Cum să protejezi plămanii bebelușului tău: 5 sfaturi pentru a ajuta la prevenirea astmului la copilul tău

Cum sa protejezi plamanii bebelusului tau: 5 sfaturi pentru a ajuta la prevenirea astmului la copilul tau

Cum să protejezi plămanii bebelușului tău: 5 sfaturi pentru a ajuta la prevenirea astmului la copilul tău

În medie, respiri la fiecare patru secunde. În total, de peste 20.000 de ori pe zi. Aerul sănătos este la propriu și la figurat de o importanță vitală. Prin urmare, este foarte important pentru plămânii tăi să respiri aer curat. Din păcate, aerul din România devine nesănătos în multe zone și poate provoca boli pulmonare grave.

Plămânii bebelușului tău sunt fragili. Din fericire, tu ca părinte, poți face o serie de lucruri pentru a-i proteja, chiar și în timpul sarcinii. Am enumerat aici cinci sfaturi pentru tine. În acest fel, poți ajuta la prevenirea astmului la copilul tău.

Vei citi:
Originea astmului
5 sfaturi pentru a proteja plămânii bebelușului tău
Petrecerea timpului în aer liber înseamnă sănătate
Nu accepta ca in casa ta sa se fumeze - efectele fumatului pasiv la bebelusi sau copii sunt grave
Ia bicicleta sau transportul public
Locuiești lângă un drum aglomerat? Ventilația este esențială
Fără foc și fum

Originea astmului

Știai că astmul este cea mai frecventă boală cronică în rândul copiilor din România? Aproximativ 900.000 de persoane în România sunt forțați să trăiască cu consecințele acestei boli pulmonare. O boală pulmonară care are o mare influență asupra unui copil și asupra dezvoltării acestuia, și care poate provoca, de asemenea, multe probleme mai târziu ca adult.

Cercetările arată că, pe lângă ereditare, mediul în care cresc copiii are și o influență majoră asupra dezvoltării astmului. La 1 din 5 copii cu astm bronșic, dezvoltarea bolii este legată de poluarea aerului.

Cercetările arată că primele o mie de zile din viața unui copil sunt o perioadă foarte importantă pentru a construi un sistem imunitar sănătos. S-a descoperit că sistemul imunitar trebuie antrenat după naștere. Iar dacă i se acordă stimulentele potrivite în primii ani, șansa ca copiii să dezvolte astm și alergii este mult mai mică. Un proces care începe deja în timpul sarcinii, în uter.

4 sfaturi pentru a proteja plămânii bebelușului tău

În calitate de părinte, poți influența unii dintre factorii care joacă un rol în dezvoltarea astmului. Aceste sfaturi te vor ajuta la protejarea plămânilor copiilor mici și la reducerea riscului de a dezvolta astm.

1. Petrecerea timpului în aer liber înseamnă sănătate

Diverse studii au arătat că a fi afară (în natură) este extrem de important pentru dezvoltarea sistemului imunitar. Acest lucru reduce semnificativ riscul de a dezvolta afecțiuni cronice, cum ar fi astmul, alergiile și obezitatea. Contactul cu animalele de companie reduce, de asemenea, riscul de alergii.

Motiv suficient să ieși des afară cu copilul tău. Iar când mai crește: este permis să se murdărească, pentru că acest lucru contribuie și la dezvoltarea sistemului imunitar.

2. Nu accepta ca in casa ta sa se fumeze - efectele fumatului pasiv la bebelusi sau copii sunt grave

Fumatul pasiv poate avea efecte negative asupra sănătății bebelușilor și copiilor, incluzând:

Risc crescut de infecții respiratorii și bronșită
Probleme de creștere și dezvoltare pulmonară
Dificultăți în controlul astmului
Risc crescut de leucemie și cancer pulmonar
Scăderea calității somnului.
Pentru a proteja copiii de efectele negative ale fumatului pasiv, este important să se evite fumatul în prezența lor și să se asigure un mediu curat și fără fum.

2. Ia bicicleta sau transportul public

La 20% dintre copiii cu astm, debutul este direct legat de dioxidul de azot. Acesta din urmă este prezent mai ales în locurile în care este mult trafic. Așa că, dacă folosești mai des bicicleta sau transportul în comun pentru a călători, contribui la diminuarea acelor emisii și protejezi astfel plămânii micuțului tău (și ai altora).

3. Locuiești lângă un drum aglomerat? Ventilația este esențială

O bună ventilație în casă este necesară pentru a înlocui aerul nesănătos cu aer proaspăt. În mod ideal, ventilează aer proaspăt din exterior pe tot parcursul zilei.

4. Fără foc și fum

Este atât de plăcut să ai un șemineu sau să stai la un grătar în grădină, dar știai că fumul de lemne provoacă și o mulțime de particule? Din păcate, acest lucru nu este benefic pentru tine și pentru copilul tău (nenăscut), și crește riscul de astm dar și de alte boli pulmonare.

► Citeste in continuare Efectul fumatului pasiv asupra sanatatii copilului

Astmul la copil: simptome, cauze si tratament

Astmul este o boala cronica inflamatorie a plamanilor si a cailor respiratorii — tuburile care transporta aerul din si dinspre plamani. In cazul in care copilul are astm, aceste cai respiratorii sunt iritate si umflate, ceea ce poate afecta capacitatea copilului de a respira. Este important sa colaborati cu medicul copilului pentru a preveni si a trata crizele de astm.

Cu medicatia potrivita, prin educatie, avand un plan de actiune si mergand regulat la controalele medicale, in cazul celor mai multi copii boala poate fi tinuta sub control. Iata sfatul de la Desprecopii.com>>

Despre fumat si efectele asupra sanatatii merita citit si:

Cum m-am lasat de fumat pentru bebe
Ne ajuta plasturii cu nicotina sa renuntam la fumat?
Lasatul de fumat ne face fericiti
7 greseli care iti distrug tenul ireversibil
De ce nu renunta fumatorii la fumat?
Fumatul si legatura cu menopauza prematura si infertilitatea

Despre alergii cititi:

Totul despre alergii
Alergenii din jurul nostru
Uscarea rufelor in casa nu este un lucru sanatos
Infectiile la urechi si legatura lor cu alergiile alimentare

autor: Desprecopii.com, Redactor Medic pediatru Stefana Zamfir - Toate drepturile rezervate (c) 2023

 

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII