Părul tău merită ce este mai bun! Sfaturi și soluții pentru a înfrunta căderea părului

Parul tau merită ce este mai bun! Sfaturi si solutii pentru a infrunta caderea parului

Părul tău merită ce este mai bun! Sfaturi și soluții pentru a înfrunta căderea părului

Căderea părului poate fi o problemă reală și stresantă pentru femeile de toate vârstele. Fie că este vorba despre un păr subțire și fragil, sau despre zone întinse de scalp vizibil, această afecțiune poate avea un impact negativ asupra stimei de sine și asupra încrederii în sine a unei femei.

Iată care sunt cauzele căderii părului la femei și ce poți face pentru a preveni și chiar trata această problemă.

Cauzele căderii părului la femei

Una dintre cauzele comune ale căderii părului la femei este schimbarea hormonală. De exemplu, multe femei se confruntă cu o căderea semnificativă a părului după naștere, din cauza schimbărilor hormonale. Acest fenomen este cunoscut sub numele de alopecia postpartum.

În timpul sarcinii, nivelul de hormoni feminini - cum ar fi estrogenul - crește semnificativ, ceea ce poate duce la o creștere a densității și grosimii părului. După naștere, nivelul de hormoni feminini scade brusc, ceea ce poate duce la căderea părului. Acest fenomen poate dura de la câteva săptămâni până la câteva luni după naștere.

Dar căderea părului la femei poate avea mai multe cauze, inclusiv factori genetici, stres, boli și utilizarea excesivă de produse de styling sau chimicale agresive. Deși această problemă este comună, poate fi stresantă și le poate afecta emoțional pe femei.

Cum prevenim și tratăm căderea părului

Pentru a preveni și trata căderea părului la femei, este important să ai o rutină adecvată de îngrijire a părului. Spală părul cu un șampon blând și evită utilizarea excesivă de produse de styling sau folosirea uscătorului de păr. Utilizarea unui balsam poate ajuta, de asemenea, la menținerea hidratării și a sănătății părului.

O dietă sănătoasă și echilibrată, care include proteine, vitamine și minerale esențiale, poate ajuta la prevenirea căderii părului. Alimentele bogate în proteine, cum ar fi carnea, peștele, ouăle și leguminoasele, pot ajuta la menținerea sănătății părului. De asemenea, alimentele bogate în vitamina C, zinc și fier pot fi benefice.

Reducerea stresului poate fi, de asemenea, un factor util pentru prevenirea căderii părului. Practicarea orelor de yoga, meditația sau alte tehnici de relaxare pot ajuta la reducerea nivelului de stres și la îmbunătățirea stării de bine.

În plus, consultă un medic sau un dermatolog dacă observi o cădere excesivă a părului sau alte simptome asociate. Aceștia te pot ajuta la identificarea cauzei subiacente și pot recomanda tratamente adecvate pentru a ajuta la îmbunătățirea sănătății și aspectului părului.

Despre căderea părului la femei se poate spune că poate fi o problemă care afectează atât aspectul fizic, cât și starea de bine emoțională. Din fericire, există opțiuni de tratament disponibile pentru a ajuta la îmbunătățirea aspectului și densității părului.

Una dintre acestea implică alegerea produse de ȋngrijire cu nutrienți adecvate, care asigură în mod țintit aprovizionarea cu substanțe nutritive la nivelul scalpului și a rădăcinii firului de păr.

Îngrijire eficientă împotriva căderii părului cu gama PARUSAN®

Căderea părului, lipsa de strălucire şi rezistenţă apar frecvent din cauza alimentaţiei dezechilibrate, dar şi din cauze externe cum ar fi utilizarea unor produse de ȋngrijire nepotrivite tipului de păr, sau din cauza ȋngrijirii excesive (vopsiri repetate şi dese, tratamente termice invazive). Gama PARUSAN® este destinată persoanelor cu păr rar sau celor care se confruntă cu căderea difuză a părului. Aceasta conține nutrienți care asigură în mod țintit aprovizionarea cu substanțe nutritive la nivelul scalpului și a rădăcinii firului de păr.

Gama PARUSAN® conține 4 articole: Șampon Stimulator, Tonic Energizant, Spumă Aktiv și Tratament intensiv.

Șamponul și Tonicul din gama PARUSAN® conțin o formulă unică pe bază de ingrediente de calitate superioară - biotină, arginină, keratină, vitamina E - și o substanță patentată AnaGain™, ce are la bază un extract din lăstari organici de mazăre care stimulează moleculele specifice din foliculii firelor de păr, responsabile de reluarea procesului natural de creștere a părului.

Șamponul se aplică pe scalp și se lasă să acţioneze asupra pielii capului timp de 2 - 3 minute, apoi se clăteşte cu o cantitate mare de apă. Tonicul se aplică după spălarea părului, cu ajutorul vârfului de dozare și se masează uniform tot scalpul. Nu se clătește, se lasă să se usuce, apoi părul se piaptănă și se coafează în mod obișnuit.

PARUSAN® Spumă Aktiv activează rădăcina părului, reduce căderea firelor și stimulează creșterea acestuia. Cafeina și dexpantenolul din PARUSAN® Spumă Aktiv au capacitatea de a penetra straturile pielii și de a elibera ingredientele active în foliculul de păr. Aceste proprietăți creează un "microambient" de creștere și stimulare a firului de păr, atunci când produsul este utilizat.

Iar PARUSAN® Tratament intensiv este o formulă testată și dovedită, cu ulei prețios de jojoba și semințe de struguri care reduce căderea părului, îngrijește părul uscat și deteriorat, oferă mai mult volum și strălucire, iar descurcarea acestuia este îmbunătățită semnificativ.

În urma studiilor clinice, s-a demonstrat că după 3 luni de utilizare a produselor PARUSAN®, numărul de foliculi aflați în faza de creștere activă (anagenă) a crescut, rezultatul fiind un efect pozitiv asupra densității părului.

În concluzie, căderea părului la femei poate fi o problemă stresantă și dificilă, dar există o serie de măsuri pe care le poți lua pentru a minimiza impactul acestui fenomen. O rutină adecvată de îngrijire a părului, o dietă sănătoasă, echilibrată, folosirea de produse de ȋngrijire adecvate și reducerea nivelului de stres pot fi benefice. În cazul în care căderea părului este persistentă sau este însoțită de alte simptome, este important să consultați un medic sau un dermatolog.

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII