Riscurile care apar în cazul unei gravide supraponderale și ce poate face aceasta pentru o sarcină sănătoasă

Riscurile care apar in cazul unei gravide supraponderale si ce poate face aceasta pentru o sarcina sanatoasa

Riscurile care apar în cazul unei gravide supraponderale și ce poate face aceasta pentru o sarcină sănătoasă

Ce poate face o viitoare mămică cu un indice de masă corporal (IMC) mare, peste 30, pentru a avea o sarcină sănătoasă? Ei bine, mai multe informații și sfaturi despre acest subiect ne oferă domnul doctor Silviu Iștoc, medic primar obstetrică-ginecologie la MEDICOVER.

 Ce poate face o viitoare mămică cu un IMC mare, în perioada de preconcepție?

În primul rând trebuie să aibă o consultație prenatală cu medicul ginecolog, care va identifica factorii de risc care se asociază cu IMC-ul mare. De asemenea, medicul va putea evalua din punct de vedere metabolic gravida, dar acest lucru o va face mult mai bine un medic nutriționist și cu siguranță medicul ginecolog va trimite viitoarea mămică către un specialist în nutriție, ce o va evalua corect din punct de vedere metabolic, îi va stabili necesarul de vitamine, micro și macronutrienti, și nu în ultimul rând, o va ajuta să adopte un stil de viață sănătos și obiceiuri alimentare sănătoase care - de ce nu - să ducă la un IMC normal înainte de obținerea sarcinii.

Alegerea unei alimentații bine echilibrate, bazată pe alimente sănătoase și bogate în vitamine, este cel mai bun mod de a-ți pregăti corpul pentru sarcină. Fiind atentă la ce pui pe farfurie – și la ce să eviți, măcar o perioadă – îți va crește șansele unei concepții sănătoase și îți va menține starea generală de sănătate pe măsură ce avansezi în călătoria spre statutul de părinte.

 Ce este ELEVIT 1 și cum te poate ajuta atunci când încerci să concepi un copil: important de știut

Este demonstrată relația dintre deficiențele nutriționale în sarcină și existența riscului de apariție a unor afecțiuni ale fătului că defecte de tub neural (spîna bifida), anomalii cardio-vasculare, deficiență de dezvotare a membrelor, până la nașteri premature și decese intrauterine.

Elevit 1 este un supliment alimentar conceput special pentru a ajuta la acoperirea necesităților nutriționale din perioada de pre-concepție și

primele 12 săptămâni de sarcină, și reprezintă o combinație de multivitamine și minerale, printre care acid folic, vitamine din grupul B și metafolin. Mai multe despre Elevit 1 aici >>

 Ce poate face o viitoare mămică cu un IMC mare, după concepție?

După concepție, viitoarea mămică trebuie să solicite vizite prenatale regulate, iar apoi să le respecte. Ar trebui să se prezinte la fiecare vizită prenatală planificată, deoarece numai în acest mod medicul are ocazia să observe dacă sarcina decurge conform planului, dacă gravida reușește să adopte un stil de viață sănătos și obiceiuri alimentare sănătoase, și poate să-și dea seama din timp dacă există probleme în ceea ce privește metabolismul copilului, deoarece sunt anumite lucruri care dau de înțeles medicului atunci când metabolismul glucidic al copilului suferă modificări.

A avea probleme cu greutatea în timpul sarcinii poate duce la apariția anumitor afecțiuni specifice acestor sarcini, însă o colaborare strânsă cu medicul ginecolog și cu medicul nutriționist, poate face ca aceste afecțiuni să nu apară, iar în cazul în care apar, să fie tratate fără a avea un impact asupra mamei și copilului.

Poate fi dificil să atingi ținte recomandate doar consumând alimente, dar nu trebuie să îți faci griji. Elevit este aici să te ajute. Poți suplimenta dieta zilnică cu multivitaminele pentru sarcină Elevit și rezolvat ușor problema varietății de micronutrienți de care ai nevoie pentru o sarcină sănătoasă.

Despre sarcină, citește și aceste sfaturi:

Insărcinată în timp de pandemie: experiența unei mămici și sfatul medicului
Ce se întâmplă cu corpul meu în primul trimestru de sarcină?
Ce se întâmplă cu corpul meu în al doilea trimestru de sarcină?
Ce se întâmplă cu corpul meu în al treilea trimestru de sarcină?

Autor: Desprecopii (c) 2022

PODCAST: O călătorie uimitoare te așteaptă

Pentru perioada embrionră
Planificare și primele
12 săptămâni de sarcina
Elevit 1
cu METAFOLIN
 • Elevit 1 conține Multivitamine, Minerale, Acid Folic, și Metafolin
 • Elevit 1 asigură aportul optim de folați tuturor femeilor: 400 micrograme de Metafolin + 400 micrograme acid folic
 • Conține fier sprijinind diviziunea celulelor sanguine, contribuind la dezvoltarea sănătoasă a fătului, și ajută la reducerea stării de oboseală a viitoarei mămici.
 • Conține Seleniu si Iod ajutând la protecția membranelor celulare împotriva stresului oxidativ și susține dezvoltarea cerebrală
Citește despre ELEVIT 1   Cumpara ELEVIT 1
Pentru perioada fetală
Începând cu săptămâna 13
până la naștere
Elevit 2
Cu METAFOLIN și OMEGA-3
 • Elevit 2 conține OMEGA 3 (DHA + EPA) din sursă de încredere MEG-3
 • Elevit 2 MEG-3 îndeplinește cele mai înalte standarde de calitate și puritate, find fabricat în Malgrave, Nova Scoția
 • Aportul de DHA și vitamina B12 poate avea efecte benefice asapra funcției sistemului nervos.
 • Elevit 2 acizii grași omega-3 contribuie la dezvoltarea normală a creierului și vederii fatului


Citește despre ELEVIT2   Cumpara ELEVIT 2
Pentru perioada de după naștere/postnatală
Alăptare și îngrijirea postnatală
Elevit 3
cu OMEGA 3 și LUTEINĂ
 • Elevit 3 conține Multivitamine, Minerale, DHA, și Luteină
 • Elevit 3 contribute la dezvoltarea normală a creierului și vederii nou-nâscutului în perioada alăptării
 • Elevit 3 susține sitemul imunitar și sănătatea osoasă în perioada postnatală
 • Elevit 3 vitaminele complexului b și fierul contribuie la reducerea senzației de obosealăCiteste despre ELEVIT 3   Cumpara ELEVIT 3

*Acestea sunt suplimente alimentare. Citiți cu atenție prospectele sau informațiile de pe ambalaj