Când se fac morfologiile fetale? Infografic care explică - util graviduțelor

Cand se fac morfologiile fetale? Infografic care explica - util gravidutelor

Când se fac morfologiile fetale? Infografic care explică - util graviduțelor

Morfologiile fetale au un rol bine derminat in monitorizarea sanatatii si cresterii fatului in sarcina. Pe lângă existența sau absența defectelor structurale, morfologia fetală presupune evaluarea stării de bine a fătului prin analiza creșterii fetale, lichidului amniotic, placentei, colului uterin, evaluarea Doppler a vaselor fetale și materne (artera ombilicală care aduce sânge cu nutrienți de la mamă către făt, artera cerebrală medie care irigă o mare parte din creierul fetal, arterele uterine care evaluează funcția placentară).

• Iata cand se fac morfologiile fetale pe parcursul sarcini - intr-un infografic care explica, util gravidutelor

Vei citi:
Care este rolul morfologiei fetale?
Când se fac morfologiile fetale?
Aplicatia Odiseea Sarcinii: Calculator de sarcina si tot ce trebuie sa stii despre sarcina

Care este rolul morfologiei fetale?

Cuvântul morfologie provine din limba greacă de la cuvântul “morphos” care înseamnă formă. Așadar, morfologia presupune studiul formei. Medicul obstetrician - cel mai adesea specialist în medicină materno-fetală - studiază sistematic dezvoltarea structurilor și organelor fetale cu ajutorul morfologiilor: cap, față, membre, plămâni, inimă, rinichi, stomac, coloană, etc, asigurându-se că acestea sunt conforme cu normele pentru vârsta sarcinii, atât din punct de vedere biometric (ca măsuratoare), cât și din punct de vedere morfologic (ca și aspect).

Această ecografie poate detecta defecte în formarea organelor interne ale fătului, ca de exemplu: malformații ale capului, ale feței, lipsa unor membre, defecte cardiace, defecte renale sau, și mai grav, existența mai multor defecte structurale care se pot grupa descriind un sindrom plurimalformativ.

Pe lângă existența sau absența defectelor structurale, morfologia fetală presupune evaluarea stării de bine a fătului prin analiza creșterii fetale, lichidului amniotic, placentei, colului uterin, evaluarea Doppler a vaselor fetale și materne (artera ombilicală care aduce sânge cu nutrienți de la mamă către făt, artera cerebrală medie care irigă o mare parte din creierul fetal, arterele uterine care evaluează funcția placentară).

Deci, când se fac morfologiile fetale?

Morfologia de trimestrul I, între 11-14 săptămâni.
Morfologia de trimestrul II, între 20-24 săptămâni.
Morfologia de trimestrul III, între 30-32 săptămâni.

► Citeste in continuare 3 termeni pe care ii poți auzi la morfologia fetală care te pot speria: iată ce trebuie să știi - sfatul medicului


Aplicatia Odiseea Sarcinii: Calculator de sarcina si tot ce trebuie sa stii despre sarcina

Pentru in zilele noastre, telefonul smart este cel care ne insosteste la fiecare pas - ne-am hotarat sa creem o aplicatie pentru telefoane smart si tablete ODISEEA SARCINII.

Iata asadar cadoul de la Desprecopii pentru fiecare graviduta care vrea sa stie in orice moment cum se dezvolta fatul din burtica, cum creste, ce teste de sarcina urmeaza, ce pericole poate aduce sarcina, cum sa nasca si cum sa se pregateasca pentru marele moment: acela in care se va intorce cu bebelusul acasa ... de la maternitate.

 Suport si grupuri de burtici

Sfatul nostru este sa comunicati cu colegele de generatie. La Desprecopii avem sute de generatii de burtici care au legat o prietenie speciala. In sectiunea Odiseea Sarcinii, veti gasi listele de gravidute - care vor naste in aceeasi luna. Nimic nu poate fi mai reconfortant decit sa pastrati legatura cu femei care trec exact prin aceleasi stari si emotii.

→ Cauta si pe Facebook Desprecopii - Desprecopii are un grup pentru fiecare luna - cauta Mamici de luna anul (de exemplu - Mamici de Decembrie 2022)

Jurnal de sarcina si Geanta Bebelusului

Scrieti despre ce ati simtit si trait in acea zi pe JURNAL DE SARCINA. In afara ca este un mod minunat de a va aranja si ordona gandurile, ele vor ramane inregistrate pentru mai tarziu. Va fi reconfortant sa le cititi la implinerea unui anisor de viata a puiului dvs, sau chiar cand va sarbatori majoratul.

citeste cum poti primi si tu Geanta BebelusuluiGeanta Bebelusului, un cadou pentru proaspetele mamici de la Desprecopii

autor: Desprecopii - Toate drepturile rezervate (c) 2022

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII