Jurnal de naștere: Cum trebuie să se pregătească o viitoare mămică pentru momentul întâlnirii și importanța jurnalului de sarcină

Jurnal de nastere: Cum trebuie sa se pregateasca o viitoare mamica pentru momentul intanirii si importanta jurnalului de sarcina

Jurnal de naștere: Cum trebuie să se pregătească o viitoare mămică pentru momentul întâlnirii și importanța jurnalului de sarcină

În timpul sarcinii - mai ales dacă este prima sarcină - o să apară multe întrebări, iar acestea vor apărea cel mai adesea când viitoarea mămică este acasă, nu în cabinetul medicului. De aceeea, dl. doctor Silviu Iștoc, medic primar obstetrică-ginecologie la MEDICOVER, are un sfat important pentru toate gravidele. Află care este acesta citind articolul în continuare.

 Orice gravidă ar trebui să aibă un jurnal

Este posibil ca răspunsul la aceste nelămuriri să le afle de la prietene sau de pe internet, însă cu siguranță vor exista întrebări la care mămica nu va gasi răspuns. Ei bine, acesta este rolul medicului ginecolog care îi urmărește sarcina. Acesta ar trebui să îi poată răspunde la toate aceste întrebări, dar evident nu o va putea face dacă întrebările nu îi sunt adresate niciodată.

 Toate întrebările și nelămuririle ar trebui să fie notate într-un jurnal al gravidei

Orice gravidă ar trebui să aibă un jurnal, pe care probabil îl va citi cu plăcere peste câțiva ani sau de ce nu, la următoarele sarcini! 

În acest jurnal, ar trebui ca înainte de fiecare vizită la medic să fie notate anumite neclarități pe care viitoarea mămică le are, deoarece atunci când va ajunge la medicul ginecolog, timpul este adesea limitat, iar dacă nu există o listă cu întrebări, s-ar putea ca gravida să rămână fără răspunsuri până la următorul control.

 

Pregătește-te pentru o călătorie extraordinară

Momentul deciziei să ai un copil este unul incitant, care poate veni alături de o grămadă de schimbări în stilul tău de viață. Este o călătorie a cărei cheie este reprezentată de pregătirea adecvată. Elevit 1 comprimate filmate conține multivitamine şi minerale, şi a fost conceput special pentru a contribui la acoperirea necesităţilor nutriţionale crescute ale femeilor care încearcă să rămână însărcinate sau se află în primele 12 săptămâni de sarcină.

 Jurnalul de sarcină - O amintire pentru totdeauna

Jurnalul de sarcină este o modalitate fantastică de a-ți aminti mai târziu ce ai simțit în zilele grele sau frumoase ale sarcinii, cum a fost căutarea unui nume pentru bebelușul tău, ce ai simțit la prima mișcare în burtică, la prima ecografie și toate detaliile aparent banale din acele 9 luni de sarcină. Aparent banale atunci... dar atât de frumoase de citit mai târziu. De altfel, înregistrându-ți gândurile în timpul sarcinii începi deja procesul de atașament cu bebelușul tău, care de altfel poate începe mai târziu și mai greu.

Dacă te-ai hotărât să-ți faci un jurnal de sarcină, acum trebuie să te decizi unde îl vei ține. Îți poți nota toate gândurile pe un carnețel, online sau pe telefon. De cele mai multe ori, caietul nu-l ai aproape când ai nevoie de el. Online poți ține un jurnal de sarcină frumos: pe Desprecopii la categoria de bloguri speciale: Jurnal de Sarcină. În plus, dacă ai peste 12 postări în acel jurnal poți primi și Geanta Bebelușului!

O altă modalitate și poate cea mai ușoară, este să îl ții pe telefonul tău. Desprecopii are aplicația Odiseea Sarcinii care are o secțiune Jurnal de Sarcină - în cadrul aplicației. E cel mai comod. Te așezi seară în fotoliu, deschizi aplicația Odiseea Sarcinii și scrii ce simți în fiecare zi. E atât de simplu și frumos. Și rămâne o amintire pentru totdeauna.

 De asemenea, dl. doctor Silviu Iștoc menționează că este foarte important ca la întâlnirea cu medicul obstetrician, viitoarea mămică să aducă:

• jurnalul de sarcină;
• caietul gravidei;
• toate investigațiile care au fost făcute până în acel moment (înainte sau în timpul sarcinii) și care sunt relevante pentru sarcină.

Uneori medicul ginecolog dă impresia că știe clar

la fiecare pacientă ce și cum s-a întâmplat până în acel moment, însă și medicii sunt oameni și este posibil să le scape anumite lucruri, dar nu le vor mai putea omite dacă gravida va aduce acest caiet de sarcină, unde sunt notate lucrurile relevante pentru sarcina respectivă.

Știai că pentru a avea cele mai mare șanse de a concepe un copil este important ca ambii părinți să aibă o alimentație echilibrată și sănătoasă înainte de sarcină? Poate fi dificil să atingi ținte recomandate doar consumând alimente, dar nu trebuie să îți faci griji. Elevit este aici să te ajute. Poți suplimenta alimentația zilnică cu multivitaminele pentru sarcină Elevit și ai rezolvat ușor problema varietății de micronutrienți de care ai nevoie pentru o sarcină sănătoasă.

Despre sarcină, citește și aceste sfaturi:

Insărcinată în timp de pandemie: experiența unei mămici și sfatul medicului
Ce se întâmplă cu corpul meu în primul trimestru de sarcină?
Ce se întâmplă cu corpul meu în al doilea trimestru de sarcină?
Ce se întâmplă cu corpul meu în al treilea trimestru de sarcină?

Autor: Desprecopii (c) 2022

PODCAST: O călătorie uimitoare te așteaptă

Pentru perioada embrionră
Planificare și primele
12 săptămâni de sarcina
Elevit 1
cu METAFOLIN
  • Elevit 1 conține Multivitamine, Minerale, Acid Folic, și Metafolin
  • Elevit 1 asigură aportul optim de folați tuturor femeilor: 400 micrograme de Metafolin + 400 micrograme acid folic
  • Conține fier sprijinind diviziunea celulelor sanguine, contribuind la dezvoltarea sănătoasă a fătului, și ajută la reducerea stării de oboseală a viitoarei mămici.
  • Conține Seleniu si Iod ajutând la protecția membranelor celulare împotriva stresului oxidativ și susține dezvoltarea cerebrală
Citește despre ELEVIT 1   Cumpara ELEVIT 1
Pentru perioada fetală
Începând cu săptămâna 13
până la naștere
Elevit 2
Cu METAFOLIN și OMEGA-3
  • Elevit 2 conține OMEGA 3 (DHA + EPA) din sursă de încredere MEG-3
  • Elevit 2 MEG-3 îndeplinește cele mai înalte standarde de calitate și puritate, find fabricat în Malgrave, Nova Scoția
  • Aportul de DHA și vitamina B12 poate avea efecte benefice asapra funcției sistemului nervos.
  • Elevit 2 acizii grași omega-3 contribuie la dezvoltarea normală a creierului și vederii fatului


Citește despre ELEVIT2   Cumpara ELEVIT 2
Pentru perioada de după naștere/postnatală
Alăptare și îngrijirea postnatală
Elevit 3
cu OMEGA 3 și LUTEINĂ
  • Elevit 3 conține Multivitamine, Minerale, DHA, și Luteină
  • Elevit 3 contribute la dezvoltarea normală a creierului și vederii nou-nâscutului în perioada alăptării
  • Elevit 3 susține sitemul imunitar și sănătatea osoasă în perioada postnatală
  • Elevit 3 vitaminele complexului b și fierul contribuie la reducerea senzației de oboseală



Citeste despre ELEVIT 3   Cumpara ELEVIT 3

*Acestea sunt suplimente alimentare. Citiți cu atenție prospectele sau informațiile de pe ambalaj