Anestezia generala, o solutie sigura pentru tratamentele dentare complexe ale copiilor

Anestezia generala pentru tratamentele dentare la copii

Anestezia generala, o solutie sigura pentru tratamentele dentare complexe ale copiilor

Anestezia generala, o solutie sigura pentru copiii cu afectiuni dentare severe

Cariile, fie ele la dintii de lapte sau dintii permanenti, sunt cele mai intalnite afectiuni dentare in randul copiilor, dupa cum arata mai multe studii efectuate in SUA. 45% dintre copiii sub 12 ani au carii, iar peste 23% dintre acestea raman netratate. Una dintre principalele cauze ale netratarii cariilor este frica pe care micutii o manifesta adesea fata de medicul dentist si fata de tratamentele dentare complexe. Mai cititi: Tehnici moderne de sedare a copiilor la medicul dentist

Anestezia generala, o solutie sigura pentru copiii cu afectiuni dentare severe
Copiii din Romania cu afectiuni dentare severe au acum la indemana solutia pentru realizarea tratamentelor stomatologice in conditii de siguranta crescute si, totodata, cea mai noua metoda de sedare in medicina dentara  - Anestezia generala (Analgosedarea profunda, asistata de medicul specialist ATI).

 Sedarea  se adapteaza in functie de caz in cadrul consultatiei preoperatorii, iar anestezia generala este o procedura extraordinara pentru copiii cu afectiuni dentare severe, care prezinta un grad crescut de anxietate fata de  interventiile stomatologice, sau in cazul carora alte forme de sedare sunt ineficiente. Am identificat un domeniu de aplicare foarte bun al acestei proceduri pentru copiii cu multe carii, in special carii de biberon, pe care le putem astfel rezolva intr-o singura vizita la clinica, ce nu dureaza mai mult de 2-3 ore. Mai mult, este extrem de important de mentionat faptul ca aceasta procedura este sigura, motiv pentru care ea este folosita frecvent in clinicile de stomatologie pediatrica din SUA si Vestul Europei. , spune Dr. Bogdan Grigorescu, medicul specialist ATI care conduce echipa de anestezie a DENT ESTET 4 KIDS .

Avantajele anesteziei generale in stomatologia pediatrica:
 - Este o procedura sigura, noninvaziva si usor de controlat
 - Permite rezolvarea tuturor afectiunilor dentare severe ale copilului intr-o singura sedinta de tratament (2-3 ore)
 - Este mai profunda decat alte tipuri de sedare, permitand monitorizarea permanenta
 - Anestezia generala isi face efectul imediat
 - Copilul este monitorizat in permanenta de catre un medic specialist ATI
 
Pe langa utilizarea sa in cazul copiilor anxiosi ce au multiple probleme dentare sau infecti la nivelul radacinii dintilor, aparatul pentru Anestezie generala isi gaseste utilizarea si in cazurile speciale ale copiilor cu anumite dizabilitati sau forme de retard mental, autism, anomalii maxilo-faciale. Indiferent de stadiul in care se afla cariile copiilor, acestea trebuie tratate, pentru a evita transmiterea infectiei prin fluxul sangvin la principalele organe ce poate cauza aparitia diferitelor boli. In plus, cariile trebuie tratate chiar si in cazul dintilor de lapte deoarece problemele dentare persista si dupa caderea acestora, ele fiind transmise radacinii dintilor permanenti.

Fabius® Plus- tehnologie de top pentru siguranta copiilor
Aparatul utilizat pentru Anestezia generala (Analgosedarea profunda asistata de medicul specialist ATI poarta numele de Fabius® Plus ) si este produs de renumita companie Dräger, care  foloseste cele mai noi tehnologii disponibile in domeniu. Prin echiparea sa, Fabius® Plus ofera un plus de siguranta si confort pacientilor si o mai usoara monitorizare din partea medicilor prin intermediul ecranului integrat de mari dimensiuni care ofera informatii despre numerosi parametri esentiali in buna desfaturare a procedurii.

Cu toate ca anestezia generala pare o procedura complicata, in realitate ea este foarte usor de monitorizat si reprezinta uneori singura solutie pentru realizarea tratamentelor dentare ale copilului in conditii optime.

Daca micutul tau are dintitorii cariati, nu ezita sa-i programezi vizita la medicul dentist cat de curand! Acesta, impreuna cu mediul specialisti ATI, vor decide daca este necesara sedarea in cazul copilului tau ti ce tip de sedare vine cel mai bine in intampinarea nevoilor sale.  

Atentie! Membrii comunitatii Desprecopii.com, se bucura de o reducere de 10% la DentEstet4Kids - citeste aici.

Stomatologie

Tot despre ingrijirea dintilor mai cititi:

 Forumuri specializate

Cabinet stomatologic pentru copii
Intrebari si raspunsuri despre problemele de stomatologie ale copiilor. Medici stomatologi raspund intrebarilor parintilor.

Clinica Virtuala DC
Consultanta medicala online.

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII