6 situații în care vei avea nevoie de o pompă de sân

6 situatii in care vei avea nevoie de o pompa de san

6 situații în care vei avea nevoie de o pompă de sân

Despre pompele de sân circulă un mit conform căruia aceste articole sunt necesare doar atunci când mămica trebuie să-și lase copilul în grija altora, pentru a se ocupa de activitățile din afara casei sau pentru a-și putea relua activitățile zilnice.

Dar adevărul este altul! Pompa de sân devine un aliat de nădejde și în multe alte situații, ajutându-te să faci față cu succes provocărilor lactației. Cu ajutorul pompei de sân, poți învinge orice obstacol legat de lactație și poți face față cu brio tuturor provocărilor, în orice context ai fi, nu doar în momentele în care ești departe de bebeluș! Iată 6 exemple când pompa de sân este utilă:

Pompa de sân - Un instrument valoros pentru nașterea prematură

Nașterea prematură poate fi însoțită de multiple complicații. Organele bebelușului pot să nu fie suficient dezvoltate, iar micuțul poate avea dificultăți la supt, înghițit sau cu digerarea alimentelor, fiind adesea hrănit printr-o sondă sau enteral, deoarece alăptarea poate fi dificilă în multe cazuri. Din acest motiv, mamele de copii prematuri sunt sfătuite să utilizeze o pompă de sân pentru a extrage laptele la intervale de 3 ore și să-l ofere apoi bebelușului. Laptele mamei reprezintă cea mai bună sursă de nutriție pentru un bebeluș prematur, fiind ușor de digerat și conținând anticorpii esențiali pentru imunitatea sa.

În cazul alăptării după operația de cezariană

După cezariană, reacția organismului mamei poate fi întârziată, ceea ce poate duce la dificultăți în producerea laptelui matern. Dar nu-ți mai face griji, există soluții pentru a stimula lactația! Una dintre ele este utilizarea unei pompe de sân.

Pentru a stimula lactația, începe cu faza de stimulare a pompei de sân și apoi treci la faza de extracție. Nu te descuraja dacă la început obții cantități mici de lapte. Cantitatea va crește treptat, deoarece laptele matern trebuie extras de cel puțin 8 ori în 24 de ore. Cu perseverență și sprijin, vei putea oferi bebelușului tău tot ce are nevoie pentru o creștere sănătoasă.

Pompa pentru sân LOVI Expert 3D PRO, are doua faze: de stimulare a lactației și de extracție propriu-zisă, astfel încât ajută mămica să inițieze lactația, să extragă colostrul , dar să și mențină producția de lapte matern. Totodată, pâlnia revoluționară 3D din silicon nu doar absoarbe, ci și presează mamelonul, imitând astfel modul în care acționează gura bebelușului. Acest lucru va favoriza curgerea rapidă și naturală a laptelui, fără a provoca disconfort.

Dupa operația de cezariană, extracția laptelui cu pompa pentru sân LOVI Expert 3D PRO se poate face în mod confortabil, în proziție semi-înclinată.

În cazul formării ragadelor mamare

În primele zile de alăptare, unele mămici se confruntă cu usturime și chiar sângerare a mameloanelor. Aceste neplăceri pot fi cauzate de atașarea defectuoasă a bebelușului la sân, mameloane ombilicate, suptul lacom sau scoaterea incorectă a mamelonului din gura bebelușului.

Pentru a preveni formarea rănilor la nivelul mameloanelor, este recomandat să folosiți protectoare pentru mamelon din silicon, sub îndrumarea unui consultant în alăptare. Alegeți protectoare realizate dintr-un silicon subțire și delicat, ce se mulează perfect pe sân, asigurând copilului o senzație naturală în timpul hrănirii.

Dacă mămica se confruntă deja cu ragade mamare, specialiștii recomandă spălarea sânului și aplicarea unei creme cu lanolină imediat după alăptare. Crema de lanolină pură nu necesită spălare înainte de următoarea hrănire a bebelușului, fiind suficient să îndepărtați surplusul cu ajutorul unui șervețel.

Dacă bebelușul este somnoros și nu vrea să sugă

După naștere, fiecare nou-născut are propriul său ritm. Unii se trezesc des pentru a mânca, în timp ce alții sunt obosiți și somnoroși, neavând chef să sugă la sân. În situații ca acestea, este esențial să colectezi laptele matern cu o pompă de sân. Această abordare susține păstrarea lactației, permițându-ți să alăptezi bebelușul când devine mai activ.

Laptele colectat poate fi stocat în frigider sau congelat în punguțe sterile LOVI, special concepute pentru această necesitate. Pungile pentru stocarea laptelui matern LOVI au un spațiu dedicat pentru notițe și scală gradată, astfel încât să poți nota data ambalării cu ușurință. Cu sistemul dublu de închidere, pungile asigură o protecție excelentă, previn vărsarea accidentală și îți permit să păstrezi laptele matern în siguranță. De asemenea, duza profilată ușurează transferul laptelui din pungă în biberon.

Cu ajutorul acestor soluții inovatoare, poți avea încredere că hrănirea bebelușului tău va fi mereu la îndemână și simplă, asigurându-i cel mai bun început în viață.

În cazul folosirii medicamentelor

În unele situații, mamele pot avea nevoie de medicamente pentru diverse afecțiuni, iar uneori, utilizarea acestor medicamente poate fi necesară pe o anumită perioadă de timp. În aceste momente, pentru a evita oprirea lactației, este important să extragi laptele matern cu ajutorul unei pompe de sân pe întreaga durată a terapiei. Astfel, vei putea continua să hrănești bebelușul cu laptele matern la momentul potrivit, asigurându-i în continuare beneficiile hrănirii naturale.

Dacă mama are nevoie de odihnă și relaxare

Mesele din timpul nopții pot deveni epuizante și te pot lăsa fără energie. Dar nu-ți face griji! Odihna este esențială pentru menținerea lactației și a echilibrului tău. Cere ajutorul partenerului tău și folosește pompa de sân pentru a extrage mici cantități de lapte. Astfel, partenerul tău poate încălzi laptele și hrăni bebelușul atunci când se trezește, permițându-ți în sfârșit să te bucuri de un pic de somn binemeritat.

Știm că mamele au nevoie de viață socială și momente de relaxare cu prietenii. Atunci când îți dorești o scurtă evadare, te poți simți în siguranță și confortabil folosind Tampoanele de sân LOVI Discreet Elegance. Acestea sunt foarte subțiri, menținând sânul uscat atât ziua, cât și noaptea. Mai mult, le poți asorta lenjeriei intime în funcție de preferințe, având variante în alb, negru sau nude, și sunt finisate cu o dantelă elegantă, asigurându-ți confort și igienă în fiecare moment.

Cu sprijinul partenerului tău și produsele LOVI, vei avea posibilitatea de a te bucura de fiecare moment alături de bebelușul tău și de scurte pauze plăcute pentru a te răsfăța.

Nu uita: bebelușul tău va fi mult mai liniștit, dacă are mămica relaxată și fericită!

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII