Lui bebe ii miroase din guriță 8 cauze care pot cauza acest lucru și ce trebuie făcut - sfatul medicului pediatru

Lui bebe ii miroase din gurita: 8 cauze care pot cauza acest lucru si ce trebuie facut - sfatul medicului pediatru

Lui bebe ii miroase din guriță 8 cauze care pot cauza acest lucru și ce trebuie făcut - sfatul medicului pediatru

Lui bebe ii miroase din gurită? Acestea sunt 8 cauze care pot cauza acest lucru. Iata ce trebuie sa stii si ce trebuie facut - sfatul medicului pediatru

veti citi
De ce miroase urât din gurița lui bebe?
Să aflăm sfatul medicului pediatru
8 cauze comune ale respirației urât mirositoare ale bebelușului
 

De ce miroase urât din gurița lui bebe?

Mesaj de la rubrica de panica a mamicilor de bebelusi

Ajutor - Miros urit din gurita lui bebe: Se mai confrunta cineva cu aceasta problema??? Baietelului meu care are 10 luni deseori ii miroase neplacut din gurita, mai ales dupa ce face nani. E un miros care parca n-ar fi specific unui bebelus si i-a aparut acest miros inca de pe la 4,5 luni.

Să aflăm sfatul medicului pediatru

Halitoza la sugari este destul de frecventă - iar parintii se panichează destul de tare, nestiind care ar putea fi cauzele. Multi părinti se ingrijorează ca cei mici au o boală sau o tulburare mai gravă. În timp ce respirația urât mirositoare este mai frecventă la adulți, copiii o pot avea și ei. Deși vestea bună este că există mai multe moduri de a o eradica.

Si totusi care ar putea fi cauzele? 8 cauze comune ale respirației urât mirositoare ale bebelușului includ:

miroase din gura bebelus

Dincolo de a avea sau a nu avea dinți, bebelușii pot avea și ei bacterii din gură, la fel ca adulții și de aceea este necesar să se efectueze o igienă orală completă. În cazul în care bebelușul nu are încă dinți, bacteriile se pot lăsa pe limbă, gingii și în interiorul obrajilor.

• 1. Bacteriile din gura:

Dupa ce termină de papat, dacă laptele nu este periat sau șters de pe dinții și gingiile bebelușului, el devine hrană pentru bacterii. Pe măsură ce bacteriile mănâncă zaharurile rămase din lapte, produc gaze care au ca rezultat respirația urât mirositoare.

• 2. Gură uscată de la o alergie sau raceală

Dacă bebelușul are o alergie sau o răceală, ar putea respira mai degrabă pe gură decât pe nas. Acest lucru reduce conținutul de umiditate și saliva de clătire cu bacterii. Pe măsură ce țesuturile bucale devin uscate, germenii de respirație urât mirositoare se acumulează și creează un miros mai puțin plăcut.

• 3. Regurgitarea laptelui:

Dacă bebelusul bea prea mult lapte, îl poate regurgita înapoi în gât, ducând la respirația urât mirositoare a copilului.

• 4. Jucării:

Majoritatea bebelușilor și a copiilor mici explorează lumea prin gura lor. Dacă jucăriile nu sunt curățate după ce copilul le-a pus în gură, bacteriile sunt apoi transferate înapoi în gură atunci când se joacă din nou cu jucăria.

• 5. Suzete și dispozitive de dentiție:

Bebelușii își sug și își mestecă suzetele și dispozitivele de dentiție, lăsând în urmă salivă și bacterii. Aceste articole formează apoi un miros urât dacă nu sunt curățate corespunzător și pot duce la transferarea bacteriilor înapoi în gura bebelușului atunci când folosește din nou acel anumit articol.

• 6. Cariile dentare:

Dacă nu se practică îngrijirea orală adecvată, copilul dumneavoastră poate dezvolta carii. Pe măsură ce dintele putrezește, elimină respirația urât mirositoare.
Infecție: Anumite tipuri de infecții, inclusiv bolile gingiilor sau infecțiile sinusurilor, pot duce la respirația urât mirositoare a bebelușilor și a copiilor mici. Infecțiile sinusurilor duc în special la respirație urât mirositoare, deoarece lichidul se adună în căile nazale și coboară în partea din spate a gâtului și a limbii.

• 7. Obiecte străine sau particule de alimente:

Dacă un obiect străin, cum ar fi o piesa de la margele - rămâne blocat în pasajul nazal al copilului atunci este posibil ca acesta să fie nevoit să respire pe gură, ceea ce duce la respirație urât mirositoare. În plus, particulele de alimente se pot bloca și putrezesc în pasajul nazal, contribuind la mirosul urât.

• 8. Reflux gastro-esofagian:

Un miros acid este produs atunci când acizii din stomac regurgitează sau revin în gât. Citeste Refluxul gastroesofagian la bebeluș: cauze, semnale de alarma și sfaturile medicului pediatru

Tratament pentru respirația urâtă a bebelușului

În cele mai multe cazuri, respirația urât mirositoare a bebelușului și a copiilor mici poate fi usor tratata. Câțiva pași simpli de urmat includ:

→ Spălați frecvent mâinile, jucăriile și suzetele bebelușului

→ Ștergeți sau spălați ușor dinții și gingiile bebelușului cu o periuță de dinți cu peri moi, mai ales după hrănire și înainte de culcare

Există periuțe de dinți pentru bebeluși care trebuie așezate pe degetul arătător al adultului, astfel încât să poată igieniza copilul. La fel se trece prin toate colțurile gurii, în special gingiile și limba. În acest fel, respirația urât mirositoare a bebelușului va fi eliminată dacă s-a datorat apariției bacteriilor.

→ Vizitați medicul dentist sau igienistul dentar imediat ce le apare primul dinte

autor: Desprecopii.com,
Material realizat cu sfaturile dnei Medic pediatru Stefana Zamfir - Toate drepturile rezervate (c) 2022
 

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII