Nașterea la spitalul judetean Sfantul Ioan din Suceava: o cezariană din cauza restricției de creștere uterină și alăptare ratată - experienta mea

Nasterea la spitalul judetean Sfantul Ioan din Suceava: o cezariana din cauza restrictiei de crestere uterina si alaptare ratata - experienta mea

Nașterea la spitalul judetean Sfantul Ioan din Suceava: o cezariană din cauza restricției de creștere uterină și alăptare ratată - experienta mea

Bună, voi povesti si eu istorioara nașterii fetiței mele care s-a nascut la spitalul județean Suceava "Sfântul Ioan".

Totul a fost bine cu sarcina până la 35 de săptămâni când am depistat o problemă de creștere în greutate la copil. Se numea restricție de creștere uterină. Date fiind circumstanțele, a trebuit să monitorizeze mai des sarcina. M-am prezentat mai des la medic și tot mai aveam speranța că va crește dar nu a fost să fie.

Cu nota apgar 7, cu nevoie de oxigen, iubita mea a stat o săptămână și un pic separată de mine. Atunci am hotărât că niciodată în nicio circumstanță nu-mi voi lăsa bebelușul, astfel încât nimic nu valorează mai mult decât timpul cu ea...

Vei citi:
Bebe avea restricție de creștere uterină
M-am conformat situației
Dumnezeu m-a ajutat și am născut
Recomand cu încredere medicul Crăciun Marian
Acest copil a devenit totul pentru mine
Echipa medicală la naștere a fost de nota 10
Alăptarea mea nu a reușit
Nașterea la Suceava - alte experiente povestite de mămici

nasterea prin cezariana

Bebe avea restricție de creștere uterină

Medicul meu care mi-a supravegheat sarcina este doctorul ginecolog obstretician Crăciun Marian. Te poți consulta la el atât la centrul privat cât și la stat cu asigurare CAS.

Totul a fost bine cu sarcina până la 35 de săptămâni când am depistat o problemă de creștere în greutate la copil. Se numea restricție de creștere uterină. Date fiind circumstanțele, a trebuit să monitorizeze mai des sarcina. M-am prezentat mai des la medic și tot mai aveam speranța că va crește dar nu a fost să fie. Din cauza aceasta am decis împreună cu el și alți 2 medici (șefa secției Coca Laura, un doctor excelent) că trebuie să nasc cât mai rapid.

• Citeste si Restricția de creștere intrauterină: la ce să te aștepti dacă bebe a avut un retard de creștere în timpul sarcinii

M-am conformat situației pentru că nu am avut timp de decizie

Era luni când m-am prezentat la urgență și medicul meu a dat indicații să mă interneze. Am urcat la internare, mi-a făcut ecograf și test antistres la copil și a spus că nasc prin cezariană în câteva ore. Am rămas să aștept 2 ore. Desigur că acum la fel ca și înainte de a naște prin cezariană aș prefera nașterea naturală din mai mult motive, dar m-am conformat situației pentru că nu am avut timp de decizie și în situația mea am preferat să știu că pot să-mi salvez copilașul și să-l nasc sănătos.

Dumnezeu m-a ajutat și am născut

Fiind singură complet în spital, părinții mei fiind în altă țară, am avut noroc de doamnele moașe și medic că au avut grijă de mine. Când am intrat în sala de operație în cea mai proastă stare, cu sonda m-am așezat pe masa de operație și mi-era frică. Anestezista m-a luat în brațele ei și mi-au injectat epidurala. S-au comportat foarte frumos cu mine, au vorbit cu mine în timpul operației, m-au văzut înspăimântată. Au fost acolo nu doar cu prezența dar și cu spiritul. Pentru acest lucru le datorez mult.

Recomand cu încredere medicul Crăciun Marian - nota 10

Pentru mine a fost bun. Nu a durat mult și m-au operat și scos copilașul. Doar mi l-au apropiat un pic de cap și au plecat cu el în grabă. Procedura a durat jumătate de oră. Era ora 14:45 minute când m-au adus în salon. Un regret mare că nu am născut natural este că nu mi-au adus copilașul atunci, imediat dupa naștere și nu am alăptat, ceea ce din păcate a sabotat total alăptarea mea. Desigur că în situația mea, copilașul a avut nevoie de îngrijire specială. Cu nota apgar 7, cu nevoie de oxigen, iubita mea a stat o săptămână și un pic separată de mine. Atunci am hotărât că niciodată în nicio circumstanță nu-mi voi lăsa bebelușul, astfel încât nimic nu valorează mai mult decât timpul cu ea.

Acest copil a devenit totul pentru mine

În ziua aceea m-am gândit mereu la ea. Mi-era dor nespus. Când și-a trecut efectul anesteziei m-a durut destul de mult. Cu injecții am adormit și a doua zi cu efort și durere la operație m-am ridicat și mișcat.

Echipa medicală la naștere a fost de nota 10

După, în fiecare zi am fost examinată de șefa secției. În rest, am cuvinte de laudă despre 2 asistente de copii care au manifestat empatie și grijă față de bebe de la Terapie Intensivă. Restul personalului a fost indiferent, poate din cauza volumului de muncă. Nu mă informau cu privire la starea fetiței... dor medicul ei o facea.

Noaptea o auzeam plângând și mă simțeam neputincioasă pentru că nu mi se permitea să o iau. Totuși, mulțumesc că au fost asistente empatice și grijulii cu fetița. Nu voi uita niciodată. E foarte dificil psihologic să relatez ceea ce am simțit și să povestesc cele 2 săptămâni jumătate pentru că au fost dureroase și depresive. Dacă aș putea uita ar fi perfect. Mi-a fost greu căci nu mi-am văzut familia și eram despărțită de copil. Eram și stresată din cauza pandemiei, eram testată o dată la 5 zile cu toate că nu vedeam pe nimeni din afară dar tot mi-era frică din cauza diferitelor scenarii care se întâmplau cu alte femei.

Alăptarea mea nu a reușit

A fost un calvar, copilul era separat de mine, mameloane nu aveam, am avut furia laptelui, ragade, nu dormeam noaptea, plângeam des de dor și spaimă că mă temeam pentru copilul meu care stătea singurică acolo în incubator. Cu toate că mereu erau cu mine femei care au născut și vorbeam cu ele, ma incurajau, eu le invidiam căci erau aproape de copilul lor, iar eu nu eram. Mă bucur că a fost bine și s-a putut să o îngrijească corespunzător și să o păstreze în viață.

Însă când mi-au adus-o, am fost în culmea fericirii. Cu toate problemele, ea m-a ajutat să-mi revin. Ceea ce recomand din experiența proprie este să se evite cezariana când se poate naște natural pentru a nu avea probleme cu alăptarea, pentru recuperare mai ușoară și multe altele. Să se monitorizeze sarcina, să se respecte analizele și controale la timp, se merită investiția (femeia e de vină dacă se întâmplă ceva și e acuzată). Nu asculta de nimeni în afară de medic și intuiția ta. Spune-ți punctul de vedere și fii tare cu toți. Citește și recomandă si altora să citească.

Alimentează-te bine și fă miscare cât se poate. Lucrează dacă se poate, pentru a primi indemnizație pe copil. Ideal să-ți planifici sarcina și să ai propiul tău loc cu soțul tău. Ideal să ai casa ta și banii tăi. Fă-ți bagajul de maternitate foarte bine. Încă o dată citește, pregătește-te de toate situațiile și fii tare mereu. Orice s-ar întâmpla gândește in prealabil ca să fii pregătită de toate situațiile și gândeste-te la copil.

Toată suferința se va termina când îți va zâmbi și te va îmbrățișa!

Te rog nu cumpăra inutil ca și mine, cumpără la a doua mână cărucior, scoică, sterilizator, încălzitor de biberoane, pernă de înfășat, pătuc co-sleaping, pompe de sân, diferite chestii de curățat nasul, cântar de copii, SNS medela, haine. Aceste lucruri nu se merită să le cumperi noi. În schimb o să ai nevoie la copil de biberoane calitative, batista bebelușului, sirop de colici (2-3 feluri), sirop de febră, tampoane reutilizabile de sân pentru tine dacă alăptezi, o bustieră, jucării pentru cărucior, un centru de activități tip saltea. Baftă!

Autor - Victoria, o mamica de la Desprecopii, care a trimis povestea nasterii la adresa redactiei

Util de citit:

Nasterea prin cezariana: motive medicale care o recomanda
Ce trebuie sa stii inainte de a trece printr-o nastere prin cezariana

Nașterea la Suceava - alte experiente povestite de mămici

Nașterea naturală la spitalul Sf. Ioan cel Nou Suceava a fost de nota 10 - experiența mea

Am nascut la Suceava si sunt norocoasa ca am scapat cu bine - jurnal de sarcina 

Ai nascut de curand si vrei sa ne relatezi povestea nasterii? Trimite-ne atunci povestea nasterii puiului tau pe mail  si noi o vom publica pe Desprecopii - cel mai citit site al parintilor din Romania. Povestea nasterii tale este o amintire speciala si unica care poate ajuta alte mamici in momentele grele!

Forumuri recomandate

Nasterea unei stele!
Mamicile povestesc experientele lor la nastere. Clipe unice, traite la maxima intensitate.

Clubul scutecelor (0-4 ani)
Generatia in blugi de maine - deocamdata in scutece. De la 0 la 4 ani.

autor: Victoria, mamica membru DC - Toate drepturile rezervate (c) 2023

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Ultimile 1 comentarii

  1. Gabriela
    Gabrielatrimis la 21/11/2022

    Draga echipa care aţi publicat acest articol,aş vrea sa va intreb ,acum ceva timp am trimis si eu catre voi experienţa mea vizavi de naşterea la Spitalul Sf.Ioan Suceava cu acest medic renumit Craciun Marian,a mea experienţa a fost una cumplita atât pt.mine,cât şi pt.fetita mea,iar acest medic atât de mult laudat m-a lasat balta, ceilalţi medici, printre care "doamna Coca ",o alta doamna doctor laudata de mama din articol,chiar daca a facut doua ecografii nu a fost în stare sa vada ca, copilul meu suferea şi ar fi trebuit sa îl scoata de pe atunci ca sa nu "zaca în mocirla "cum s-a exprimat doamna neonatolog,ar fi trebuit cezariana de urgenţa, pe când, o echipa întreaga de medici,asistente,moase şi ce mai erau pe acolo m-au tratat ca pe un experiment, copilul meu a ramas fara aer la nastere şi dupa urla la mine ca "vezi ce ai facut? "asta dupa ce m-au lasat aprox .24 ore in travaliu.Acest medic laudat, medicul ce mi-a urmarit sarcina ştia ca am o vârsta destul de înaintata şi o distanţa între naşteri de 14 ani,vb.inainte ca in caz ca nu o sa pot naşte natural o sa mi se faca cezariana,in schimb ,el si-a vazut bine mersi de treburile lui, "pt.ca nu era de tura atunci "si când a venit în spital nici macar nu a venit sa se intereseze de starea copilului meu şi a mea.Asa ca va intreb eu acum,mesajul meu de ce nu l-ati publicat?sau e vorba doar de experiente care ii urca in top pe aceşti doctori inumani ,care nu se gandesc decât la bani?

    Raspunde la acest comentariu

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII