Alăptarea după o cezariană este posibilă mai ales când ai în ajutor pompa de sân LOVI Expert 3D PRO, un adevărat “expert” în rezolvarea problemelor de lactație

Alaptarea dupa o cezariana este posibila mai ales cand ai in ajutor pompa de san LOVI Expert 3D PRO, un adevarat “expert” in rezolvarea problemelor de lactatie

Alăptarea după o cezariană este posibilă mai ales când ai în ajutor pompa de sân LOVI Expert 3D PRO, un adevărat “expert” în rezolvarea problemelor de lactație

Alăptarea este recomandată în întreaga lume ca fiind cea mai bună sursă de nutriție și hidratare pentru bebeluși. În plus, alăptarea îi protejează pe bebeluși împotriva anumitor infecții și a altor afecțiuni în copilăria timpurie. Orice cantitate de lapte matern este protectoare, și cu cât mama alăptează mai mult, cu atât beneficiile sunt mai mari. Dar este alăptarea posibilă după o naștere prin cezariană?

Ei bine, multe mame își nasc copiii prin cezariană și, cu toate că acest lucru poate face ca alăptarea să fie mai dificilă, ea este absolut posibilă!

Mama poate alăpta imediat după cezariană?

Alăptarea este cel mai frumos dar pe care o mamă îl poate oferi copilului său. Este starea perfectă pe care copilul o are instinctiv din momentul nașterii. Alăptarea este cea mai sănătoasă și cea mai prețioasă modalitate de hrănire pentru nou-născuți și copii mici. Dar poate o mamă să alăpteze imediat după cezariană?

În cele mai multe cazuri, proaspăta mămică va încerca sa alăpteze imediat după cezariană. 

S-ar putea să fi auzit că punerea la sân a bebelușului în prima oră după naștere este recomandată pentru a asigura succesul alăptării. Deoarece o cezariană este o intervenție chirurgicală majoră, este logic ca mămica să fie îngrijorată de capacitatea ei de a alăpta în primele ore. Cu toate acestea, chiar dacă nu poate să inițieze alăptarea imediat - pentru că apar, de exemplu, situații care nu pot fi prevăzute, dacă ea sau copilul au o problemă medicală care impune să fie despărțiți - mămica poate stimula lactația cu ajutorul pompei de sân pentru a stabili ulterior o relație puternică de alăptare cu copilul ei.

Corpul unei femei se pregătește pentru alăptare încă din timpul sarcinii

Sânii încep să se pregătească pentru producția și secreția de lapte în jurul săptămânii a 16-a de sarcină. Această pregătire este determinată de nivelul crescut de prolactină, un hormon responsabil pentru producția de lapte. Apariția placentei este semnalul final pe care îl primește corpul pentru a începe ceea ce se numește „calea laptelui". Odată cu eliminarea placentei, nivelul de progesteron care blochează producția și secreția de lapte din timpul sarcinii scade semnificativ. În același timp, secreția de prolactină, împreună cu modificările hormonale, stimulează lactația.

Operația de cezariană reprezintă o interferență în cursul și procesul natural al nașterii astfel încât este posibil ca organismul mamei să reacționeze cu întârziere. Dar până la urmă va răspunde, deoarece nu tipul de naștere reprezintă semnalul de stimulare a lactației, ci eliminarea placentei.

Lactația trebuie stimulată cu ajutorul unei pompe de sân

Adesea, după o cezariană, bebelușul trebuie separat de mamă pentru o perioadă. Ei bine, în acest timp este important - și chiar recomandat - ca lactația să fie stimulată cu ajutorul unei pompe de sân, care să poată fi folosită și în poziție semi-culcată, după operație.

O pompă de sân precum LOVI Expert 3D Pro poate stimula lactația și ajuta la extragerea colostrului, astfel încât mămica să inițieze și să mențină producția de lapte matern. Este esențial ca proaspăta mămică să continue pomparea, astfel încât volumul de lapte matern să poată crește. Laptele matern este de o importanță vitală pentru nou-născut!

Pentru a menține lactația, mama trebuie să extragă laptele la fiecare 2-3 ore (de cel puțin 8 ori în 24 de ore). La început, cantitățile vor fi foarte mici, însă acest lucru este normal. Cu timpul, extragerea laptelui va stimula lactația, iar cantitatea de lapte va crește.

Prin ce se diferențiază și cum poate ajuta Pompa pentru sân LOVI Expert 3D Pro?

Pâlnia revoluționară 3D din silicon nu doar absoarbe, ci și presează mamelonul, acționând exact ca gura bebelușului, ceea ce favorizează curgerea rapidă și naturală a laptelui, fără disconfort.

LOVI expert 3D Pro - foarte eficientă în perioadele cu probleme

Mulțumită suportului special ajurat, pâlnia 3D asigură controlul presiunii asupra mamelonului, crește eficiența rezolvării problemelor în alăptare și stimulează lactația după operația de cezariană.

Extracție confortabilă în poziție semi-culcată

Extracția se poate face și în poziție semi-culcată, confortabilă după operația de cezariană, grație designului special al gâtului pâlniei, care previne curgerea înapoi a laptelui extras.

Cea mai silențioasă dintre pompele pentru sân LOVI - LOVI expert 3D Pro permite extracția discretă, în toate condițiile, chiar și atunci când bebelușul doarme sau noaptea.

Reglarea nivelului puterii în funcție de nevoile mamei

LOVI expert 3D Pro are două faze, fiecare dintre ele având 9 niveluri reglabile de putere (9 niveluri pentru faza de stimulare și 9 pentru cea de pompare).

Extrage laptele în două faze:

Stimulare - imitând mișcările rapide ale bebelușului pentru a stimula curgerea laptelui
 Pompare profundă - ce duce la un aport suficient de lapte

În plus, bateria reîncărcabilă încorporată asigură 2-3 sesiuni de pompare la o singură încărcare și poate, de asemenea, să fie încărcată prin USB la un acumulator portabil - spre exemplu la un acumulator extern.

Mai mult, pompa de sân 3D Pro are un număr mic de părți componente și poate fi transportată în geanta ei specială, cu design plăcut și practic! Nimic mai simplu pentru o proaspătă mămică!

Pompa pentru sân LOVI Expert 3D Pro poate fi achiziționată de aici>>

 

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII