Cezariană la spitalul clinic Sanador cu tati alături - o experiență cu bune și cu rele

Cezariana la spitalul clinic Sanador cu tati alaturi - o experienta cu bune si cu rele

Cezariană la spitalul clinic Sanador cu tati alături - o experiență cu bune și cu rele

Buna mamici și viitoare mamici! Vreau sa va impartasesc experiența mea de nastere din cadrul spitalului clinic Sanador.

A fost o nastere prin cezariana, programată, in cadrul spitalului alături de medicul care mi-a urmărit sarcina, care avea contracte de nastere acolo. Medicul care mi-a urmărit sarcina este un om excepțional, nu am cuvinte. Nota 1000! ❤️

Vei citi:
Am avut anestezie rahi-peridurala
Copilul a primit nota 10
De la asistente: gesturi si răutate in vorbe si comportament
Pentru neonato am doar cuvinte de lauda
Alte experiențe de la naștere de la Maternitatea Sanador din Bucuresti - povestite de mămici
 

nasterea prin cezariana

Am avut anestezie rahi-peridurala

In schimb, cred ca sunt una dintre mămicile care nu au fost tocmai norocoase.

Am ales sa nasc acolo pentru ca ne-am dorit, și eu și soțul, sa stam împreuna pe tot parcursul spitalizării. Doar cei din cadrul acestui spital privat ne-au permis acest lucru.

Era o zi de sâmbătă dimineața. Contractul a fost semnat pentru rezerva single cu însoțitor. Când am ajuns acolo, nu existau aceste rezerve libere, drept pentru care eu am fost internata într-una dubla. Soțul așteptând jos la Recepție.

După internare, mi s-a monitorizat bebelușul, mi s-au adus o grămada de hârtii și acorduri de semnat, mi s-au măsurat toate funcțiile vitale după care am fost condusă la sala preoperatorie. Acolo mi s-a montat branula și am avut o discuție cu medicul anestezist. Mi-a povestit despre cum va decurge procesul de anestezie. Am avut anestezie 2 in 1 in coloana care se numește rahi-peridurala, inserandu-se un cateter peridurala in coloana, prin care mi se va administra, post-operator, calmate. Zis și făcut. Cu emoții și teama am intrat in sala de operatie, mi s-a făcut anestezia si sonda, după care a început operația… a durat undeva la 15-20 min. Copilul a fost scos in primele 5 minute. Doamna Dr. anestezista a avut grija sa fotografieze prima mea întâlnire cu bebe! ❤️Sarcina a fost una cu prezentație pelviană.

Copilul a primit nota 10

Totul a decurs excelent. Medici și asistenți de nota 1000. (Mai puțin medicul neonatolog, dar asta este alta poveste) Am fost transportată apoi in rezerva single, unde după câteva minute a venit si soțul.

Prima zi a decurs excelent, toată lunea empatica si drăguța, bebe a fost adus la noi după 2 ore.

Chinul începe din a 2a zi… Mi s-a spus ca vine sa îmi administreze calmante prin cateterul peridurala si o perfuzie cu paracetamol. Doamna asistenta, care era atunci pe tura, probabil avea o zi proasta. Într-un final m-am ridicat... cu dureri insuportabile, am încercat pe cât posibil sa ma mobilizez. Nu am reușit sa fac decât câțiva pași. Peste 2 ore a venit sa ma ducă la toaleta… m-a dus pana acolo si acolo m-a uitat. După 20 de minute… a venit soțul sa vadă cum sunt, eu nu mai aveam putere pentru niciun cuvânt, ma albisem la fata si aveam dureri groaznice… m-a ajutat sa ma ridic si sa ma duc înapoi in pat.

De la unele asistente: gesturi si răutate in vorbe si comportament

Am sunat după calmate… fiindu-mi foarte rău. Au venit, iar pe un ton foarte dur si răspicat mi-a spus “V-am făcut de toate si tot va văitați. Nu mai am ce sa va dau.” Și mi-au mai făcut o perfuzie cu paracetamol si probabil Ketonal. Nu mi-au comunicat niciodată ce fel de substanțe sau medicamte administrează, decât clexanul care mi-l făceau in burta, in rest doar ce ma chinuiam sa citesc pe acele sticluțe.

Trece si ziua 2, vine seara… eu tot cu dureri… nereușind sa ma mobilizez nici măcar pe marginea patului sa stau. Am chemat sa mi se facă din nou calmante, mi-a administrat din nou peridural, si prin branula, din nou cu nervi si fara pic de empatie … mi-a montat perfuzia, a dat-o la maxim si a plecat. Vena mea fiind înfundata, m-a durut foarte rău… si am sunat iar. Aceleași gesturi si răutate in vorbe si comportament. A trimis o alta asistenta, care mi-a scos branula pentru ca mi se umflase mâna iar vena era foarte iritată.

Ziua următoare(3) mi s-a spus ca la orele prânzului îmi va fi scos cateterul peridural. Am avut noroc in ziua respectiva de o doamna extraodinara, îmi pare rău ca nu i-am reținut numele, a venit sa îmi scoată cateterul si surpriza. Cateterul era ieșit din coloana, iar toate substanțele care mi-au fost administrate pe acel furtunaș erau revărsate in plasturele care acoperea toată jumătate inferioară a spatelui. Privirea doamnei era plină de mila și cu vocea blândă îmi spune “nici măcar nu mai este inserat, era ieșit de mult”. Eu tot așteptam sa simt când îl scoate, pentru ca știam cum am simțit când l-a bagat.

Deci mie îmi erau administrate degeaba acele substanțe, neajungand nicăieri. Am trecut prin dureri post operatorii doar cu un paracetamol administrat intravenos. Și in ultima seara mi-au făcut un Ketonal intramusculare, care a avut efect pe 12h.

Pentru neonato am doar cuvinte de lauda

Sunt recunoscătoare pentru faptul ca au avut extra grija de bebe, a fost mereu curată, îngrijită, fără iritații. Pe partea de neonato, n-am cuvinte decât de lauda. Toate au dat dovada de profesionalism.

Curățenie zilnică, așternuturi noi și cămașă de noapte.

Vreau sa știe și viitoarele mamici care vor sa nasca acolo ca se pot întâmpla multe. Și ca nu toată lumea pleacă mulțumită, corect îngrijită si tratată pe măsura costurilor pe care le plătești.

Una peste alta, acum ca a trecut timpul, îmi aduc cu drag aminte de acele momente, emoții și dureri. Ma bucur ca a putut participa și soțul la tot ce a însemnat aducerea pe lume a unui copilaș prin cezariana!

In prezent, bebelina are 4 luni si suntem perfect sănătoase amândouă! ❤️

Nota redactiei:
Redactia Desprecopii.com a fost contactată de reprezentantul SANADOR pentru a verifica si clarifica situatia mămicii care a relatat experienta de mai sus,  insă aceasta nu a dorit să isi ofere datele de contact.

Util de citit:

Nasterea prin cezariana: motive medicale care o recomanda
Ce trebuie sa stii inainte de a trece printr-o nastere prin cezariana

Ai nascut de curand si vrei sa ne relatezi povestea nasterii? Trimite-ne atunci povestea nasterii puiului tau pe mail  si noi o vom publica pe Desprecopii - cel mai citit site al parintilor din Romania. Povestea nasterii tale este o amintire speciala si unica care poate ajuta alte mamici in momentele grele!

Alte experiențe de la naștere de la Maternitatea Sanador din Bucuresti - povestite de mămici

Am nascut natural la spitalul Sanador: Nota 10 medicului dar asistentele care au grija de bebeluși ar putea sa fie mai răbdătoare

Forumuri recomandate

Nasterea unei stele!
Mamicile povestesc experientele lor la nastere. Clipe unice, traite la maxima intensitate.

Clubul scutecelor (0-4 ani)
Generatia in blugi de maine - deocamdata in scutece. De la 0 la 4 ani.

autor: Ionela, mamica membru DC - Toate drepturile rezervate (c) 2023

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII