Protecția solară NU se folosește doar în timpul verii - Importanța protecției solare la adulți și copii, chiar și în zilele înnorate

Protectia solara NU se foloseste doar in timpul verii - Importanta protectiei solare la adulti si copii, chiar si in zilele innorate

Cei mai mulți dintre noi știu cât de importantă este folosirea protecției solare în lunile de vară pentru a evita arsurile solare și daunele provocate pielii, dar aceasta ar trebui să fie o măsură preventivă de sănătate pe tot parcursul anului, indiferent că afară este soare, înnorat sau plouă.

  Atunci când este utilizată conform instrucțiunilor, crema de protecție solară s-a dovedit că:

 Reduce riscul de cancer și precancer de piele. Utilizarea zilnică regulată a protecției solare cu SPF 15 poate reduce riscul de a dezvolta carcinom cu celule scuamoase (SCC) cu aproximativ 40% și poate reduce riscul de melanom cu 50%.
 Ajută la prevenirea îmbătrânirii premature a pielii cauzate de soare, ridurilor și petelor pigmentare.

 Cine ar trebui să folosească protecție solară?

Răspunsul scurt este TOATĂ LUMEA! Bărbații, femeile și copiii cu vârsta de peste 6 luni ar trebui să folosească protecție solară în fiecare zi. Nu uita: Pielea este deteriorată de expunerea la soare de-a lungul vieții, indiferent dacă provoacă arsuri sau nu.

Bebelușii cu vârsta sub 6 luni sunt singurele excepții; pielea lor este foarte sensibilă. Tocmai de aceea, ține sugarul ferit de razele soarelui!

  Ce înseamnă SPF?

SPF (Sun protection factor) înseamnă factor de protecție solară. Numărul ne spune cât timp ar dura ca razele UVB ale soarelui să ne înroșească pielea dacă aplicăm crema de protecție solară exact așa cum este indicat, în comparație cu perioada de timp fără protecție solară. Deci, dacă în mod normal, fără o cremă cu SPF, te arzi în 10 minute de stat la soare, înmulțește acest număr cu numărul SPF de pe produs. La o cremă de protecție cu SPF 15 vei înmulți cu 10. Asta înseamnă 15x10, adică 150 de minute - perioada de timp în care ar trebui să fii protejat.

De ce nivel de SPF ai nevoie? Dacă te afli în interior cea mai mare parte a zilei, cu intervale scurte la soare, poți utiliza o protecție solară cu un SPF de 15 sau mai mare. Dacă petreci mult timp în aer liber, mai ales când și unde soarele este cel mai puternic, ai nevoie de o protecție solară cu SPF 30 sau mai mare, rezistentă la apă.

Indiferent de SPF, reaplicarea la fiecare două ore este secretul. De asemenea, crema de protecție solară trebuie reaplicată imediat după înot sau transpirație.

  Alegerea unei creme de protecție solară: Ce să cauți

  Spectru larg: Îți protejează pielea atât de razele UVA, cât și de UVB.
  SPF 15: Ideal doar pentru utilizare zilnică, expunere ocazională, cum ar fi plimbarea câinelui. În restul timpului (ore îndelungate, petrecute în aer liber fie la mare sau la plajă), se recomandă folosirea unui SPF 50.
  Rezistentă la apă: Pentru înot sau exerciții intense. Nicio protecție solară nu este impermeabilă; toate se spală în cele din urmă. Cremele de protecție solară etichetate ca rezistente la apă sunt testate pentru a fi eficiente pentru până la 40 de minute de înot, în timp ce cremele solare foarte rezistente la apă rămân eficiente până la 80 de minute în apă.

  De ce ar trebui să utilizezi protecție solară și într-o zi înnorată?

Protecția solară trebuie aplicată zilnic, cu 30 de minute înainte de a te aventura afară, apoi reaplicată la fiecare două ore de expunere și imediat după înot sau transpirație excesivă.

Dacă ieși din casă, trebuie să aplici protecție solară. Chiar dacă plouă sau este înnorat. Acest lucru se datorează faptului că norii NU blochează razele dăunătoare UVA și UVB să pătrundă în piele. Potrivit Skin Cancer Foundation, norii filtrează mai puțin de 25% din razele UV care pătrund în piele pentru a provoca cancer de piele. Chiar dacă este o zi înnorată, pielea va absorbi în continuare majoritatea razelor UVA și UVB. În concluzie, nu omite niciodată crema de protecție solară, indiferent de vreme.

De asemenea, razele UVA și UVB trec nu doar prin nori, ci și prin sticlă, deci, chiar și în zilele în care lucrezi în interior lângă o fereastră ai nevoie de protecție solară.

  Beneficiile utilizării SPF-ului și importanța folosirii unui SPF 50

Crema de protecție solară este la fel de importantă pentru copii cât și pentru adulți. Iată deci, care sunt beneficiile utilizării protecției solare la copii și adulți:

 Reduce riscul de cancer de piele. Protecția solară protejează pielea și reduce riscul de a dezvolta cancer de piele și precancer de piele. Cele mai multe leziuni ale pielii au loc în timpul copilăriei și adolescenței. Folosirea regulată de protecție solară ar putea reduce riscul de melanom cu 40%.
 Protejează pielea de razele UVA și UVB ale soarelui. Pielea unui copil este mai sensibilă și mai predispusă la orice fel de daune UV, infecție sau boală, comparativ cu cea a unui adult.
 Protejează pielea de arsurile solare. Copiilor le place să se joace la soare ore în șir, iar razele directe ale soarelui pot afecta negativ pielea. Cremele de protecție solară ajută la protejarea pielii de arsurile solare și de efectele dăunătoare ale razelor directe ale soarelui asupra pielii.
 Previne apariția timpurie a ridurilor, liniilor fine și petelor pigmentare. Când vine vorba de dezvoltarea ridurilor, a liniilor fine și petelor pigmentare, una dintre cele mai eficiente formule preventive este crema de protecție solară. Expunerea prelungită la razele UVA îmbătrânește prematur pielea și are ca rezultat pierderea colagenului și a elasticității pielii. De fapt, aproximativ până la 90% din semnele vizibile de îmbătrânire sunt cauzate de daunele solare. Prin introducerea unui SPF în rutina zilnică de îngrijire a pielii, alungi semnele timpurii ale îmbătrânirii cu un efort minim.

O protecție solară cu SPF 30 te va proteja de aproximativ 96,7% din razele UVB, în timp ce un SPF de 50 înseamnă protecție împotriva a aproximativ 98% din razele UVB. Orice este dincolo de SPF 50 face foarte puțină diferență în ceea ce privește riscul de deteriorare cauzat de razele soarelui.

Farmacia DONA caută permanent cele mai bune produse pentru îngrijire, iar din luna AUGUST, EXCLUSIV în Farmaciile DONA selecționate, vei găsi un NOU brand de produse dermato-cosmetice, dezvoltat de Laboratorios BABÉ din Valencia, Spania.

Produsele BABÉ sunt formulate de farmaciști, după cele mai înalte standarde de calitate, și sunt potrivite pentru întreaga familie! Gama PEDIATRIC cu soluții simple și eficiente pentru protecția și îngrijirea pielii bebelușilor și copiilor, gamele concepute special pentru pielea sensibilă sau cu tendință atopică, gama de protecție solară cu inovația WET SKIN, precum și gamele HEALTHY AGING+ și ESSENTIALS pentru îngrijirea tenului.

  Pentru protecția solară, farmaciștii DONA îți recomandă să încerci următoarele produse dezvoltate de Laboratorios BABÉ:

 PEDIATRIC Spray transparent pentru protecție solară cu SPF50 are un finisaj transparent și oferă protecție solară ridicată atât adulților, cât și copiiilor începând cu vârsta de 3 ani. Este potrivit pentru toate tipurile de piele, inclusiv cea sensibilă, iar tehnologia Wet Skin permite aplicarea și absorbția imediată pe pielea umedă, având un spectru larg UVA și UVB.
 PEDIATRIC Loțiune pentru protecție solară cu SPF50+ este formulată special pentru a proteja pielea delicată a bebelușilor și copiilor de razele UVA-UVB. Este indicată pentru copii începând cu vârsta de 6 luni, fiind și foarte rezistentă la apă.

 Spray transparent pentru protecție solară cu SPF50, destinat adulților, are un finisaj transparent și oferă protecție solară ridicată. Este potrivit pentru toate tipurile de piele, inclusiv cea sensibilă, iar tehnologia Wet Skin permite aplicarea și absorbția imediată pe pielea umedă, având un spectru larg UVA și UVB.
 SUPER FLUID Loțiune solară de față cu SPF50, cu o textură ultra ușoară și mătăsoasă, oferă protecție solară ridicată tuturor tipurilor de ten, inclusiv cel mai sensibil. Se absoarbe rapid în piele și este foarte rezistentă la apă. Crema de protecție solară este ultimul pas din rutina zilnică (înainte de aplicarea machiajului).

Produsele de protecție solară BABÉ au în compoziție ingrediente active ce ajută la protejarea pielii în fața radiațiilor UV. Printre acestea se numără filtrele solare SPF 50+ (o combinație de filtre care ajută la protejarea pielii de razele nocive UVB + UVA + IR + HEV), Vitamina E 0.25%, care este un puternic antioxidant care protejează pielea împotriva factorilor nocivi externi, și Bisabolol 0.10%, ce are acțiune hidratantă, calmantă și anti-iritantă, care ajută la reducerea roșeții pielii. 

Cu toate acestea, uneori pielea poate deveni sensibilă din cauza expunerii prelungite la soare. De aceea, pentru o îngrijire completă, farmaciștii DONA îți recomandă:

 Gelul de corp cu 100% Aloe Vera pură - hidratează, calmează și împrospătează pielea după expunerea la soare.

  Ai grijă de pielea ta folosind produsele de protecție solară dezvoltate de Laboratorios BABÉ

Ține minte că, deși este crucială, crema de protecție solară nu este suficientă. Evită expunerea la soare între orele 12-16. Caută umbra oricând este posibil, poartă îmbrăcăminte de protecție împotriva soarelui, o pălărie cu boruri largi și ochelari de soare care blochează razele UV, pentru o strategie completă de protecție solară.

Farmacia DONA - Un partener de încredere

Produsele farmaceutice ar trebui achiziționate dintr-un loc sigur, de aceea este bine să-ți faci un aliat de nădejde - Farmacia DONA. Dacă descarci aplicația pe telefon, atunci când cauți un produs, îți apare lista cu cele mai apropiate farmacii de casa ta de unde îl poți achiziționa. Farmaciile DONA au mereu reduceri la multe produse. În plus, beneficiezi de consiliere de specialitate ori de câte ori ai nevoie. Au peste 300 de farmacii în țară și fac treabă bună de 30 de ani.

 

Cardul de fidelitate Farmaciile DONA pentru Copilul Meu

Ce avantaje îți aduce acest card?

Plateste cu 7% mai putin, la cumpararea produselor destinate copiilor

Plateste cu 5% mai putin, la cumpararea oricarui produs farmaceutic sau cosmetic – exceptie fac medicamentele eliberate pe baza retetelor gratuite si compensate si a celor ce se elibereaza pentru programele nationale PN9.7 (post transplant), PN3(Oncologie) si PN 5( Diabet)​

Solicită card de fidelitate aici

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️