Am nascut gemeni la o diferenta de 11 saptamani - povestea unei mamici

Am nascut gemeni la o diferenta de 11 saptamani - povestea unei mamici

Am nascut gemeni la o diferenta de 11 saptamani - povestea unei mamici

L-am nascut pe al doilea bebe la o distanta de 11 saptamani - povesteste Lilia.

Când Lilia a rămas însărcinată cu gemeni, nu se aștepta să nască de două ori. Un interval atât de lung între gemeni este rar, dar nu nemaiauzit. (Recordul mondial – gemeni născuți la 87 de zile distanță – a fost stabilit în 2012). Dar nu doar zilele de naștere separate îi deosebesc pe acești gemeni, ci și faptul că fiecare a gestat într-un uter separat.

vei citi:
Gemenii s-au născut la o distanță de 11 săptămâni
Uter didelf sau uter dublu
Konovalova a născut primul geamăn la 25 de săptămâni

nastere vaginala

Gemenii s-au născut la o distanță de 11 săptămâni

„Fiul meu nu s-a grăbit să vină pe lume!”, a declarat Lilia pentru publicatia britanica Daily Mail.

Șansele unei astfel de sarcini erau de 1 la 50 de milioane. Când Lilia Konovalova a rămas însărcinată cu gemeni, nu se aștepta să nască de două ori. Însă tânăra de 29 de ani, care locuiește în nordul Kazahstanului, a fost spitalizată de două ori - o dată în luna Mai 2019, pentru nașterea fiicei sale și, din nou, la începutul lunii August 2019, pentru nașterea fiului ei. 

Gemenii ei s-au născut la o distanță de 11 săptămâni. Un interval atât de lung între gemeni este rar, dar nu nemaiauzit. (Recordul mondial – gemeni născuți la 87 de zile distanță – a fost stabilit în 2012). Dar nu doar zilele de naștere separate îi deosebesc pe acești gemeni, ci și faptul că fiecare a gestat într-un pântec separat.

Superfetatia

Superfetația este atunci când o a doua sarcină se implantează la câteva zile sau săptămâni după ce apare o sarcină inițială. Un nou ovul este fertilizat de un nou spermatozoid.Motivul pentru care acest lucru este atât de rar este că hormonii sunt eliberați de corpul femeii pentru a preveni ovulația ulterioară și se creează o mucoasă groasă la nivelul colului uterin pentru a împiedica orice spermatozoizi să intre în uter în acel moment.

Uter didelf sau uter dublu

Asta deoarece Konovalova are o afecțiune numită uter didelf, ceea ce înseamnă în esență că are un uter dublu.

Uterul didelphys este surprinzător de comun - 1 din 2.000 de femei îl are. Condițiile apar la începutul dezvoltării, când cele două tuburi pe care le au toți fetușii de sex feminin, care în mod normal fuzionează într-un singur uter, se dezvoltă în schimb în două utere separate. Dar șansele de a avea o sarcină precum cea a lui Konovalova, în care fiecare copil se dezvoltă în propriul pântec, sunt minuscule - doar 1 din 50 de milioane, a raportat Scientific American. Pentru o femeie cu uter didelf, șansele de a concepe câte un geamăn din fiecare este de 1 la 25.000.

Au fost documentate sarcini similare. În 2009, o femeie din Michigan cu uter didelf a născut două fetițe. În 2014, o femeie din Regatul Unit cu aceeași afecțiune a născut tripleți, dintre care doi împărțeau un uter.

Dar în niciunul dintre aceste cazuri documentate bebelușii nu s-au născut în zile diferite. Asta înseamnă că sarcina lui Konovalova a fost rară din două puncte de vedere.

Konovalova a născut primul geamăn la 25 de săptămâni

Ocazional, după nașterea unui geamăn, contracțiile unei femei se vor diminua. Uneori, când primul geamăn născut este extrem de prematur, medicii îl vor lăsa pe cel de-al doilea să gesteze în pântecele mamei până când se apropie de termen.

Așa s-a întâmplat cu Lilia Konovalova. Când s-a născut fiica ei Liya, Konovalova avea doar 25 de săptămâni de sarcină - abia depășise pragul la care un copil poate supraviețui în afara burticii mamei sale.

Ai nascut de curand si vrei sa ne relatezi povestea nasterii? Trimite-ne atunci povestea nasterii puiului tau pe mail  si noi o vom publica pe Desprecopii - cel mai citit site al parintilor din Romania. Povestea nasterii tale este o amintire speciala si unica care poate ajuta alte mamici in momentele grele!

Alte povestiri despre nastere

Nasterea in timp de pandemie - jurnal de nastere

Am nascut la Suceava si sunt norocoasa ca am scapat cu bine - jurnal de sarcina

Nasterea naturala. Ar fi cazul sa impingi - jurnal de nastere

Nu recomand cezariana - spune Anca Serea, la a sasea nastere

Cand nasterea naturala se transforma brusc in cezariana - povesti de nastere

Forumuri recomandate

Nasterea unei stele!
Mamicile povestesc experientele lor la nastere. Clipe unice, traite la maxima intensitate.

Clubul scutecelor (0-4 ani)
Generatia in blugi de maine - deocamdata in scutece. De la 0 la 4 ani.

sursa: poveste reala, relatata de LiveScience (https://www.livescience.com/twins-born-months-apart.html  )

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII