Nașterea la Sighișoara: Nașterea naturală a celui de-al treilea băiețel, la Maternitatea Sighișoara

Nasterea la Sighisoara: Nasterea naturala a celui de-al treilea baietel la Maternitatea Sighisoara

Nașterea la Sighișoara: Nașterea naturală a celui de-al treilea băiețel, la Maternitatea Sighișoara

Nașterea celui de-al treilea băiețel al nostru a fost pentru mine cel mai frumos moment. Știam ce înseamnă nașterea naturală pentru că am experimentat-o de doua ori și travaliul la ambele a durat 12 ore...

I-am spus moașei că simt cum coboară bebelușul...M-a ajutat sa merg pe masa și medicul mi-a rupt apa pentru că nu mi se rupsese. Simțeam mereu nevoia sa împing iar medicul îmi spunea să respir pentru că nu am contracție. L-am ascultat dar involuntar mai impingeam. Toți din jurul meu mă încurajau sa imping când am contracție. S-a întâmplat și minunea și bebelusul meu a ieșit cu bine, i-am auzit plânsul și m-a luat și pe mine. Îl priveam cum neonatoloaga și asistentele îl aspirau, îl ștergeau...
A fost un MOMENT MAGIC ...

vei citi:
Știam ce înseamnă nașterea naturală
M-am trezit ok, foarte energică
Travaliul de data asta a durat 9 ore
I-am spus moașei că simt cum coboară bebelușul
Un moment magic...

nastere vaginala

Știam ce înseamnă nașterea naturală

Nașterea celui de-al treilea băiețel al nostru a fost pentru mine cel mai frumos moment. Știam ce înseamnă nașterea naturală pentru că am experimentat-o de doua ori și travaliul la ambele a durat 12 ore: prima 3 ore a doua 9 ore. De aceea am decis sa mai avem un copil pentru că ne doream foarte mult o fetiță dar voia Domnului nu o putem schimba.

M-am trezit ok, foarte energică

Luni 1 noiembrie 2021 m-am trezit ok, foarte energică și m-am apucat sa fac curățenie în camera bebelușului. Pe la ora 12 au început niste contracții destul de puternice, dar m-am gândit că vor trece repede. Am luat un nospa și durerile nu s-au oprit. Mi-am zis că vine momentul mult așteptat și eram puțin speriata. Am suportat cu greu durerile și după două ore m-au lăsat și am adormit. Seara la 23:30 au început din nou.

Travaliul de data asta a durat 9 ore

Povestea travaliului am scris-o la rubrica Jurnal de sarcina. Nașterea a avut loc la Maternitatea Sighisoara, unde am ajuns luni seara la 01:30 cu dilatație 3 cm. Dimineața în jurul orei 5:30 aveam dilatație 6 cm așa că medicul a decis sa îmi puna o perfuzie pentru dilatație. Mi-a spus că voi naște într-o ora. Pe la ora 08:30 contracțiile erau puternice și durau 1 minut și apăreau tot mai des.

I-am spus moașei că simt cum coboară bebelușul

M-a ajutat sa merg pe masa și medicul mi-a rupt apa pentru că nu mi se rupsese. Simțeam mereu nevoia sa împing iar medicul îmi spunea să respir pentru că nu am contracție. L-am ascultat dar involuntar mai impingeam. Toți din jurul meu mă încurajau sa imping când am contracție. S-a întâmplat și minunea și bebelusul meu a ieșit cu bine, i-am auzit plânsul și m-a luat și pe mine. Îl priveam cum neonatoloaga și asistentele îl aspirau, îl ștergeau...

Un moment magic...

Avea un par negru și era atât de frumos. Mi l-au adus sa îl sărut, apoi a urmat eliminarea placentei și epiziotomia. Nu îmi venea să cred că minunea s-a întâmplat și bebelușul meu a venit pe lume sănătos și că totul se terminase. Dar de fapt nu se terminase, a urmat o alta etapă.

Au urmat și alte contracții după naștere, in timpul alăptării, dar când îl privesc uit de toate și suport toate pentru tine minunea mea de băiețel. Suntem încă la spital și mă gândesc cu drag la momentul in care vom merge acasă să își cunoască frățiorii și pe tatăl lui. Bebelușul meu s-a născut în 2 noiembrie 2021 la ora 08:58 și a cântărit 3.100 Gr și a primit la naștere nota 10. Va doresc tuturor mămicilor naștere ușoară!

Ai nascut de curand si vrei sa ne relatezi povestea nasterii? Trimite-ne atunci povestea nasterii puiului tau pe mail  si noi o vom publica pe Desprecopii - cel mai citit site al parintilor din Romania. Povestea nasterii tale este o amintire speciala si unica care poate ajuta alte mamici in momentele grele!

Alte povestiri despre nastere

Nasterea in timp de pandemie - jurnal de nastere

Am nascut la Suceava si sunt norocoasa ca am scapat cu bine - jurnal de sarcina

Nasterea naturala. Ar fi cazul sa impingi - jurnal de nastere

Nu recomand cezariana - spune Anca Serea, la a sasea nastere

Cand nasterea naturala se transforma brusc in cezariana - povesti de nastere

Forumuri recomandate

Nasterea unei stele!
Mamicile povestesc experientele lor la nastere. Clipe unice, traite la maxima intensitate.

Clubul scutecelor (0-4 ani)
Generatia in blugi de maine - deocamdata in scutece. De la 0 la 4 ani.

→ Cauta si pe Facebook Desprecopii - Desprecopii are un grup pentru fiecare luna - cauta Mamici de luna anul (de exemplu - Mamici de Mai 2022)

Vino pe grupurile noastre secrete Gravide la prima sarcina ❤️ Grup de suport 💗 oficial Desprecopii si JURNAL DE SARCINA

autor: anitamamica+, o mamica membru DC - Toate drepturile rezervate (c) 2022

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII