Reflexul de pășire al bebelușilor nou-născuți - un reflex din naștere

Reflexul de pasire al bebelusilor nou-nascuti - un reflex din nastere

Reflexul de pășire al bebelușilor nou-născuți - un reflex din naștere

Reflexul de pășire al unui bebe nou-nascut este cu adevarat uimitor. Cine știa că bebelușul tău poate „merge” înainte de vârsta de două luni? Ei bine, nu poate... DAR, dacă îl ții drept cu picioarele pe o suprafață plană, va pune un picior în fața celuilalt și va simula mersul.

Acest reflex de pășire (cunoscut și ca reflex de dans sau reflex de mers) este o parte importantă a dezvoltării sale; pregătindu-l să facă pași reali în câteva luni...

Vei citi:
Reflexul de pășire - un alt reflex din naștere
Când apare/dispare reflexul de pășire
Prima saptamana acasa cu noul-nascut

Reflexul de pășire - un alt reflex din naștere

Reflexul de pășire al nou-născutului este un reflex care îl ajută pe bebe să se adapteze la dinamica din afara burticii.

Desigur, bebe nu-și poate susține greutatea dar dacă îl ții de sub brațe (ai grijă să-i susții și capul) și îi lași tălpile să atingă o suprafață plană, va pune un picior în fața celuilalt și va simula un "mers pe jos".

Când apare/dispare reflexul de pășire

În general, vei observa multe dintre reflexele nou-născutului, inclusiv pe cel de pășire, la scurt timp după naștere.

Diferitele reflexe ale nou-născutului nu vor dispărea toate în același timp.

Reflexul de pășire tinde să dispară în jurul lunii 2 sau 3, astfel încât este ok dacă observi într-o zi că bebele tău nu mai arată semne ale acestuia.

Unele reflexe care apar în timpul copilăriei persistă până la vârsta adultă. De exemplu, reflexul de tuse, strănut și clipire durează până la vârsta adultă, la fel ca și reflexul de gag și clipit. Dacă ai căscat imediat după ce ai văzut pe altcineva căscând, tocmai ai experimentat reflexul de căscat.

Acest reflex de pășire este oferit de natură pentru a ajuta un nou-născut să se târască până la sân imediat după naștere, atunci când este întins pe abdomenul mamei. Acest reflex va dispărea după două luni, apoi va apărea din nou spre sfârșitul primului an ca un comportament ce susține învățatul mersului.

Ești îngrijorat/ă că micuțului tău îi lipsește reflexul? Contactează medicul pediatru. Traumele la naștere, medicamentele și bolile pot cauza probleme cu dezvoltarea nou-născutului.

► Citeste si Bebe tresare în somn? Răspunsul poate fi REFLEXUL MORO - iata ce tebuie sa știi despre acest reflex al nou născuților

Prima saptamana acasa cu noul-nascut

Prima saptamana a copilului nou-nascut va aduce mari schimbari atit pentru proaspata mamica cat si pentru mica fiinta.  Dumneavoastra va veti adapta la noua postura de proaspata mamica si la sarcinile pe care le implica aceasta postura, iar bebelusul se adapteaza la noua lui viata. Este o perioada cu mari bucurii dar posibil si cu imense temeri. Iata ce trebuie sa stii pentru a fi pregatita in prima saptamana cu bebe acasa.

 Ghid de alaptare

Desprecopii va ofera cel mai complet ghid de alaptare. Cititi pe larg toate informatiile de la aceasta sectiune dedicata Alaptarii! Citeste si forumul special Alaptarea de la desprecopii.com - vei intalni acolo mamici ca tine care au intrebari si raspunsuri despre alaptare.

Aplicatia mobila Eu, Mamica: vezi cum se dezvolta bebelusul tau

Prin intermediul aplicaţiei Eu, Mămica, beneficiezi de informaţii despre sănătate, îngrijirea şi dezvoltarea bebelușului și a copilului, relaţia părinte-copil, precum şi de o serie de sfaturi utile pentru mămici şi tătici, astfel încât să experimentezi din plin frumuseţea sentimentului parental. Pe lângă aceste informaţii atent alese, aplicaţia înglobează o serie de utilitare şi calculatoare, precum: Bebeluşul - primele 52 de săptămani, Grafice de Creştere, Calendar de Vaccinare, Activităţi pentru Copii, Album foto şi multe altele.

Aplicatia Eu, Mamica - se integrează în mod natural cu platforma Desprecopii.com, facilitând accesul la o serie de servicii menite să ofere suport pentru viitoarea mamica (Grupuri de mămici, Ştiri, Anunţuri, Întrebări, Forum, Jurnal, Album de poze, Director, Reţete Culinare etc.). Mămicile utilizatoare pot accesa cu uşurinţă diverse secţiuni ale site-ului, pot primi notificări pe telefon când li se răspunde la o întrebare sau notificări pe mesageria privată. Mai mult, prin intermediul butonului „Panică”, ele pot primi răspunsuri în situaţiile de criză de la miile de persoane aflate în comunitatea Desprecopii.com, dispuse să ofere o mână de ajutor. 

► Descarca aplicatia EU MAMICA - pentru Iphone si Ipad aici.

 Descarca aplicatia EU MAMICA - pentru sistemul Android aici. 

 Despre recuperarea mamei dupa nastere, merita sa citesti si:

 Sfaturi pentru recuperare dupa cezariana
Cum si cand ne recapatam silueta
Controalele post-natale
Revenirea la normalitate dupa o nastere
Refacerea dupa o nastere prin cezariana
O imagine pozitiva despre sine dupa nastere

Esti o mamica care are nevoie de sfaturi?

Te asteptam pe forumul mamicilor de bebelusi pentru sfaturi si incurajari: Bebelusul - primele 365 zile din viata unei comori  Primele 365 zile si nopti. Casa nou nascutilor DC. Alaptare, colici, ingrijire, baite, nopti nedormite si multa dragoste.

autor: redactor Milena Sadova, redactor Desprecopii  - Toate drepturile rezervate Desprecopii.com (c) 2022 

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII