Infectia cu salmonella la bebelusi - 6 factori de risc

Infectia cu salmonella la bebelusi - 6 factori de risc

Infectia cu salmonella la bebelusi - 6 factori de risc

Simtomele principale ale bebelusilor infectati cu Salmonella se manifesta cu diareea și febra. De obicei, micuții se recupereaza în decurs de o săptămână; cu toate acestea, pentru unii bebelusi infectia poate fi foarte grava si poate ajunge pana la deces. 

Vei citi:
Cele mai frecvente simptome la bebeluși
Riscurile de infectare cu Salmonella
Salmonela si salmoneloza: intrebari si raspunsuri despre alimentele care ne pot imbolnavi

Gastroenterită, apare de obicei după consumul de alimente care au fost contaminate cu salmonella

Gastroenterită, apare de obicei după consumul de alimente care au fost contaminate cu salmonella - dar, desi bebelusii nu consuma alimente solide ... pot avea infectie cu salmonella. Infecția cu salmonella (salmoneloza) cauzează diaree și vomă. Acest tip de boală, numită gastroenterită, apare de obicei după consumul de alimente care au fost contaminate cu salmonella.

În timp ce numărul covârșitor de pacienți cu infecție cu salmonella au gastroenterită, bacteriile pot provoca și o varietate de alte tulburări, inclusiv: bacteriile din sânge (bacteremia), inflamația membranelor creierului sau măduvei spinării (meningită) și inflamația osului (osteomielita).

Din nefericire, infecția cu Salmonella vizează chiar si bebelușii - dar multe dintre aceste cazuri pot fi prevenite! Cum?

 

Cele mai frecvente simptome la bebeluși

Există diferite tipuri de bacterii salmonella. Cele mai frecvente simptome ale bebelușilor infectati cu salmonella sunt diareea și febra.

• Citeste si 7 medicamente interzise bebelusului

Riscurile de infectare cu Salmonella la bebelusi

Un studiu facut in SUA si publicat pe site-ul WebMD a concluzionat ca

1. Bebelușii alăptați sunt mai puțin predispuși la infecția cu salmonella.

2. Expunerea la reptile - creste major riscul bebelușilor de a se infecta. Reptilele pot purta salmonella. Desigur, nu credem ca aveti reptile in casa ... dar e bine de stiut.

3. Bebelușii care sunt luati la cumparaturi si puși într-un cărucior de cumpărături lângă carne crudă au un risc mai mare de a se infecta.

4. Bebelușii care calatoresc cu parintii lor in vacante exotice au un risc mai mare de a se infecta.

5. Bebelușii care sunt hraniti cu lapte formula pregatit deja (in unele tari se vinde lapte formula pregatit deja)  - au un risc mai mare de a face infecție cu salmonella.

Motivul pentru asta nu este clar. Formula concentrată este sterilă, dar apa contaminată, prepararea neigienică sau depozitarea deficitară a cutiilor deschise ar putea fi o problemă, spun cercetătorii.

6. Bebelușii mai mari de 6 luni au un risc mai mare de a face infecție cu salmonella dacă au fost într-un grup de copiii unde cel puțin unu din aceștia a avut diaree.

Citeste si Gastroenterita - una din neplăcerile verii. Simptome, cauze și tratament


Salmonela si salmoneloza: intrebari si raspunsuri despre alimentele care ne pot imbolnavi

Bacteria Salmonella este cauza cea mai frecventa a bolilor provocate de alimentele contaminate producand salmoneloza.

Fermierii, lucratorii din industria alimentara, inspectorii sanitari, magazinele alimentare, angajatii si consumatorii sunt, fiecare in parte, verigi critice in lantul sigurantei alimentelor. Pentru a reduce salmoneloza, este necesara o abordare completa a sigurantei alimentelor, ce include intregul parcurs – de la ferma la masa.

Iata cum ne putem proteja familia de efectele Salmonellei. 

 

Esti o mamica care are nevoie de sfaturi?

Te asteptam pe forumul mamicilor de bebelusi pentru sfaturi si incurajari: Bebelusul - primele 365 zile din viata unei comori  Primele 365 zile si nopti. Casa nou nascutilor DC. Alaptare, colici, ingrijire, baite, nopti nedormite si multa dragoste.

autor: Desprecopii.com - Toate drepturile rezervate (c) 2023

 

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII