Top 5 vitamine și minerale de care viitoarea mămică și bebelușul ei nu trebuie să se lipsească - sfatul medicului nuțritionist

Top 5 vitamine si minerale de care viitoarea mamica si bebelusul ei nu trebuie sa se lipseasca - sfatul medicului nutritionist

Top 5 vitamine și minerale de care viitoarea mămică și bebelușul ei nu trebuie să se lipsească - sfatul medicului nuțritionist

Momentul deciziei să ai un copil este unul super special, care poate veni cu multe schimbări în stilul de viață al viitoarei mămici. De la o alimentație echilibrată și suplimentul alimentar potrivit, până la un stil de viață sănătos, doamna dr. Ruxandra Pleșea, Medic specialist Diabet zaharat, nutriție și boli metabolice, îți va ghida pașii.

• Iată, deci, topul celor 5 vitamine și minerale de care tu - viitoare mămică - și bebelușul tău, nu trebuie să vă lipsiți.

 Calciul

Calciul este un mineral ce ajută la formarea scheletului osos și dinților bebelușului alături și de alte minerale precum magneziu, fosfor și vitamine precum vitamina D, vitamina K.

Surse bune de calciu sunt lactatele, broccoli, migdale, semințe de susan, legume cu frunze verzi.

Știai că pentru a avea cele mai mari șanse de a concepe un copil este important ca ambii părinți să aibă o alimentație echilibrată și sănătoasă înainte de sarcină? Alimentele potrivite sunt cele care conțin substanțe nutritive care dau femeilor energie și le asigură o stare optimă de sănătate – mediul de care avem nevoie pentru actul concepției – dar pot în același timp să dea și un impuls fertilității și sănătății spermei bărbaților.

 Vitamina D

Vitamina D, alături de calciu, ajută la formarea scheletului, la formarea sistemului muscular și nervos, însă în afară de metabolismul fosfocalcic, aceasta influențează și răspunsurile imunitare, așa că ar fi bine să consumăm pește gras, ou,

uneori lactate grase și să existe și expunere controlată la soare pentru a înlesni sinteza sa la nivelul pielii.

 Zincul și seleniul

Zincul și seleniul sunt 2 minerale cu rol redutabil în imunitate, apară de stresul oxidativ pe mamă dar și sarcina de la momentul formării și până la sfârșit. Acționează pentru apărarea celulară și pentru formarea sistemului nervos. Zincul este un mineral esențial pentru fertilitate ce influențează 300 de reacții enzimatice, participă la metabolismul glucidic, și se folosește încă din preconcepție pentru a îmbunătăți fertilitatea.

Surse de zinc: carne, nuci, semințe, lactate

 Pregătește-te pentru o călătorie extraordinară

Momentul deciziei să ai un copil este unul incitant, care poate veni alături de o grămadă de schimbări în stilul tău de viață. Este o călătorie a cărei cheie este reprezentată de pregătirea adecvată. Elevit 1 comprimate filmate conține multivitamine şi minerale, şi a fost conceput special pentru a contribui la acoperirea necesităţilor nutriţionale crescute ale femeilor care încearcă să rămână însărcinate sau se află în primele 12 săptămâni de sarcină.

 Acizi grași omega 3

Acizii grași de tip omega 3 au rol în formarea structurilor nervoase ale bebelușului, în special în ultimul trimestru al sarcinii. Atât imunitatea mamei cât și programarea imunitară a bebelușului sunt influențate de acest tip de grăsime. Memoria, vederea, auzul bebelușului, beneficiază de nivelul bun al omega 3. În plus, și riscul ca mama să dezvolte depresie postnatală va fi mult mai scăzut.

Surse de acizi grași omega 3: pește gras, nuci, suplimente cu ulei de pește purificat. Însă atenție, nu putem consuma frecvent pește gras, deoarece se vorbește foarte mult și despre nivelul crescut de metil-mercur, care poate să fie toxic în timpul sarcinii. Așa că depindem și de aportul unor astfel de grăsimi din suplimente care sunt purificate și nu vin cu reziduuri de metale grele.

Este clar acum că toți nutrienții și toate alimentele au importanța lor și că, mai ales când sunt împreună, își vor îndeplini pe deplin rolurile. Încercați o alimentație cât mai variată în care să fie prezente toate grupele alimentare și suplimentați cu multiformule de vitamine și minerale special concepute și studiate pentru fiecare etapă pe care o veți traversa alături de bebelușul vostru.

Suntem siguri că, ținând cont de sfaturile noastre, vă veți bucura curând de minunea pe care o așteptați! Este important să aveți o acțiune proactivă și să cunoașteți cât mai multe despre cauzele infertilității dar și despre soluțiile pe care medicina modernă le propune astăzi fiecărui cuplu în parte!

Despre sarcină, citește și aceste sfaturi:

Insărcinată în timp de pandemie: experiența unei mămici și sfatul medicului
Ce se întâmplă cu corpul meu în primul trimestru de sarcină?
Ce se întâmplă cu corpul meu în al doilea trimestru de sarcină?
Ce se întâmplă cu corpul meu în al treilea trimestru de sarcină?

Autor: Desprecopii (c) 2022

PODCAST: O călătorie uimitoare te așteaptă

Pentru perioada embrionră
Planificare și primele
12 săptămâni de sarcina
Elevit 1
cu METAFOLIN
 • Elevit 1 conține Multivitamine, Minerale, Acid Folic, și Metafolin
 • Elevit 1 asigură aportul optim de folați tuturor femeilor: 400 micrograme de Metafolin + 400 micrograme acid folic
 • Conține fier sprijinind diviziunea celulelor sanguine, contribuind la dezvoltarea sănătoasă a fătului, și ajută la reducerea stării de oboseală a viitoarei mămici.
 • Conține Seleniu si Iod ajutând la protecția membranelor celulare împotriva stresului oxidativ și susține dezvoltarea cerebrală
Citește despre ELEVIT 1   Cumpara ELEVIT 1
Pentru perioada fetală
Începând cu săptămâna 13
până la naștere
Elevit 2
Cu METAFOLIN și OMEGA-3
 • Elevit 2 conține OMEGA 3 (DHA + EPA) din sursă de încredere MEG-3
 • Elevit 2 MEG-3 îndeplinește cele mai înalte standarde de calitate și puritate, find fabricat în Malgrave, Nova Scoția
 • Aportul de DHA și vitamina B12 poate avea efecte benefice asapra funcției sistemului nervos.
 • Elevit 2 acizii grași omega-3 contribuie la dezvoltarea normală a creierului și vederii fatului


Citește despre ELEVIT2   Cumpara ELEVIT 2
Pentru perioada de după naștere/postnatală
Alăptare și îngrijirea postnatală
Elevit 3
cu OMEGA 3 și LUTEINĂ
 • Elevit 3 conține Multivitamine, Minerale, DHA, și Luteină
 • Elevit 3 contribute la dezvoltarea normală a creierului și vederii nou-nâscutului în perioada alăptării
 • Elevit 3 susține sitemul imunitar și sănătatea osoasă în perioada postnatală
 • Elevit 3 vitaminele complexului b și fierul contribuie la reducerea senzației de obosealăCiteste despre ELEVIT 3   Cumpara ELEVIT 3

*Acestea sunt suplimente alimentare. Citiți cu atenție prospectele sau informațiile de pe ambalaj