În săptămâna 33 mi-au rupt membranele și bebe a primit nota 7. Nașterea naturală la spitalul Bega din Timișoara a fost o traumă - experiența mea

In saptamana 33 mi-au rupt membranele si bebe a primit nota 7. Nasterea naturala la spitalul Bega din Timisoara a fost o trauma - experienta mea

În săptămâna 33 mi-au rupt membranele și bebe a primit nota 7. Nașterea naturală la spitalul Bega din Timișoara a fost o traumă - experiența mea

Mă numesc Rebecca și am născut o fetiță de 2.470 și 51 cm, prematur.

Nu am avut o sarcina cu probleme, fiecare analiză sau control la medic erau foarte bine, bebe se dezvolnta normal. Pe la 30 de săptămâni mi s-a spus că placenta începe să îmbătrânească prea devreme și colul s-a deschis foarte puțin, mi s-a dat tratament și injecții pentru plămânii lui bebe in caz că mi se rupe apa înainte de termen. Am fost internată, seara am intrat in travaliu și medicul de garda și asistentele mi-au oprit travaliul, aveau in plan să oprească nașterea ca să pot duce până la 36 de săptămâni ca să nu aibă bebe probleme.

Pentru mine, nasterea naturala la spitalul Bega din Timisoara a fost o trauma. 💔 Pentru mine a fost o trauma toată perioada cât am stat internată și nașterea la fel, dacă ai ajuns sa te rogi cu lacrimi de ei ca să naști, și sa nu fi băgată in seama sau sa îți spună ca nu ai contracții și tu nu mai poți, foarte urat, pe mine m-au lăsat cu un gust amar. Acum crește foarte bine, se dezvolta ca un copil la termen și ii mulțumesc lui Dumnezeu ca e in viața și ma bucur de fiecare clipa alături de ea, chiar dacă am fost despărțite la naștere și am stat 16 zile separat, acum suntem de nedespărțit.

Vei citi:
Placenta imbatranita
La 34 saptamani aveam deja dilatatie de 4 cm
In saptamana 33 mi-au rupt membranele
Pentru mine, toata perioada a fost o trauma
Alte povestiri despre nasterea la Timisoara - povestite de mămici

nastere vaginala

Placenta imbatranita

Mă numesc Rebecca și în cu 6 luni am născut o fetiță de 2.470 și 51 cm, prematur.

Nu am avut o sarcina cu probleme, fiecare analiză sau control la medic erau foarte bine, bebe se dezvolnta normal. Pe la 30 de săptămâni mi s-a spus că placenta începe să îmbătrânească prea devreme și colul s-a deschis foarte puțin, mi s-a dat tratament și injecții pentru plămânii lui bebe in caz că mi se rupe apa înainte de termen.

La 2 săptămâni am mers din nou la medic să vedem cum e placenta și bebe bine-nțeles.

La 32 saptamani aveam deja dilatatie de 4 cm

Pe 12 Aprilie mi s-a spus că sunt dilatata 4 cm și trebuie de urgență să merg la spital, pentru că risc să nasc prematur, având 32 de săptămâni și bebe 2.300 gr.

Am fost internată, seara am intrat in travaliu și medicul de garda și asistentele mi-au oprit travaliul, aveau in plan să oprească nașterea ca să pot duce până la 36 de săptămâni ca să nu aibă bebe probleme.

Nu pot sa mă plâng de personalul din spital dar nici să îi laud, pentru că pe la sfârșitul săptămânii având dureri mari nu prea eram băgată în seamă. Aveam dilatație 6 cm și mi s-a spus că nu sunt de naștere, să mai aștept vreo săptămână. In sâmbăta dinaintea Floriilor am refuzat injecțiile calmante și am zis ori nasc ori plec acasă, pentru că tot zicem că am dureri și nimeni nu mă bagă în seamă.

M-au mutat in sala de pretravaliu, iar mi-au băgat perfuzie pentru a opri nașterea. Nici perfuzia nu își făcea efect, mi-au dat niște pastile din jumate in jumate de ora, tot pentru a opri contracțiile. Am putut dormi așa fugitiv, in ziua de florii și in ziua de azi ii mulțumesc lui Dumnezeu că am întâlnit o moasa super de treaba care m-a ajutat foarte mult și datorită ei am născut repede și la timp, pentru ca fetita era coborâtă in bazin și nu cred ca avea șanse la viața dacă tot mai amânau ei nașterea.

In saptamana 33 mi-au rupt membranele

Pe la 22 mi s-a dat un supozitor de dilatare, aveam 7 cm și trebuia 10 cm. Am ajuns la 10 dar nu se rupea apa, fiind 33 de săptămâni, membranele erau foarte tari, mi-au rupt ei apa.

Pe la 23 au început durerile intense și greu de suportat și la 23:36 am născut. Am pierdut foarte mult sânge și placenta era toată bucăți in mine. Tot vedeam cum ma curată de bucățile rămase și bine-nțeles bebe a luat nota 7, fiindcă s-a născut cu lichid in gura și nu respira, fiind prematur a fost de urgentă băgat in incubator, plămâni nu erau dezvoltați 100%, capul era un pic mai deformat de la cum a stat prea mult in bazin, acum mulțumesc lui Dumnezeu ca s-a tras la cap și e foarte bine.

Am stat in spital cu ea pana in data de 3 Mai, niște săptămâni groaznice, ca mama cu copilul pe terapie intensiva sa nu te bage nimeni in seama si sa îți mai și vorbească urât, nu e ok.

Pentru mine, toata perioada a fost o trauma

Pentru mine a fost o trauma toată perioada cât am stat internată și nașterea la fel, dacă ai ajuns sa te rogi cu lacrimi de ei ca să naști, și sa nu fi băgată in seama sau sa îți spună ca nu ai contracții și tu nu mai poți, foarte urat, pe mine m-au lăsat cu un gust amar. Acum crește foarte bine, se dezvolta ca un copil la termen și ii mulțumesc lui Dumnezeu ca e in viața și ma bucur de fiecare clipa alături de ea, chiar dacă am fost despărțite la naștere și am stat 16 zile separat, acum suntem de nedespărțit. Aceasta a fost povestea mea 🥰

Autor - Rebeccao mamica de la Desprecopii 

Ai nascut de curand si vrei sa ne relatezi povestea nasterii? Trimite-ne atunci povestea nasterii puiului tau pe mail  (adresa: info@desprecopii.com) si noi o vom publica pe Desprecopii - cel mai citit site al parintilor din Romania. Povestea nasterii tale este o amintire speciala si unica care poate ajuta alte mamici in momentele grele!

Alte povestiri despre nasterea la Timisoara - povestite de mămici

Nasterea naturala la Maternitatea Odobescu din Timisoara m-a facut sa nu imi mai doresc alti copii - experienta mea | Desprecopii.com

Am nascut natural la Spitalul Premier Regina Maria, Timisoara dupa un travaliu de 12 ore - bebe a vrut sa vina pe lume in saptamana 38

Nașterea la Timișoara: Am născut în mai puțin de 2 ore la 36 de săptămani - experiența nașterii la spitalul Premiere

Am născut natural la Spitalul Bega din Timișoara: un mare DA se poate și la noi cu mult profesionalism și cu multa ințelegere pentru graviduțe - experiența mea

Forumuri recomandate

Nasterea unei stele!
Mamicile povestesc experientele lor la nastere. Clipe unice, traite la maxima intensitate.

Clubul scutecelor (0-4 ani)
Generatia in blugi de maine - deocamdata in scutece. De la 0 la 4 ani.

autor: Rebecca, mamica membru DC - Toate drepturile rezervate (c) 2023

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII