Protecție solară chiar și atunci când este înnorat? Iată răspunsul!

Protectie solara chiar si atunci cand este innorat? Iata raspunsul!

Primăvara este cel mai așteptat anotimp! Este momentul perfect pentru a petrece după-amiezi liniștite la soare și pentru a te bucura de zile mai lungi. Însă, înainte de toate, asigură-te că înainte de a ieși pe ușă, te protejezi atât pe tine, cât și pe cei mici, de potențialele daune cauzate de soare.

Este esențial să începi devreme cu măsurile de protecție, deoarece soarele face cel mai mult rău pielii noastre în timp. Arsurile solare și leziunile repetate ale pielii încă din copilărie sunt legate de cancerele de piele care se dezvoltă mai târziu în viață. Rămâi informat/ă despre efectele radiațiilor UV, precum și despre cum să le previi - ceea ce îți va proteja copiii acum și până la vârsta adultă.

Probabil știi bine că ar trebui să folosești o protecție solară, dar de ce și cât de des îți vom explica noi în articolul ce urmează.

Radiațiile UV sunt prezente în toate anotimpurile

Riscul de deteriorare a pielii este prezent pe tot parcursul anului, nu doar în vacanțele de vară. Este foarte important să folosești o protecție solară în fiecare zi, chiar și în lunile reci, deoarece ultravioletele, care sunt, de fapt, radiații invizibile, sunt prezente pe tot parcursul anului: iarnă, primăvară și toamnă.

Razele UV sau razele ultraviolete sunt o formă de energie invizibilă pentru ochiul uman. Există multe tipuri de radiații, de la unde de energie scăzută, cum ar fi undele radio, până la surse de energie înaltă, cum ar fi razele X și razele gamma. Razele UV se încadrează undeva la mijlocul acestui spectru - ele dețin mai multă energie decât lumina vizibilă, dar nu la fel de multă precum razele X. Majoritatea razelor UV provin de la soare, dar pot fi găsite și în surse artificiale, cum ar fi aparatele de bronzat și lămpile solare.

Nu există raze UV sigure!

Există două tipuri de raze UV: UVA și UVB. Razele UVA nu sunt la fel de puternice precum cele UVB, dar provoacă îmbătrânirea celulelor pielii și pot deteriora indirect ADN-ul celulelor. Acestea sunt în principal legate de deteriorarea pielii pe termen lung și pot contribui și la cancerele de piele. Razele UVB, pe de altă parte, sunt cele mai puternice dintre cele două. Conțin mai multă energie și provoacă arsuri solare, precum și multe cancere de piele. Ambele pot provoca daune în doar 15 minute de la expunere.

Efectele radiațiilor UV asupra sănătății

 Arsurile solare contribuie la apariția petelor întunecate, aspre, a ridurilor, și crec riscul de melanom și alte tipuri de cancer de piele.
 Cancerul de piele este printre cele mai mari riscuri pe care le prezintă expunerea la UV, deoarece razele cu energie mai mare afectează direct ADN-ul celular.
 Soarele poate arde sau inflama corneea - învelișurile transparente din partea din față a ochilor - și poate duce la cataractă mai târziu în viață.
 De asemenea, poate suprima sistemul imunitar. Pielea formează stratul extrem de protecție a corpului împotriva agenților patogeni și a altor invadatori străini, dar supraexpunerea la radiațiile UV îi slăbește capacitatea de a ne proteja.

Ce înseamnă factorul SPF?

SPF înseamnă factor de protecție solară, iar numărul de lângă acesta indică cât de bine protejează spray-ul sau loțiunea pielea împotriva arsurilor solare. Nu este un indicator a cât timp poți sta afară la soare, ci mai degrabă, măsoară cu cât este mai mare gradul de protecție oferit în comparație cu cel al pielii neprotejate. Cu cât SPF-ul este mai mare, cu atât protecția este mai bună.

Protecție UV pentru piele, pe tot parcursul anului

Indiferent de perioada anului, este recomandat să investești într-un produs de protecție solară de bună calitate.

Farmacia DONA caută permanent cele mai bune produse pentru îngrijire, iar acum, EXCLUSIV în Farmaciile DONA selecționate, vei găsi un NOU brand de produse dermato-cosmetice, dezvoltat de Laboratorios BABÉ din Valencia, Spania.

Laboratorios BABÉ: Super Fluid loțiune solară de față cu SPF 50

Super Fluid Loțiune solară de față SPF 50 este un produs simplu de utilizat și de aplicat, care se adaptează tenului.

Principala sa caracteristică este textura super-fluidă, care se absoarbe rapid și lasă o senzație de hidratare ușoară și non-grasă datorită acidului hialuronic prezent in formula sa. Super Fluid oferă o fotoprotecție puternică pentru față, într-un format practic de zi cu zi.

Soluția ideală pentru a te asigura că nu mai ai nicio scuză atunci când vine vorba de protejarea pielii tale 365 de zile pe an, fie că ești la serviciu sau la plajă. Se utilizează imediat după crema hidratantă zilnică și vei observa cum pielea se simte catifelată și mătăsoasă la atingere.

În plus, Super Fluid nu numai că oferă protecție împotriva razelor solare, dar este și un scut protector împotriva razelor infraroșii, a luminii albastre emise de ecrane și dispozitive mobile, precum și a poluării. Este potrivit pentru toate tipurile de piele, rezistă la apă și nu irită ochii.

Laboratorios BABÉ: Spray transparent de protecție solară cu SPF 50

Acest spray plăcut cu aplicare la 360° îți permite să-ți protejezi pielea de razele solare cu precizie și ușurință, fiind potrivit pentru toate tipurile de piele. Tehnologia Wet Skin asigură o protecție solară excelentă, chiar și pe pielea umedă, având o textură transparentă.

Formula sa include elemente active care calmează și hidratează pielea, pe lângă o protecție puternică cu spectru larg (SPF 50).

Un produs cu absorbție rapidă și foarte rezistent la apă, care-ți permite să te speli sau să practici sporturi nautice, garantând în același timp protecția.

Și copiii au nevoie de protecție solară pe tot parcursul anului!

Pe măsură ce copiii se joacă și explorează datorită temperaturii mai plăcute de afară, este vital să aplici în mod regulat protecție solară. Loțiunea sau sprayul de protecție solară trebuie aplicate pe toată pielea expusă cu cel puțin 20 de minute înainte de a ieși în aer liber. Reaplicarea se face la fiecare două ore sau mai des dacă copiii înoată sau transpiră. Alege cu încredere produsele din gama Laboratorios BABÉ PEDIATRIC, concepute special pentru copii.

Laboratorios BABÉ PEDIATRIC: Spray transparent de protecție solară cu SPF 50

Acest spray plăcut cu aplicare la 360° ajută la protejarea cu precizie și ușurință a pielii copilului de razele solare.

Tehnologia “Wet Skin” asigură o protecție solară excelentă, chiar și atunci când este aplicat pe pielea umedă. Formula sa include elemente active care calmează și hidratează pielea, pe lângă protecția puternică cu spectru larg (SPF 50).

Un produs cu absorbție rapidă și rezistent la apă, care permite copiilor să se joace în continuare, garantând în același timp protecția față de razele soarelui.

Laboratorios BABÉ PEDIATRIC: Loțiune de protecție solară cu SPF 50+ 

Protecția solară este esențială, în special pentru bebelușii și copiii mici. Textura ușoară cu absorbție rapidă îl face un produs important pentru protejarea pielii celor mici, în orice situație.

Formula sa include ingrediente active care calmează și catifelează pielea, precum și o protecție cu spectru larg, extrem de ridicată (SPF 50+).

Un produs rezistent la apă care permite copiilor să se joace în continuare, rămânând complet protejați.

4 motive pentru care aplicarea protecției solare ar trebui să fie un obicei zilnic pe tot parcursul anului

Protejează pielea de razele UV: epuizarea stratului de ozon a crescut riscul de deteriorare a soarelui din cauza razelor UV dăunătoare. Loțiunea de protecție solară blochează aceste raze, reducând foarte mult probabilitatea de arsuri solare. Caută produse precum cele din gama Laboratorios BABÉ și utilizează-le în fiecare zi.
 Scade riscul de cancer de piele: cancerul de piele este cea mai comună formă de cancer. Aplicând loțiunea de protecție solară în fiecare zi, reduci riscul de a contracta cancer de piele la jumătate. (1)
 Previne îmbătrânirea prematură a pielii: daunele solare cauzate de razele UV provoacă fotoîmbătrânirea pielii, care se caracterizează printr-un aspect gros, decolorat al pielii și o descompunere a colagenului, care contribuie la apariția liniilor fine și ridurilor.
 Ajută la menținerea unui ton uniform al pielii: loțiunea de protecție solară ajută la prevenirea decolorării și a petelor întunecate cauzate de daunele solare, ajutând la menținerea unui ton mai fin și mai uniform al pielii.

Farmacia DONA - Un partener de încredere

Produsele farmaceutice ar trebui achiziționate dintr-un loc sigur, de aceea este bine să-ți faci un aliat de nădejde - Farmacia DONA. Dacă descarci aplicația pe telefon, atunci când cauți un produs, îți apare lista cu cele mai apropiate farmacii de casa ta de unde îl poți achiziționa. Farmaciile DONA au mereu reduceri la multe produse. În plus, beneficiezi de consiliere de specialitate ori de câte ori ai nevoie. Au peste 300 de farmacii în țară și fac treabă bună de 30 de ani.

 Referințe:
(1) https://www.skincancer.org/skin-cancer-information/melanoma/

Cardul de fidelitate Farmaciile DONA pentru Copilul Meu

Ce avantaje îți aduce acest card?

Plateste cu 7% mai putin, la cumpararea produselor destinate copiilor

Plateste cu 5% mai putin, la cumpararea oricarui produs farmaceutic sau cosmetic – exceptie fac medicamentele eliberate pe baza retetelor gratuite si compensate si a celor ce se elibereaza pentru programele nationale PN9.7 (post transplant), PN3(Oncologie) si PN 5( Diabet)​

Solicită card de fidelitate aici

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️