Când copilul nu are interes pentru activitățile școlare: care sunt cauzele surmenajului și ce putem face - sfaturi (P)

Cand copilul nu are interes pentru activitatile scolare: care sunt cauzele surmenajului si ce putem face - sfaturi (P)

Când copilul nu are interes pentru activitățile școlare: care sunt cauzele surmenajului și ce putem face - sfaturi (P)

Ai constatat cumva la copilul tău o lipsă de interes pentru activitățile școlare? Are dureri de cap, tulburări de somn sau i-a scăzut pofta de mâncare? Toate acestea pot indica apariția stării de oboseală sau de surmenaj.

Alte manifestări pot fi alterări ale capacității intelectuale de gândire, de memorie, de atenție, sau de imaginație; iar uneori copilul se plânge de o senzație neplăcută de slăbiciune generală. Poți apela cu încredere la terapiile naturale Energotonic junior®, pentru energia, tonusul și sănătatea copilului tău

veti citi
Surmenajul la copii
Care sunt cauzele apariției stării de oboseală/surmenaj la copilul tău?
Ce poți să faci pentru a preveni apariția oboselii și a surmenajului la copilul tău?
Ce este gama Energotonic junior®?


Surmenajul la copii

Ai constatat cumva la copilul tău o lipsă de interes pentru activitățile școlare? Are dureri de cap, tulburări de somn sau i-a scăzut pofta de mâncare? Toate acestea pot indica apariția stării de oboseală sau de surmenaj.

Alte manifestări pot fi alterări ale capacității intelectuale de gândire, de memorie, de atenție, sau de imaginație; iar uneori copilul se plânge de o senzație neplăcută de slăbiciune generală.

Care sunt cauzele apariției stării de oboseală/surmenaj la copilul tău?

O oboseală care persistă generează epuizare/surmenaj. La copii, surmenajul apare atunci când aceștia nu au un program chibzuit și echilibrat. Elevii nu învață în mod planificat. Cel mai adesea ajung să învețe cu intensitate în apropierea tezelor, a examenelor. Oboseala poate fi provocată și de solicitarea organelor de simț vizual și auditiv. Emoțiile puternice pot genera și ele oboseală, cum este stresul dinaintea tezelor școlare.

Oboseala poate fi și un semn al unor afectiuni. Copiii sunt predispuși la infecții parazitare, cu paraziți cum sunt giardia, oxiurii, limbricii ș.a. Acești paraziți se răspândesc cu ușurință prin mâini murdare, apă contaminată, consum de fructe sau de legume nespălate, sau contactul cu deșeuri, sol, fecale.

Simptomele frecvente ale unei infecții parazitare includ oboseală generală, ceață mentală, dureri de cap, tulburări digestive, pierdere în greutate.

Ce poți să faci pentru a preveni apariția oboselii și a surmenajului la copilul tău?

•    Ajută-ți copilul să-și organizeze timpul. El trebuie să își pregătească sistematic lecțiile în cadrul unui orar zilnic, în care să alterneze regulat perioade de recreație, joc, plimbare în aer liber.
•    Asigură-i recuperarea prin odihnă și alimentație sănătoasă.
•    Invăță-l să păstreze o igienă cât mai bună.
•    Ar fi bine ca periodic să îi asiguri o cură de deparazitare cu produse din plante.

Terapiile naturale cu plante medicinale și vitamine îl ajută pe copil atunci când acesta se confruntă cu stări de oboseală fizică sau intelectuală, inclusiv atunci când suferă de infecții cu paraziți intestinali.  

Ce este gama Energotonic junior®?

ergotonic vitamine


Extractele din muguri și mlădițe pot să aducă beneficii importante pentru sănătatea copilului tău. De aceea, PlantExtrakt a creat Energotonic junior®, gamă specială, adresată copiilor. Spunem că este specială deoarece sunt soluții și siropuri cu extracte naturale din plante adulte, dar și din muguri și mlădițe, cu eficacitate optimă și un grad bun de siguranță. Este specială și pentru că sunt produse realizate la rece: plantele sunt utilizate în stare proaspătă și nu sunt expuse la temperatură ridicată, pentru a-și păstra intactă toată forța vitală. Nu adăugăm nici un fel de colorant sau aromă artificială. Siropurile au gust, miros și aspect natural, plăcut, care se datorează bazei din suc de fructe de pădure și a plantelor din compoziție.

Poți apela cu încredere la terapiile naturale Energotonic junior®, pentru energia, tonusul și sănătatea copilului tău:

Energotonic junior® Vitamine – sirop natural realizat la rece, cu vitamine esențiale și zinc, combinate cu extracte gemoterapice de Brad și Porumbar; și extracte fitoterapice de Coacăz negru, Afin și Măceș. Energotonic junior® Vitamine este singurul sirop care conține extract gemoterapic de Porumbar, eficient în întârzierile de creștere și dezvoltare la copii. Energotonic junior® Vitamine ajută la o creștere armonioasă și la imunitate sănătoasă.

Mod de utilizare:
Copii 1 - 3 ani: 5 ml x 2/zi. Copii 4 - 8 ani: 5 ml x 3/zi. Copii 8+ ani: 10 ml x 2/zi.


ergotonic paraziti

Energotonic junior® Paraziți - sirop natural realizat la rece, cu suc din fructe proaspete de Afin, extract de Propolis, extract de Cimbru și extract din muguri florali de Cuișoare. Energotonic junior® Paraziți susține purificarea tractului digestiv și eliminarea paraziților.

Mod de utilizare:
Dimineața, înainte de masă. Se recomandă 3 cure succesive a câte 7 zile de utilizare, urmate de 7 zile de pauză.
Copii 2-12 ani: 5 ml x 1/zi. Copii 12+ ani: 7,5 ml x 1/zi. Adulți: 10 ml x 1/zi.

Mai multe informatii aici.

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Tema:La scoala

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII