Jurnal de naștere: Cum trebuie să se pregătească o viitoare mămică pentru momentul întâlnirii și importanța partenerului la vizitele prenatale

Jurnal de nastere: De ce este important ca partenerul sa fie si el prezent la vizitele prenatale?

Jurnal de naștere: Cum trebuie să se pregătească o viitoare mămică pentru momentul întâlnirii și importanța partenerului la vizitele prenatale

Pe lângă lista cu neclarități și întrebări care ar trebui să fie notate în caietul gravidei și pe care dl. doctor Silviu Iștoc, medic primar obstetrică-ginecologie la MEDICOVER a menționat-o în articolul anterior, o viitoare mămică trebuie să vină la control cu dosarul de sarcină dar și cu partenerul. Iată de ce și sfaturile medicului obstetrician:

 Ce este dosarul de sarcină?

Dosarul de sarcină ar trebui să includă orice investigație și analiză făcută în timpul sarcinii sau chiar înainte de aceasta.

Acest dosar ar trebui să fie verificat de fiecare dată de către medicul ginecolog, deoarece acolo va nota tot ce este relevant pentru sarcina în curs.

 Importanța partenerului la vizitele prenatale

La prima consultație prenatală medicul va realiza un istoric al familiei, iar prezența tatălui este utilă pentru a putea răspunde la întrebări legate de moștenirea sa genetică.

De asemenea, primele bătăi ale inimii copilului sau prima ecografie, sunt momente unice la care prezența partenerului este atât de importantă atât pentru susținerea morală a gravidei cât și pentru el.

 

Pregătirile pentru a-ți face o familie sau a o lărgi pe cea pe care o ai deja, sunt o excelentă oportunitate pentru tine și partenerul tău să vă gândiți la sănătatea și starea voastră de bine. Nu e nevoie să complici inutil lucrurile. Doar dă-ți silința să fii mai atentă la ce mănânci, ia un supliment pentru sarcină precum multivitaminele Elevit, rămâi moderat activă, evită tutunul și fă o programare la medicul ginecolog.

 Partenerul trebuie să participe activ la fiecare consultație prenatală

Din nefericire trăim vremuri excepționale, dar în mod normal, partenerul ar trebui să fie foarte implicat în aceste vizite prenatale. Este firesc ca partenerul să vină și să participe activ la fiecare consultație prenatală de urmărire a sarcinii.

Este greu să ne gândim și să ne imaginăm ce au pierdut viitorii tătici care nu au putut participa la aceste vizite prenatale din cauza condițiilor

epidemiologice, dar sunt semne că acest lucru se va schimba, iar pe medici îi ajută foarte mult asta, deoarece uneori partenerul poate remarca anumite lucruri (semne și simptome) pe care viitoarea mămică le trece cu vederea sau nu le observă.

De aceea, medicii contează și pe vigilența partenerilor, care au un rol esențial în a ajuta viitoarele mămici să adopte anumite obiceiuri alimentare sănătoase și un stil de viață adecvat pentru perioada prin care trec.

De ce ai nevoie de un supliment în sarcină?

Este destul de dificil să consumi cantități suficiente de folați și alte substanțe nutritive care sunt vitale pentru dezvoltarea bebelușului în primele săptămâni de sarcină. La fel ca majoritatea femeilor, probabil că nici nu știi că ești însărcinată în această etapă critică, motiv pentru care cel mai bine este să începi să iei zilnic un supliment pentru sarcină, precum Elevit, cu cel puțin o lună înainte de a încerca să rămâi însărcinată.

Despre sarcină, citește și aceste sfaturi:

Insărcinată în timp de pandemie: experiența unei mămici și sfatul medicului
Ce se întâmplă cu corpul meu în primul trimestru de sarcină?
Ce se întâmplă cu corpul meu în al doilea trimestru de sarcină?
Ce se întâmplă cu corpul meu în al treilea trimestru de sarcină?

Autor: Desprecopii (c) 2023

PODCAST: O călătorie uimitoare te așteaptă

Pentru perioada embrionră
Planificare și primele
12 săptămâni de sarcina
Elevit 1
cu METAFOLIN
 • Elevit 1 conține Multivitamine, Minerale, Acid Folic, și Metafolin
 • Elevit 1 asigură aportul optim de folați tuturor femeilor: 400 micrograme de Metafolin + 400 micrograme acid folic
 • Conține fier sprijinind diviziunea celulelor sanguine, contribuind la dezvoltarea sănătoasă a fătului, și ajută la reducerea stării de oboseală a viitoarei mămici.
 • Conține Seleniu si Iod ajutând la protecția membranelor celulare împotriva stresului oxidativ și susține dezvoltarea cerebrală
Citește despre ELEVIT 1   Cumpara ELEVIT 1
Pentru perioada fetală
Începând cu săptămâna 13
până la naștere
Elevit 2
Cu METAFOLIN și OMEGA-3
 • Elevit 2 conține OMEGA 3 (DHA + EPA) din sursă de încredere MEG-3
 • Elevit 2 MEG-3 îndeplinește cele mai înalte standarde de calitate și puritate, find fabricat în Malgrave, Nova Scoția
 • Aportul de DHA și vitamina B12 poate avea efecte benefice asapra funcției sistemului nervos.
 • Elevit 2 acizii grași omega-3 contribuie la dezvoltarea normală a creierului și vederii fatului


Citește despre ELEVIT2   Cumpara ELEVIT 2
Pentru perioada de după naștere/postnatală
Alăptare și îngrijirea postnatală
Elevit 3
cu OMEGA 3 și LUTEINĂ
 • Elevit 3 conține Multivitamine, Minerale, DHA, și Luteină
 • Elevit 3 contribute la dezvoltarea normală a creierului și vederii nou-nâscutului în perioada alăptării
 • Elevit 3 susține sitemul imunitar și sănătatea osoasă în perioada postnatală
 • Elevit 3 vitaminele complexului b și fierul contribuie la reducerea senzației de obosealăCiteste despre ELEVIT 3   Cumpara ELEVIT 3

*Acestea sunt suplimente alimentare. Citiți cu atenție prospectele sau informațiile de pe ambalaj