Am vrut să nasc natural dar s-a sfârșit cu cezariană - nașterea lui bebe Darius

Am vrut sa nasc natural dar s-a sfarsit cu cezariana - nasterea lui bebe Darius

Am vrut să nasc natural dar s-a sfârșit cu cezariană - nașterea lui bebe Darius

Încep prin a vă spune că mi-am dorit mult să nasc natural, drept urmare la ultimul control, medicul a decis ca în următoarea zi să merg la spital pentru a provoca nașterea (bebe era estimat la aprox. 3800grame), iar eu am fost de acord. Capul copilului era foarte coborât și aveam șanse mari să nasc natural.

După masă, cam pe la 16 am început să sângerez, iar asta nu a fost semn bun... de dilatat nu mă dilatam deloc, iar bebe începea să sufere în burtică astfel că mi s-a scos dispozitivul cu prostaglandină, iar contracțiile nu au mai fost atât de puternice.

Am fost întrebată dacă sunt de acord cu cezariana si sincer abia așteptam propunerea asta... - aceasta este povestea nasterii lui bebe Darius

vei citi:
Aveam șanse mari să nasc natural
Bebe începea să sufere în burtică
S-a sfarsit cu cezariana
Mă bucur că pot să îl alăptez exclusiv

nasterea prin cezariana

Aveam șanse mari să nasc natural

Nu am apucat să mai scriu... dar am născut! Pe data de 12.11.2021 a venit pe lume iubirea mea, Darius -4180 gr. si 53 cm la 38 de săptămâni si 3 zile. Încep prin a vă spune că mi-am dorit mult să nasc natural, drept urmare la ultimul control, medicul a decis ca în următoarea zi să merg la spital pentru a provoca nașterea (bebe era estimat la aprox. 3800gr.), iar eu am fost de acord, capul copilului era foarte coborât și aveam șanse mari să nasc natural.

Bebe începea să sufere în burtică

Așadar vineri 12.11.2021 am mers pregătită la spital unde mi s-a facut testul covid (ora 08:30), apoi mi s-a pus un dispozitiv cu prostaglandină (ora 10) si am așteptat... dupa aproximativ 2 ore au apărut durerile, care au fost din ce in ce mai mari,.

După masa, cam pe la 16 am început să sângerez, iar asta nu a fost semn bun... de dilatat nu mă dilatam deloc, iar bebe începea să sufere în burtică astfel că mi s-a scos dispozitivul cu prostaglandină, iar contracțiile nu au mai fost atât de puternice.

S-a sfarsit cu cezariana

Am fost întrebată dacă sunt de acord cu cezariana si sincer abia așteptam propunerea asta. Mi-a fost frică de alergia mea la ceva cu "anestezice" însă totul a fost ok, iar ora 21:39 a venit pe lume un îngeraș.. bebe Darius!

Recuperarea a fost foarte ok din punctul mei de vedere, la 22:30 am fost dusă in salon si la 05 dimineața m-am ridicat si am umblat prima dată (cu ajutor), apoi la 12 și gata, am fost aptă. Citisem că pentru recuperare cât mai rapidă este bine să te ridici cât mai repede. Ca idee, mai am o operație de apendice (la 16 ani) si mi-o aduc aminte ca fiind mai grea ca aceasta, cred ca atunci eram copil si acum am avut o motivație muult mai mare :X

Mă bucur că pot să îl alăptez exclusiv

După cele trăite de mine, pot spune că apreciez femeile care nasc natural... durerile mele au fost horor și cred că este mai ușor să naști prin cezariana (cel putin, așa a fost în cazul meu).

Apropo, sângerarea era de la desprinderea prematură a placentei. Mi se pare ca aș avea atâtea de povestit, s-au întâmplat multe de atunci si parcă a trecut muultă vreme. Bebe este minunat.. și eu și soțul suntem îndrăgostiți maxim de el. Mă bucur că pot să îl alăptez exclusiv. Primele zile au fost grele, ne era frica să avem grije de el, nu știam nimic, deși bebe a fost foarte cuminte.

Acum deja suntem mai relaxați. O sa va mai scriu despre el.. sper curând. Sănătate tuturor! Să aveți sarcină și naștere ușoară. Multumesc Desprecopii!

Autor - Anaiuonoi, o mamica medic, de la Desprecopii

Util de citit:

Nasterea prin cezariana: motive medicale care o recomanda
Ce trebuie sa stii inainte de a trece printr-o nastere prin cezariana

Ai nascut de curand si vrei sa ne relatezi povestea nasterii? Trimite-ne atunci povestea nasterii puiului tau pe mail  si noi o vom publica pe Desprecopii - cel mai citit site al parintilor din Romania. Povestea nasterii tale este o amintire speciala si unica care poate ajuta alte mamici in momentele grele!

Alte povestiri despre nastere

Nasterea in timp de pandemie - jurnal de nastere

Am nascut la Suceava si sunt norocoasa ca am scapat cu bine - jurnal de sarcina

Nasterea naturala. Ar fi cazul sa impingi - jurnal de nastere

Nu recomand cezariana - spune Anca Serea, la a sasea nastere

Cand nasterea naturala se transforma brusc in cezariana - povesti de nastere

Forumuri recomandate

Nasterea unei stele!
Mamicile povestesc experientele lor la nastere. Clipe unice, traite la maxima intensitate.

Clubul scutecelor (0-4 ani)
Generatia in blugi de maine - deocamdata in scutece. De la 0 la 4 ani.

autor: DAnaiuonoi, mamica membru DC - Toate drepturile rezervate (c) 2022

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII