6 sfaturi de siguranță pentru Sărbatorile de Iarnă când ai copii mici

6 sfaturi de siguranta pentru Sarbatorile de Iarna cand ai copii mici

6 sfaturi de siguranță pentru Sărbatorile de Iarnă când ai copii mici

Sărbătorile sunt intotdeauna mai magice, mai minunate, si mai distractive prin ochii unui copil, dar pentru a fi convinsă ca ele sunt la fel de sigure pe cât sunt de festive, amintește-ti aceste 6 sfaturi de siguranță in timpul sărbătorilor de iarnă.

veti citi
Sărbători fericite și in siguranță cu copii in casă
11 reguli pentru prevenirea unor accidente grave copilului mic
Cum acorzi primul ajutor copilului

 

Sărbători fericite și in siguranță cu copii in casă

1. Analizeaza decoratiunile si vezi ce se intampla daca cel mic ajunge la ele

Analizeaza si evalueaza decoratiunile pencru a vedea cat sunt de sigure, asa cum faci cu orice alt obiect din casa. Analizeaza-le si vezi daca sunt casante, daca ele contin piese daca sunt toxice sau reprezinta un pericol de sufocare (zapada falsa, de exemplu). Analizeaza daca nu dimensiuni prea mici (ornamentele minuscule de brad, de exemplu, sunt nesigure) si asaza orice obiect nesigur sus, unde copiii mici nu ajung. Evita decoratiunile care seamana cu bomboane sau alimente care ar putea tenta un copil mic sa incerce sa Ie manance.

2. Sunt luminitele sigure?

Da, sa analizam luminitele. Asigura-te ca orice lumini decorative folosesti sunt bine izolate si sunt instalate conform instructiunilor. Verifica firele instalatiilor folosite in anii anterion pentru a te asigura ca.nu sunt ciupite.

Si nu permite niciodata bebelusului (sau unui copil mic sau prescolar) sa se joace cu beculetele, chiar daca nu sunt conectare la curent.

**

3. Ai grija la lumanari

Daca folosesti lumanari - ai mare atentie. Asaza lumanarile aprinse acolo unde copiii nu pot ajunge si departe de perdele si de decoratuni din hartie. Tine ferestrele din apropiere inchise, pentru ca vantul sa nu stinga flacara. Nu lasa niciodata lumanari aprinse pc o masa acoperita cu o fata de masa pe care bebe ar putea-o trage si asigura-te ca stingi bine lumanarile inainte de a merge la culcare sau de a pleca din camera.

4. Verifica panglici sau pungi periculoase

Nu lasa sub brad sau in alt loc in care copilul poace ajunge cadouri care ar putea fi nesigure. Asigura-te ca bebe nu are acces la cutiile sau panglicile de ambalaj si arunca toate ambalajele, pungile si decoratiunile cadourilor imediat dupa ce ai deschis cadourile.

5. Pozitia bradului

Atunci cand instalezi un copac mare, asigura-te ca bebe nu poate trage de instalatii sau de crengi pentru a-l dara.ma. Sau, si mai bine, asaza bradul pe o masa, de unde bebe se poate bucura de el de la distanta. Si tot din motive de siguranta, cumpara fie un brad artificial antiinflamator, fie cel mai proaspat brad pc care il gasesd (acele ar trebui sa se indoaie, nu sa se rupa), apoi taie cativa centmetri din trunchi si asaza-l intr-un suport cu apa (dar asigura-te ca bebe nu ajunge la apa).

Sau opteaza penrru un brad cu radacina - in ghiveci -  pe care ulterior il poti planta sau dona unui parc local.

6. Renunta la artificii - nu e cazul

Lasa focurile de artificii in seama profesionistilor. Nu incerca sa creezi propriile tale artificii. Chiar si cele din Categoria C, care au pe eticheta ,,sigure si sanatoase", sunt posibil periculoase, ca si scanteile. Asadar, conform recomandarilor medicilor, nu folosi niciodata artificii acasa, mai ales in apropierea copiilor.

Bucura-te de ele la evenimente publice (iar daca vei fi aproape de zgomot, asigura-te ca folosesti casti de protectie de dimensiunea adecvata pentru a proteja urechile delicate ale copiilor).

Citeste in continuare Asigura-te ca bebelusul exploreaza casa in siguranta

11 reguli pentru prevenirea unor accidente grave copilului mic

Odata ce copilul devine din ce in ce mai sigur pe piciorusele lui, va deveni mult mai expus la pericole de tot felul. Chiar si in propria casa, pericolele exista. Pentru a nu risca astfel de accidente, iata cateva idei ce trebuiesc luate in seama atunci cand micutul nostru porneste in explorare. Iata 11 reguli pentru pentru prevenirea unor accidente grave copilului mic.

Cum acorzi primul ajutor copilului:

Primul ajutor cand copilul se opareste sau are arsuri pe piele
Fracturi si entorse: cum acordam primul ajutor copiilor

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII