Medierea în caz de divorț: Sfaturile avocatului

Medierea in caz de divort: Sfaturile avocatului

Medierea în caz de divorț: Sfaturile avocatului

Medierea în caz de divorț poate fi o soluție alternativă și eficientă pentru rezolvarea conflictelor legate de despărțire. Aceasta implică intervenția unui mediator neutru și imparțial, care facilitează dialogul între părți și îi ajută să ajungă la o înțelegere pe termeni acceptabili pentru ambele tabere.

• Te invităm să citești mai departe articolul realizat în cadrul proiectului informativ-educativ DespreCopii, pentru a afla sfaturile prețioase ale doamnei Avocat Andreea Saveli, specializată în toate aspectele privind dreptul familiei.

Ce presupune medierea?

Câteva întâlniri între mediator și părțile implicate, în care se negociază termenii divorțului, partajului, aspecte legate de copii.

Mediatorul asistă părțile în identificarea problemelor, exprimarea nevoilor și găsirea soluțiilor potrivite pentru a ajunge la un acord echitabil și durabil. Îi conduce într-o discuție deschisă despre temerile și așteptările fiecăruia.

Este important să fiți consiliat de un avocat specializat în dreptul familiei

Chiar și în cazul unei medieri, este important să fiți consiliat de un avocat specializat în dreptul familiei, deoarece odată finalizată medierea și obținută o hotărâre judecătorească, ceea ce ați decis poate fi greu sau imposibil de schimbat. Profitați pentru a vă proteja drepturile și interesele. O subliniere importantă este că mediatorul nu trebuie să aibă studii juridice pentru a media cazul dvs., e bine să știm acest aspect.

Medierea pune accent pe colaborare și

comunicare, permițând părților să aibă un control mai mare asupra deciziilor luate și să găsească soluții personalizate pentru nevoile lor și ale copiilor. Adică nu lași un judecător să decidă pentru tine.

Poate dura mai puțin decât un proces la instanță dacă părțile se înțeleg și comunică eficient.În ceea ce privește costurile, nu sunt de părere că medierea costă mai puțin decât un proces, deoarece și la mediere se achită orele petrecute în mediere, care pot fi numeroase. Separat, fiecare parte își suportă cheltuielile cu avocatul care îl asistă și sfătuiește.

Medierea funcționează dacă ambele părți sunt dispuse să treacă prin acest proces.

Autor: articol realizat în cadrul proiectului informativ-educativ DespreCopii & asistenta-juridica.ro (c) 2023

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Tema:Divort

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII