Nașterea naturală la spitalul municipal Mediaș. Alăptarea nu este susținută iar lui bebe i se ofera prea repede lapte formula - experienta mea

Nasterea naturala la spitalul municipal Medias. Alaptarea nu este sustinuta iar lui bebe i se ofera prea repede lapte formula - experienta mea

Nașterea naturală la spitalul municipal Mediaș. Alăptarea nu este susținută iar lui bebe i se ofera prea repede lapte formula - experienta mea

Sunt Daniela si locuiesc în municipiul Mediaș, judetul Sibiu. Am adus pe lume un baietel la spitalul municipal Mediaș.

În ziua în care am mi s-a rupt apa, am mers de urgenta la spital, asta a fost la ora 10 dimineața. Nici nu stiu ce am simțit în acel moment, frica de naștere, bucurie ca o sa îmi cunosc copilul (primul fiind), panica de ce o sa se intample în spital, cum o sa fiu tratata...

Per total nu a fost o experienta total neplăcută, dar încerc sa cred ca se poate și mai mult.

Vei citi:
Am mers urgent la spitalul municipal Mediaș
Travaliul a durat toata noaptea
Asistenta ma facea sa ma simt prost pentru durerile pe care le aveam
Doamna dr Asztalos Noemi in schimb, a fost minunata
Nu este sustinuta alaptarea si contactul cu mama

nastere vaginala

Am mers urgent la spitalul municipal Mediaș

Numele meu este Daniela. Locuiesc în municipiul Mediaș, judetul Sibiu. Am adus pe lume un baietel în data de 08.03.2022 la spitalul municipal Mediaș. Experienta mea ca și gravida, a fost minunata. De cand am aflat ca sunt însărcinată, știam ca viata mea se va schimba (în bine).

În ziua în care am mi s-a rupt apa, am mers de urgenta la spital, asta a fost la ora 10 dimineața. Nici nu stiu ce am simțit în acel moment, frica de naștere, bucurie ca o sa îmi cunosc copilul (primul fiind), panica de ce o sa se intample în spital, cum o sa fiu tratata.

Travaliul a durat toata noaptea

Toate astea s-au întâmplat foarte repede, pana la ora 21, cand, a inceput travaliul, care a durat toată noaptea. Dureri foarte mari, tot mai dese, nu credeam ca o sa fie atât de dureros. Moașele spitalului nu au fost cum ma asteptam eu. Probabil credeam ca o sa fie cineva lângă mine pe tot parcursul travaliului. 

 Asistenta ma facea sa ma simt prost pentru durerile pe care le aveam

Din pacate nu a fost asa. O doamna foarte serioasa, care venea sa ma verifice odată la ceva timp, nu vorbea cu mine, era foarte tăcută, ma făcea sa ma simt prost pentru durerile pe care le aveam. Toată noaptea a decurs asa, în liniște și nesupravegheata de moașă.

Doamna dr Asztalos Noemi in schimb, a fost minunata

La ora 7 dimineata, în salonul de travaliu intra o domnisoara doctor care ma întreabă cum ma simt, si daca pot sa încerc puțin sa imping, sa vada cam în ce stadiu ne aflam. Ee, din nefericire, nu am reușit sa fac prea multe, fiind prima naștere, eram puțin deplasata de la subiect.

Numele ei este Asztalos Noemi, o domnisoara calma, cu multa multa răbdare și înțelegere. Dansa m-a mutat în sala de nașteri, unde mai erau câteva moașe. Formau o ambianta plăcută, iti dădeau încredere în tine. Au fost lângă mine și m-au susținut în tot momentul nașterii. Pot spune ca nașterea nu a fost dureroasa aproape deloc, fiind doamne care încearcă sa te faca sa te bucuri de moment, nu sa te sperii de ce urmează.

Ora 7:40, am reușit sa-l aduc pe lume pe micuțul meu baietel Lucian Stelian, care cântarea 2750 kg. Bucuria a fost imensa, e de neexplicat. Bebe a primita nota 10. Din nou, doamnele de acolo, pe lângă doamna doctor, au fost lângă mine, m-au ținut de mana și m-au felicitat. M-am mutat singura în salon doar pentru simplu fapt sa fiu lângă copilul meu din primele ore de viata.

Desi nu l-a așezat la pieptul meu, nu mi l-au pus în brate, nu am reușit sa facem contactul piele pe piele chiar la nastere și am așteptat sa il vad timp de 4 ore, am simțit ca a meritat. Nu am reușit sa ma odihnesc prea mult, vroiam sa il vad, sa ne cunoaștem, sa il mângâi, sa ii vorbesc, sa știe ca totul este bine și cat mama este lângă el, nu are ce sa i se întâmple rau.

Din pacate nu este sustinută alăptarea și contactul cu mama

La un moment dat, tot asa o doamna foarte simpatica, mi l-a adus pe micuț, iar prima mea reacție a fost sa merg sa ma uit la el. Timp de 4 zile, cat am stat internați, au fost momente bune și rele. Ce a fost putin neplăcut, a fost mâncarea făcută în spital, nu a fost chiar ce ai putea sa dai unei femei care a născut. Sotul îmi aducea mâncare la poarta, dura ceva timp pana o aducea în salon, dar bine totuși ca ajungea în aceeași zi.

Nu te indruma nimeni, nu iti spune nimeni ce ai de făcut, cum atașez bebelusul la san, nu întreabă nimeni dacă vrei sa alaptezi, l-au adus direct mancat, putina sticluta de lapte praf.

Per total nu a fost o experienta total neplăcută, dar încerc sa cred ca se poate și mai mult.

Autor - Daniela, o mamica de la Desprecopii  - primita la adresa redactiei

Ai nascut de curand si vrei sa ne relatezi povestea nasterii? Trimite-ne atunci povestea nasterii puiului tau pe mail  si noi o vom publica pe Desprecopii - cel mai citit site al parintilor din Romania. Povestea nasterii tale este o amintire speciala si unica care poate ajuta alte mamici in momentele grele!

Alte experiente personale de la nasterea naturala - cititi si voi aceste peripetii

Am născut natural la Spitalul Bega din Timișoara: un mare DA se poate și la noi cu mult profesionalism și cu multa ințelegere pentru graviduțe - experiența mea

După 10 ore de travaliu am născut un bebe de nota 10 la Maternitatea Medicover - experiența mea

Am născut natural după 5 ore de travaliu - experiența nașterii la Sfântul Pantelimon, București

O naștere naturală ca la carte în Maternitatea din Ploiești și o experiență de neuitat - jurnal de nastere

Forumuri recomandate

Nasterea unei stele!
Mamicile povestesc experientele lor la nastere. Clipe unice, traite la maxima intensitate.

Clubul scutecelor (0-4 ani)
Generatia in blugi de maine - deocamdata in scutece. De la 0 la 4 ani.

autor: Daniela, mamica membru DC - Toate drepturile rezervate (c) 2022

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII