Am născut prin cezariană la Clinica de Ginecologie 1 Cluj un băiețel după 5 ani de așteptari și cheltuieli - experiența mea

Am nascut prin cezariana la Clinica de Ginecologie 1 Cluj un baietel dupa 5 ani de asteptari si cheltuieli - experienta mea

Am născut prin cezariană la Clinica de Ginecologie 1 Cluj un băiețel după 5 ani de așteptari și cheltuieli - experiența mea

După ce am fost la 4 medici diferiți, o grămadă de tratamente și analize inutile, bani aruncați pe geam, vorbim de câteva mii de euro... am ajuns la domnul doctor Surcel Mihai de la Clinica de Ginecologie nr. 1 din Cluj printr-o recomandare. Prima consultatie, descoperirea problemelor. De fapt nu eram perfect sănătoasă cum spuseseră ceilalți 4 medici care m-au îndopat cu o grămadă de tratamente... La primul ecograf, primim diagnosticul, o săptămână mai târziu eram operata și apoi a început adevărată aventură...

...Duminica seara la 22 ma pun sa dorm la 1, pornesc contracțiile. Din 3 în 3 minute direct. Mergem jos la sala de nașteri, ma monitorizează, facem epidurala, tot ce trebuie dar eu nu ma dilat în 11 ore jumate doar 5 cm, medicul meu decide sa nasc prin cezariană, ma apuca plânsul și groaza - iată experienta mea.

Vei citi:
Prima consultatie, descoperirea problemelor
Niciodată nu mi-a întârziat nici măcar o zi
Primele 5 luni am slăbit, nu am putut manca și bea nimic
Medicul meu decide sa nasc prin cezariană

nasterea prin cezariana

Bună ziua, numele meu este Carmen și am născut în 10 mai un băiețel perfect sănătos. Povestea noastră începe asa... De aproape 5 ani încercăm să rămân însărcinată și sa facem un copil, doar ca rezultatele întârziau sa apară...

Prima consultatie, descoperirea problemelor - recomand dr. Surcel Mihai

După ce am ajuns la 4 medici diferiți, o grămadă de tratamente și analize inutile, bani aruncați pe geam, vorbim de câteva mii de euro... am ajuns la domnul doctor Surcel Mihai printr-o recomandare. Prima consultatie, descoperirea problemelor. De fapt nu eram perfect sănătoasă cum spuseseră ceilalți 4 medici care m-au îndopat cu o grămadă de tratamente... La primul ecograf, primim diagnosticul, o săptămână mai târziu eram operata și apoi a început adevărată aventură. Domnul Surcel a promis ca în acel an o sa rămân însărcinată. Și asa a fost. Doar sa ascult sfaturile dansului. Pt ca timpul trecea și nu mai aveam răbdare am decis ca după operație sa facem 3 înseminari în vitro. Fără nici un rezultat.

Analize doar strictul necesar, medicamentație. Acid folic și atât. Pt ca acest medic m-a pus pe picioare și mi-a redat toate speranțele. Mi-a alungat toate fricile deși multă lume spunea sa nu merg la el ca e arogant și repezeste pacientele. NU doamnelor. Spune verde în fata ce are de spus, de la mine un mare Da pt dansul. Dacă îl asculți esti pe drumul cel bun. Sa revenim.

După cele 3 înseminari fără rezultat ne hotărâm sa recurgem la fiv. Discutam cu soțul. Discutam cu medicul. Ne da o lista întreaga de analize în luna iunie 2021 și după analize sa fac o desfundare de trompe. Doamnelor... am făcut desfundarea de trompe în 4 august și în următoarele 3 zile am rămas însărcinată. Astept sfârșitul lunii august sa ne întâlnim cu domnul doctor pt ca fusese în concediu. La sfârșitul lunii înainte de vizita medicala mergem cu soțul în oraș sa mâncăm ceva bun, cum spun eu... MacDonald's... eu sunt mare fan. Venim acasă și mâncăm. Și instant mi se face rau după ce am terminat de mâncat. Nu am pățit niciodată sa-mi fie rău de la mâncare. Îmi pun un semn de întrebare. Poate ai mâncat cu pofta zice soțul. Nici prin cap nu mi-a trecut în acel moment ca sunt însărcinată. Trece noaptea. Dimineața povestim. Soțul pleacă la munca. Și ceva nu era în clar în mintea mea. În acea zi trebuia sa fie prima zi de ciclu.

Niciodată nu mi-a întârziat nici măcar o zi

Venea regulat la 28 de zile. Totuși. Eu nu aveam nici un simptom ca și in alte luni când ma tavaleam pe jos de durere de burta și sâni. Ma hotărăsc sa merg la farmacie sa-mi iau test de sarcina. Oricum le făceam în fiecare luna în speranța că da de... Vine minunea. Cumpăr 3 teste de la 3 firme diferite. Ajung acasă și le fac. Instant s-au făcut 2 dungi. Fetelor, doamnelor... Nu mi-a venit sa cred. Eram in stare de soc. Toate analizele pt Fiv erau făcute și surpriza. Eu am rămas însărcinată natural. Pt ca acel medic nu și-a pierdut speranța. Și m-a liniștit.

Ii scriu soțului. Ca am pt el o surpriza pe seara când ajunge acasa. Ma tot batea la cap ca ce i-am cumpărat... Urma ziua lui peste 2 luni și credea ca i-am luat cadoul mai devreme 🤣🤣intra seara în casa, nu zic nimic... Merg la el și scot din buzunar testele, i le arat și ma apuc de plâns... Ma întreabă ca vorbesc serios... pt ca nu-i venea sa creadă. Ii scriu domnului doctor, ma felicita și îl întreb ce avem de făcut. Dansul nu monitorizează sarcini... E mai mult pe partea de vitro și fiv. Ma recomanda unui coleg și de acolo o adevărată aventura.

Primele 5 luni am slăbit, nu am putut manca și bea nimic

Mai mult am fost în spital. A trecut și perioada de sarcina. În 4 mai sun la ambulanță, aveam niște dureri groaznice în spate, de la rinichi. Eu credeam ca e de la sarcina. Vune ambulanța, ma duc la spital, ma internează, ma monitorizează, nici o contracție, nimic. Totul în regula cu sarcina. Doar ca eu aveam niște dureri în spate ca și cum cineva mi-ar înfige surubelnita în spate, îmi tot dau fetele paracetamol și no spa. Ca altceva nu puteam lua.

După 12 ore trec acele dureri. Ma întreabă dacă vreau sa merg acasă. Eu spun sa vina medicul pt ca lunea dimineața eram programata pt declanșarea nașterii, ca piciul meu se lasă așteptat. Atunci nu mai are rost sa plec acasă și peste o zi jumate sa ma întorc.

Medicul meu decide sa nasc prin cezariană

Duminica seara la 22 ma pun sa dorm la 1, pornesc contracțiile. Din 3 în 3 minute direct. Mergem jos la sala de nașteri, ma monitorizează, facem epidurala, tot ce trebuie dar eu nu ma dilat în 11 ore jumate doar 5 cm, medicul meu decide sa nasc prin cezariană, ma apuca plânsul și groaza.

Frica. Ma liniștește, 25 de minute mai târziu se naște mogaldetul meu de 4 kg și 54 de cm. Fericirea, soarele și sufletul meu, în momentul în care îl aud cum plânge prima data uit de tot răul, toate grijile, tot ce am îndurat și plâng de fericire. Nu va pot explica ce am simțit în acel moment... Azi piciul meu are deja 3 luni și 11 zile. Peste o săptămână avem botezul.

Suntem fericiți și împliniți în 3, speram anul viitor in 4 😉 o zi cu soare tuturor!

Autor - Carmen, o mamica de la Desprecopii, care a trimis povestea nasterii la adresa redactiei

Util de citit:

Nasterea prin cezariana: motive medicale care o recomanda
Ce trebuie sa stii inainte de a trece printr-o nastere prin cezariana

Ai nascut de curand si vrei sa ne relatezi povestea nasterii? Trimite-ne atunci povestea nasterii puiului tau pe mail  si noi o vom publica pe Desprecopii - cel mai citit site al parintilor din Romania. Povestea nasterii tale este o amintire speciala si unica care poate ajuta alte mamici in momentele grele!

Alte povestiri despre nastere

Nasterea in timp de pandemie - jurnal de nastere

Am nascut la Suceava si sunt norocoasa ca am scapat cu bine - jurnal de sarcina

Nasterea naturala. Ar fi cazul sa impingi - jurnal de nastere

Nu recomand cezariana - spune Anca Serea, la a sasea nastere

Cand nasterea naturala se transforma brusc in cezariana - povesti de nastere

Forumuri recomandate

Nasterea unei stele!
Mamicile povestesc experientele lor la nastere. Clipe unice, traite la maxima intensitate.

Clubul scutecelor (0-4 ani)
Generatia in blugi de maine - deocamdata in scutece. De la 0 la 4 ani.

autor: Carmen, mamica membru DC - Toate drepturile rezervate (c) 2022

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII