Rotește săptămânal jucăriile copilului - 7 motive
O echipă de cercetatori de la Universitatea din Toledo, Statele Unite a studiat dacă numărul de jucării din mediul unui copil mic influențează calitatea jocului si experientele educatiei timpurii. Descoperirile au sugerat că prea multe jucării reduc de fapt creativitatea, concentrarea, atenția susținută și jocul imaginativ.
• Iata 7 motive pentru care trebuie sa rotesti săptămânal jucăriile copilului.
veti citi
Nu îl inconjura pe copilul tău cu prea multe jucarii - prea multe jucării reduc de fapt creativitatea, concentrarea, atenția susținută și jocul imaginativ
Prea multe jucarii și deficitul de atenție al copilului
Sfatul pentru părinți
Nu îl inconjura pe copilul tău cu prea multe jucarii - prea multe jucării reduc de fapt creativitatea, concentrarea, atenția susținută și jocul imaginativ
O echipă de cercetatori de la Universitatea din Toledo, Statele Unite - a studiat dacă numărul de jucării din mediul unui copil mic influențează calitatea jocului si experientele educatiei timpurii.
✨Descoperirile au sugerat că prea multe jucării reduc de fapt creativitatea, concentrarea, atenția susținută și jocul imaginativ. ✨
Rezultatele studiului vin exact la timp pentru familiile care au acum - multe jucarii in urma cadourilor de sarbatri pentru copiii lor. Cercetarea, care va apărea în numărul din februarie al revistei Comportament și dezvoltare a sugarului, sugerează că o abundență de jucării poate crea o distragere a atenției. Mai puține jucării noi sunt de fapt recomandate.
Când copiii mici au fost expuși la mai puține jucării, s-au jucat de două ori mai mult cu jucăriile pe care le aveau și în moduri mai sofisticate, a spus dr. Alexia Metz, cecetatorul principal al studiului și profesor asociat de terapie ocupațională UT.
Fiind mama unor gemeni de 12 ani, dr. Metz are experiență personală cu fenomenul de proliferare a jucăriilor in casa.
„Am fost uimita de cât de mult s-a umplut casa noastră cu lucruri”, a spus ea.
Prea multe jucarii și deficitul de atenție al copilului
Metz a spus că a remarcat de asemenea, o legatura intre prea multe jucarii si tulburare de deficit de atenție. Copiii mici, prin natura lor, sunt distrași, iar ea se intreaba dacă mediul lor ar putea fi un factor în modul în care se joacă sau cât de ușor sunt distrași.
De fapt, studiul ca concluzionat ca - pe masura ce copiii au mai putine jucării, se joaca cu ele în mai multe moduri.
Mai puține jucării aproduc o „joaca de mai bună calitate”, ceea ce înseamnă că copilul mic a rămas cu jucăria mai mult timp și s-a jucat cu ea în moduri mai creative. În loc să stivuească sau să răstoarne o jucărie, au început să bată cu ea, să o hrănească sau să o ascundă. Această explorare sporită poate sprijini dezvoltarea abilităților motorii și cognitive.
Sfatul pentru părinți
„Dacă copilul tău primește o mulțime de jucării, nu trebuie să le prezinți pe toate deodată”, a spus Metz. „Păstrează câteva pentru mai târziu și schimbă-le. Dacă au șansa de a explora câteva jucării odată, ar putea avea o experiență mai bogată.”
Aceasta este, de asemenea, o veste bună pentru familiile care s-ar putea simți vinovate pentru că nu pot oferi copiilor si mai multe jucării. Adevarul este - spune ea - ca de fapt isi ajuta copilul sa fie mai creativ in timpul jocului.
Din punct de vedere al psihologiei, acest lucru se întâmplă si cu adulții - avand mai puține opțiuni și distrageri, vor reusi sa se concentreze mai mult. Imaginați-vă cât de greu este să vă concentrați cu o mulțime de proiecte neterminate la vedere și este mult mai rău pentru copii, deoarece creierul lor încă se dezvoltă...”
► Citeste in continuare Cum ne jucăm cu bebelușii și de ce este atât de important să facem asta
autor: Xenia Radu - redactor Desprecopii.com - toate drepturile rezervate 2024
Xenia este Psiholog si Consilier Pedagogic la centrul de Educatie si Invatamant horizon.eu- Rotterdam, Olanda.
Ce sentimente ti-a produs acest articol?
Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!
Scrie un comentariu
Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII