Prima lectie de balet - la ce varsta ar trebui sa inceapa copilul primele lectii?

Prima lectie de balet - la ce varsta ar trebui sa inceapa copilul primele lectii?

Prima lectie de balet - la ce varsta ar trebui sa inceapa copilul primele lectii?

Părinții par adesea grăbiți să-și înscrie copiii la cursuri de balet. Cu toate acestea, antrenamentul formal de balet nu trebuie introdus până la vârsta de 8 ani.

Înainte de această vârstă, oasele unui copil sunt prea moi pentru cerințele fizice și exercițiile de balet. De fapt, este posibil să amâni antrenamentul până la vârsta de 10 sau 12 ani și să ai încă un viitor strălucit în balet.

Vei citi:
Dans pentru toate vârstele
Cursuri de mișcare creativă pentru copiii foarte mici
Maturitatea copilului - decizia părintelui

Dans pentru toate vârstele

Cursurile de pre-balet sunt adesea oferite dansatorilor cu vârste cuprinse între 4 și 8 ani. Majoritatea profesorilor consideră că durata de atenție a copiilor de 3 ani este prea scurtă pentru a fi gestionată și preferă ca părinții să aștepte până când un copil are cel puțin 4 ani. Cursurile de pre-balet au devenit destul de populare în ultima perioadă, deoarece sunt simple. Copiii pot fi încurajați să se miște prin cameră pe ritmurile diferitelor stiluri de muzică. Unele clase de pre-balet pot chiar introduce elevii în cele cinci poziții ale baletului, subliniind importanța unei posturii corecte.

Cursuri de mișcare creativă pentru copiii foarte mici

Multe școli de dans oferă deja cursuri de mișcare creativă pentru copiii foarte mici. Acestea seamănă mult cu orele de dinainte de balet, deoarece servesc ca o introducere timpurie în baletul formal. Mișcarea creativă oferă copiilor o modalitate de a explora mișcarea prin muzică. Această mișcare creativă implică utilizarea acțiunilor corpului pentru a comunica anumite acțiuni, emoții sau sentimente. Urmând instrucțiunile unui profesor, un copil își poate dezvolta abilitățile fizice și poate încuraja folosirea imaginației.

Într-adevăr, lecțiile de balet pot fi oferite copiilor de la doi până la trei ani, deși acestea sunt în mod normal cursuri introductive distractive în care nu se așteaptă mare lucru de la copil. Cursurile de balet care se concentrează mai mult pe tehnică decât pe distracție necesită de obicei ca elevul să manifeste un anumit nivel de maturitate. El sau ea ar trebui să fie capabil să asculte indicații, să fie atent, să execute și să accepte critici ușoare. Aceste abilități nu sunt stăpânite de copiii de trei sau patru ani, în majoritatea cazurilor, deși unii sunt excepții. Un copil care iubește cu adevărat baletul poate să se închine unui profesor și să îi ofere atenția răvășită, iar aceștia sunt adesea copiii care continuă să aibă o carieră în balet, dacă admirația și dragostea lor se potrivește cu abilitățile lor.

În realitate, majoritatea copiilor nu vor ajunge niciodată atât de departe în balet, dar expunerea timpurie la cursuri distractive îi poate face iubitori de dans pe tot parcursul vieții. De asemenea, nu este nimic în neregulă cu introducerea timpurie a conceptelor de exerciții bune, pe care aceste lecții le subliniază cu siguranță.

Maturitatea copilului - decizia părintelui

Părinții ar trebui să investigheze mai multe școli de balet, precum și cursurile introductive oferite. Fiecare clasă poate specifica limite de vârstă sau poate rămâne la latitudinea părintelui să decidă dacă copilul este suficient de matur pentru a lua o anumită lecție. Luarea în considerare a tipului de clasă și a maturității individuale a copilului sunt esențiale. De asemenea, interesul copilului pentru balet este foarte important, deoarece un copil care nu este deosebit de fascinat de această formă de dans s-ar putea să nu se bucure de lecțiile de balet, chiar dacă sunt slab structurate.

Concediul de vară al familiei - sfaturi și recomandări de sănătate

Concediul de vara al familiei este perioada cea mai frumoasa a anului. Pe carari de munte sau pe plaje insorite, alaturi de cei dragi... sentimentele durabile de dragoste si tandrete ale membrilor familiei se reaprind si se reconfirma, acum are loc acel timp de calitate pentru care merita toata munca orelor de serviciu din timpul anului. In padurile frumoase ale Carpatilor, pe plajele Marii Negre, Mediterane sau pe o insula ce va primeste cu drag, aveti insa grija ca acest timp special al vacantei, alături de cei dragi, sa va fereasca de neplaceri.

Iata sfaturile si recomandarile de sanatate de la Desprecopii>>

autor: Redactor Desprecopii.com - Toate drepturile rezervate Desprecopii.com  (c) 2022

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII