaspăt

1 ou mediu

Sa trecem la treaba

1. Preîncălziți cuptorul la 200°C. Se usucă muschiul cu hârtie de bucătărie și se presară cu sare și piper. Se încălzește jumătate din unt într-o tigaie și se rumenește carnea pe toate părțile. Scoatem din tava si lasam sa se raceasca pe o farfurie.

2. Între timp, tocați mărunt ciupercile. Se scot frunzele de patrunjel si se toaca marunt. Arpagicul se toacă mărunt. Se încălzește restul de unt într-o tigaie și se prăjesc ciupercile la foc mediu până când umezeala se evaporă. Se amestecă pătrunjelul și arpagicul și se condimentează cu sare și piper. Se lasa acoperit pe o farfurie sa se raceasca la temperatura camerei.

3. Asezati feliile de sunca pe 3 randuri una langa alta pe o bucata de folie alimentara de 30 x 40 cm. Lăsați feliile să se suprapună ușor. Împărțiți ciupercile peste el și puneți deasupra muschiul. Rulați strâns șunca în jurul muschiului folosind folie alimentară.

4. Intindem aluatul foietaj cu hartia de copt pe o tava de copt. Scoateți muschiul din folie și puneți-l în centrul aluatului. Îndoiți aluatul într-un pachet, suprapunând marginile cu 1 cm. Tăiați excesul de aluat și apăsați bine marginile. Întoarceți cu grijă carnea de vită Wellington, astfel încât cusătura aluatului să nu mai fie vizibilă. Tăiați sau tăiați figurile din restul aluatului și presați carnea de vită Wellington.

5. Separați oul, nu se folosește albușul. Bateți gălbenușul de ou și ungeți partea de sus a cărnii de vită Wellington cu oul cu o perie de copt. Introduceți termometrul de miez în centrul cărnii și coaceți carnea de vită Wellington în centrul cuptorului pentru aproximativ 35 de minute sau până când termometrul arată 50 °C.

Scoateți carnea de vită Wellington din cuptor și lăsați-o să se odihnească sub folie de aluminiu timp de 5 minute. Tăiați în felii groase la masă. Folosiți un cuțit ascuțit pentru a face acest lucru, astfel încât feliile să rămână intacte.

Sfat de păstrare

Puteți pregăti muschiul cu 1 zi înainte, până la rularea cărnii în șuncă inclusiv. Păstrați în folie alimentară la frigider. Lăsați carnea să ajungă la temperatura camerei înainte de a continua. Începeți următorul pas cu până la 3 ore înainte.

Rețete cu carne de porc - cateva idei pentru mesele festive de Sărbători

Ceafa de porc la cuptor cu salvie si rozmarin

Sarmăluțe bucovinene (galuște) - rețeta tradițională de lins pe degete

Mușchiuleț de porc - umplut cu branză, coriandru și jalapeno

Burtă de porc gatită lent cu cinci condimente

Mușchiuleț de porc cu bacon si sirop de artar

Cotlete de porc cu sirop de artar, mustar si salata de mere

Jambon glazurat cu portocale - la cuptor

Cotlet de porc in stil italian, la grill

Scăriță la cuptor (costiță de porc) picantă - cu bere și miere

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII