Jurnal de naștere: Cum trebuie să se pregătească o viitoare mămică pentru momentul întâlnirii și importanța partenerului la vizitele prenatale - sfatul medicului

Jurnal de nastere: De ce este important ca partenerul sa fie si el prezent la vizitele prenatale? - sfatul medicului

Jurnal de naștere: Cum trebuie să se pregătească o viitoare mămică pentru momentul întâlnirii și importanța partenerului la vizitele prenatale - sfatul medicului

Mami si tati se pregatesc impreuna pentru sosirea lui bebe in viata lor.

Pe lângă lista cu neclarități și întrebări care ar trebui să fie notate în caietul gravidei și pe care dl. doctor Silviu Iștoc, medic primar obstetrică-ginecologie -  a menționat-o în articolul anterior, o viitoare mămică trebuie să vină la control cu dosarul de sarcină dar și cu partenerul. Iată de ce și sfaturile medicului obstetrician:

🔸 Ce este dosarul de sarcină?

Dosarul de sarcină ar trebui să includă orice investigație și analiză făcută în timpul sarcinii sau chiar înainte de aceasta.

Acest dosar ar trebui să fie verificat de fiecare dată de către medicul ginecolog, deoarece acolo va nota tot ce este relevant pentru sarcina în curs.

🔸 Importanța partenerului la vizitele prenatale

La prima consultație prenatală medicul va realiza un istoric al familiei, iar prezența tatălui este utilă pentru a putea răspunde la întrebări legate de moștenirea sa genetică.

De asemenea, primele bătăi ale inimii copilului sau prima ecografie, sunt momente unice la care prezența partenerului este atât de importantă atât pentru susținerea morală a gravidei cât și pentru el.

 


🔸 Partenerul trebuie să participe activ la fiecare consultație prenatală

Din nefericire trăim vremuri excepționale, dar în mod normal, partenerul ar trebui să fie foarte implicat în aceste vizite prenatale. Este firesc ca partenerul să vină și să participe activ la fiecare consultație prenatală de urmărire a sarcinii.

Este greu să ne gândim și să ne imaginăm ce au pierdut viitorii tătici care nu au putut participa la aceste vizite prenatale din cauza condițiilor

epidemiologice, dar sunt semne că acest lucru se va schimba, iar pe medici îi ajută foarte mult asta, deoarece uneori partenerul poate remarca anumite lucruri (semne și simptome) pe care viitoarea mămică le trece cu vederea sau nu le observă.

De aceea, medicii contează și pe vigilența partenerilor, care au un rol esențial în a ajuta viitoarele mămici să adopte anumite obiceiuri alimentare sănătoase și un stil de viață adecvat pentru perioada prin care trec.

Despre sarcină, citește și aceste sfaturi:

Insărcinată în timp de pandemie: experiența unei mămici și sfatul medicului
Ce se întâmplă cu corpul meu în primul trimestru de sarcină?
Ce se întâmplă cu corpul meu în al doilea trimestru de sarcină?
Ce se întâmplă cu corpul meu în al treilea trimestru de sarcină?

 Suport si grupuri de burtici

Sfatul nostru este sa comunicati cu colegele de generatie. La Desprecopii avem sute de generatii de burtici care au legat o prietenie speciala. In sectiunea de forum Odiseea Sarcinii, veti gasi listele de gravidute - care vor naste in aceeasi luna. Nimic nu poate fi mai reconfortant decit sa pastrati legatura cu femei care trec exact prin aceleasi stari si emotii. 

→ Cauta si pe Facebook Desprecopii - Desprecopii are un grup pentru fiecare luna - cauta Mamici de luna anul (de exemplu - Mamici de August 2024)

 Vino pe grupul nostru secret - JURNAL DE SARCINA

❤️Ne găsesti si pe Instagram Desprecopii - unde postăm continut dedicat gravidutelor si bebelusilor. Vino alături de Comunitatea Desprecopii ❤️ 

Autor: Desprecopii (c) 2024

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII