Prima zi acasă cu bebe! Cum ne pregătim pentru marea întâlnire în noua formulă? - Povestea plină de emoții a unei mămici tinere

Prima zi acasa cu bebe! Cum ne pregatim pentru marea intalnire in noua formula? - Povestea plina de emotii a unei mamici tinere

Prima zi acasă cu bebe! Cum ne pregătim pentru marea întâlnire în noua formulă? - Povestea plină de emoții a unei mămici tinere

Heeey, salutare, sunt tot eu Elena Zagaican și mă bucur să te găsesc aici astăzi pentru un nou articol din seria "Călătorie către cea mai frumoasă destinație. Pas cu pas cu Elena Zagaican".

Prima zi acasă cu bebe, wow, ce moment. Cum ne pregătim pentru marea întâlnire în noua formulă? Hai că abia aștept să îți povestesc puțin despre asta.

Vei citi:
Prima zi acasă cu bebe este momentul cel mai așteptat
Am fost ceva mai practică privind lista de cumpărături
Cea mai iubită noapte albă
Aveam impresia că uit orice
Alăptarea nu trebuie să fie dureroasă

Prima zi acasă cu bebe este momentul cel mai așteptat

Prima zi acasă este momentul cel mai așteptat, la care visezi încă de când ai aflat că ești însărcinată și ți-l imaginezi într-o mie de feluri. Tocmai pentru că este cel mai gândit moment, vrei ca lucrurile să fie perfecte acasă, iar căminul vostru să arate impecabil, tu să ai totul pregătit și cumpărat pentru a nu îți întrerupe nimic momentul acesta unic.

Am fost ceva mai practică privind lista de cumpărături

Există numeroase liste de cumpărături care tot circulă pe internet, unele destul de stufoase, însă abia la a doua sarcină mi-a fost mult mai ușor cu această faimoasă listă pentru că am diminuat considerabil foarte multe și nu pentru că le aveam, ci pentru că îmi place mie să spun că am fost ceva mai practică. Chiar și așa am cumpărat totuși de două ori un lucru care s-a dovedit inutil și da, este vorba despre faimosul pătuț. În care am sperat chiar și a doua oară că bebelușul va dormi.😊

Lăsând lucrurile matreriale la o parte, ambele întâlniri au fost unice și au propria poveste.

Te încurajez să pregăteșți un plan de organizare a casei cu partenerul tău, astfel încât să nu te preseze atât de mult ordinea și curățenia casei și să îi poți dedica timpul bebelușului care are atât de multă nevoie de tine, mai ales la început.

Mă amuză acum gândul că la început nu mă puteam bucura la maxim de momentele cu cel mic pentru că mi se părea că mă mișc cam greu cu schimbatul pampers-ului, uneori începea chiar și să plângă și mă tot gândeam că puteam face anterior ceva mai multe exerciții pe bebeluși de jucărie.

Cea mai iubită noapte albă

Prima noapte acasă cu bebelușul am numit-o "Cea mai iubită noapte albă", pentru că niciunul dintre noi nu a pus pleoapă pe pleoapă, îmi aduc aminte cum eu și soțul meu am stat o noapte întreagă să păzim pătuțul pentru că ne era teamă că dacă dormim, nu auzim copilul cum plânge.

Din nou îți spun că, dincolo de toate lucrurile materiale, trebuie să te pregăteșți să te topești de drag și să nu te mai înțelegi deloc, să ți se pară greu ce ai de făcut, să fii obosită, dar să nu pui pleoapă pe pleopă când doarme pentru că îți este foarte drag și vrei doar să îl privești sau să îl pozezi. Și asta sunt curioasă până la ce vârstă o faci, nu de alta dar nu se duce nici după mai mulți copii și nici pe măsură ce crește copilul. Dar probabil se oprește la un moment dat că poate e ciudat să ajungă la 18 ani și tu să stai să te uiți cum doarme. Cu toate că mamele... da... chiar sunt curioasă.

Aveam impresia că uit orice

Oricât de mult ai crede că este vorba doar despre un mit, trebuie să te pregătești și de mommy brain sau poate deja ai început să experimentezi această nouă caracteristică încă din sarcină. Vechea mea problemă cu cheile a fost la apogeu în toată perioada de mommy brain și nu numai asta, aveam impresia că uit orice, mă plimbam prin casă pentru că nu mai știam ce caut, reluam șirul lucrurilor făcute, astfel încât să îmi dau seama ce anume căutam.

Alăptarea nu trebuie să fie dureroasă

Dacă aș vorbi cu Elena cea de acum 6 ani care devenea proaspătă mămică, i-aș spune să îndrăznească să apeleze la un consultant de alăptare pentru a nu se mai confrunta cu durerile insuportabile pe care le-a avut la început, pentru că alăptarea nu trebuie să fie dureroasă, și i-aș mai spune și că mă bucur că la prima ieșire afară cu bebe și-a dat cu ruj. Fără să știe, a făcut ceva pentru ea încă de la început!

Știai că în timpul alăptării se eliberează un hormon care încurajează uterul să se contracte înapoi la dimensiunea anterioară? Vei vedea și că alăptarea arde calorii și te va ajuta să intri din nou în jeanșii preferați.

Îți mulțumesc că ai fost aici și astăzi și sper să te ajute experiența mea, iar dacă eșți deja mămică, sunt curioasă cum te-ai pregătit pentru această etapă și ce sfaturi ai oferi unei viitoare mame? Te-am pupat, pa-paaa!

► Citește în continuare despre:

Care sunt cele mai recomandate poziții de alăptare? Sfatul medicului
Care sunt nevoile nutriționale ale unei mămici care alăptează?

Autor: Elena Zagaican - mămică tânără de doi băieți, Sergiu și Tudor, redactor la Desprecopii (c) 2024

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII