Începutul perfect al unei vieți fără carii

Inceputul perfect al unei vieti fara carii

Începutul perfect al unei vieți fără carii

Cariile pot să apară la cea mai fragedă vârstă și de aceea și prevenția trebuie începută de la cea mai fragedă vârstă!

De ce este periajul dentar atât de important chiar începând cu mica copilărie? Periajul dinților îndepărtează resturile alimentare și pelicula lipicioasă alb-gălbuie depusă pe dinți prin intervenția bacteriilor (numită placa bacteriană). Placa bacteriană este cea care formează acidul care atacă smalțul ducând la apariția nedorită a cariilor dentare.

Dinții de lapte au o predispoziție specială la carii

Stratul de smalț este relativ subțire și poate fi dizolvat ușor de acizi. Cariile dinților temporari (dinții de lapte) sunt un indicator al apariției cariilor la dinții permanenți.

Înainte de apariția primului dințișor de lapte, este foarte important ca gingia sugarului să fie curățată de resturile de lapte cu un tampon uscat. Trebuie evitat ca sugarul să adoarmă cu biberonul cu lapte sau lichide îndulcite în gură pentru toată noaptea. Toate aceastea previn apariția cariei de biberon, o formă specială a cariilor la copiii mici.

Imediat ce apare primul dințișor de lapte

Imediat ce apare primul dințișor de lapte, trebuie început periajul cu periuța pentru vârsta de 0-2 ani și cu pasta pentru intervalul de vârsta de la 0-6 ani, cu pastă de dinți cu 1000 ppm de fluor, așa cum recomandă Asociația Națională de Stomatologie Pediatrică din România.

Până la împlinirea vârstei de 3 ani, cantitatea de pastă de dinți este de mărimea unui bob de orez, indicat și de perii colorați special ai periuței pentru 0-3 ani.

Pasta de dinți elmex® PASTĂ DE DINȚI PENTRU COPII 0-6 ani conține amino-fluorură eficace, în concentrație de 1000 ppm și este special concepută pentru dinții de lapte, pentru sugari și copiii preșcolari. Amino-fluorura are triplă acțiune anti-carie, ajunge pe cele mai greu accesibile suprafețe ale dinților, protejând smalțul de atacurile acide si remineralizându-l.

Periuța de dinți elmex® pentru copii, pentru familiarizare se adresează copiilor cu vârsta de până la 3 ani. Are mâner ergonomic, ușor de folosit de către părinți, cap mic și peri moi, precum și ventuză pentru depozitarea comodă.

Periuța de dinți elmex® Kids pentru copiii cu vârsta 3-6 ani

Între 3 și 6 ani se folosește o cantitate de pastă de mărimea unui bob de mazăre.

Periuța de dinți elmex® Kids pentru copiii cu vârsta 3-6 ani este periuța pentru primele încercări de periaj independent al copilului, special concepută pentru abilitățile de mișcare ale copilului mic.

Periuța de dinți elmex® Kids sprijină copiii în procesul învățării periajului corect, dar părinții

trebuie în continuare să ajute și să supravegheze chiar până la vârsta de 9-10 ani. Și această periuță prezintă peri moi cu vârf rotunjit și peri indicatori pentru cantitatea de pastă folosită.

După 6 ani, concentrația fluorului în pasta de dinți trebuie să fie de 1400-1450 ppm fluor pentru a asigura protecția eficace împotriva cariei dentare.

Pasta de dinți elmex® JUNIOR 6-12 ani

Pasta de dinți elmex® JUNIOR 6-12 ani asigură protecție eficace anticarie pe perioada dentiției mixte (când în gură se află dinți de lapte și dinți permanenți) și conține 1400 ppm de fluor sub formă de amino-fluorură, foarte eficace, ce formează rapid un strat protector în jurul dinților. Datorită concentrației de fluor potrivită vârstei, pasta de dinți fortifică dinții și îi protejează împotriva cariilor.

Aroma este plăcută și discretă.

Periuța de dinți elmex® JUNIOR cu peri speciali orientați în X a fost concepută pentru a facilita periajul dentar în perioada de tranziție către dinții permanenți, între 6 și 12 ani. Perii pătrund în profunzime în spațiile interdentare și îndepărtează placa.

Apa de gură elmex® JUNIOR pentru copii, recomandată la vârsta de 6-12 ani, conține amino-fluorură cu eficacitate crescută, ce creează imediat un scut de protecție în jurul dinților. Datorită conținutului de fluor adecvat vârstei, dentiția mixtă este protejată împotriva apariției cariilor, chiar și în spațiile interdentare.

Nu uitați să vă periați dinții de două ori pe zi cu pastă de dinți cu fluor și veți avea un zâmbet sănătos.

Continuați să vă periați dinții și să reduceți zaharurile din alimentație pentru a păstra dinții fără carii! Controlul periodic la medicul stomatolog este important. Programați o vizită la medicul stomatolog înainte de aniversarea de 1 an a copilului.

Rolul important al fluorului în prevenirea cariilor dentare

Pasta de dinți cu fluor fortifică smalțul și încetinește la jumătate demineralizarea după aportul de zaharuri (Hinds and Gregory, 1995).
Pastele de dinți cu fluor au fost folosite în siguranță de peste 60 de ani. Sunt recomandate pentru a ajuta copiii și adulții în lupta împotriva cariilor dentare.
Alegeți pastele de dinți cu concentrația de fluor recomandată grupei voastre de vârstă de asociațiile stomatologice naționale și internaționale (tabel).

FLUORUL

• Întărește suprafața smalțului, reparând distrugerile cauzate de atacurile acizilor proveniți din alimentele cu zaharuri
• Face posibilă oprirea cariilor aflate în de pată albă, împiedicând apariția unei carii cavitare.
• Grăbește refacerea mineralelor din smalț (remineralizarea)
• Îmbunătățește rezistența dinților la acizi Previne pierderea mineralelor din smalț (demineralizarea)

 

Utilizați concentrația corectă de fluor recomandată de Asociația Națională de Stomatologie Pediatrică pentru pastele de dinți (începând cu sugerii) și pentru apele de gură (recomandate peste 6 ani)!

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII