Povestea lui Gabriel: experiența nașterii prin cezariană la Gynia în Cluj-Napoca

Povestea lui Gabriel: experienta nasterii prin cezariana la Gynia in Cluj-Napoca

Povestea lui Gabriel: experiența nașterii prin cezariană la Gynia în Cluj-Napoca

Bebe a decis ca e timpul sa vina pe lume mai repede decât era programat. Încă de la începutul sarcinii am decis ca vreau sa nasc natural, asta în condițiile în care bebe e ok și situația îmi permite. Cu cât timpul trecea, cu cât sarcina avansa, cu atât îmi era mai groaza de momentul nașterii. Aveam o mie de întrebări în cap, o mie de stări prin care treceam în câteva secunde. Nașterea naturala doare, voi face fata? Cezariana e operația, durerile vor fi suportabile?

Vei citi:
Auzeam în jurul meu doar păreri și păreri
La 20:00 a fost scos și îngerașul meu, Gabriel, de 2250g
Nu trebuie sa te lași influențat de experientele neplăcute ale altcuiva
Alte experiente de nastere de la Cluj - povestite de mamici

nasterea prin cezariana

Auzeam în jurul meu doar păreri și păreri

Data de 14.11.2022, bebe a decis ca e timpul sa vina pe lume mai repede decât era programat. Încă de la începutul sarcinii am decis ca vreau sa nasc natural, asta în condițiile în care bebe e ok și situația îmi permite. Cu cât timpul trecea, cu cât sarcina avansa, cu atât îmi era mai groaza de momentul nașterii. Aveam o mie de întrebări în cap, o mie de stări prin care treceam în câteva secunde. Nașterea naturala doare, voi face fata? Cezariana e operația, durerile vor fi suportabile? Auzeam în jurul meu doar păreri și păreri, care mai de care, experiente prin care nu as dori nimănui sa treacă. Mi-am băgat singura în cap ideea ca fiecare corp e diferit, fiecare reacționează diferit, o mamica poate percepe durerea ca fiind suportabila, pe când alta poate spune ca a fost inuman de greu.

La 20:00 a fost scos și îngerașul meu, Gabriel, de 2250g - cezariana la Gynia Cluj-Napoca

Am fost internata încă de duminica la spital, luni am fost dusa pentru o ecografie la cord a bebelușului, acolo doamna doctor remarcând ca am pierdut oricum foarte mult lichid și bebelușul suferea în burtica. I-am spus ca eu sunt de acord cu tot ce spune, totul pentru binele bebelușului. La ora 18:30 am fost anunțată ca bebe trebuie scos azi (14.11.2022), astfel ca am început sa fiu pregătită de către infirmiere și mai apoi dusa în sala de operație. Sincera sa fiu, nu am avut emoții deloc, știam ca totul va decurge bine, sau cel puțin asa credeam eu. Mi s-a făcut rahianestezia, am început o caldura care urca din picioare spre bazin și mai apoi am fost întinsă pe masa. Mi s-a introdus o sonda urinara și apoi am fost tăiată, la 20:00 a fost scos și îngerașul meu, Gabriel, care s-a născut cu 2250g, fiind prematur. La ora 9 și câteva minute am fost dusa la terapie intensiva, noaptea au venit infirmierele pentru a ne schimba și atunci eu m-am si ridicat. Prima data când m-am ridicat a fost puțin greu, simți ca ceva apasă, dar a trecut. Apoi mi-a fost scoasa sonda și am mers sa-mi vad minunea care era în incubator. 3 ore mai târziu am fost dusa în salon, am început sa ma plimb foarte mult, de la salon la camera unde era ținut Gabriel și cred ca asta mi-a făcut recuperarea mai ușoară.

Nu trebuie sa te lași influențat de experientele neplăcute ale altcuiva

După 2 zile am primit acordul sa fac baie, mi s-a arătat cum sa ma spăl operația și mi s-a prescris o crema. În cea de a 5-a zi de la operația de cezariana am fost lăsați acasă. Ma mișcam foarte bine, operația era foarte ok, eu mi-am revenit aproape complet, uitasem ca nu pot face mișcări bruște și nici sa ridic greutate mare. Sincera sa fiu, nu am decât cuvinte de lauda despre naștere, pentru mine a fost foarte ușor, din punctul meu de vedere, a fost o experienta unica care m-a făcut sa înțeleg ca fiecare corp e diferit, fiecare corp reacționează diferit, nu trebuie sa te lași influențat de experientele neplăcute ale altcuiva.

Autor - GabiiM14, o mamica de la Desprecopii, care a trimis povestea nasterii la adresa redactiei

Util de citit:

Nasterea prin cezariana: motive medicale care o recomanda
Ce trebuie sa stii inainte de a trece printr-o nastere prin cezariana

Ai nascut de curand si vrei sa ne relatezi povestea nasterii? Trimite-ne atunci povestea nasterii puiului tau pe mail  si noi o vom publica pe Desprecopii - cel mai citit site al parintilor din Romania. Povestea nasterii tale este o amintire speciala si unica care poate ajuta alte mamici in momentele grele!

Alte experiente de nastere de la Cluj - povestite de mamici

Nastere naturala neasteptata dar usoara - experienta nasterii naturale la Maternitatea Dominic Stanca din Cluj-Napoca

Am nascut prin cezariana la Clinica de Ginecologie 1 Cluj un baietel dupa 5 ani de asteptari si cheltuieli - experienta mea

Doua nasteri la spitalul Gine1 Cluj-Napoca - experienta nasterii naturale si a spitalizarii
 

NASTEREA LA CLUJ-NAPOCA - EXPERIENTE POVESTITE DE MAMICI

Forumuri recomandate

Nasterea unei stele!
Mamicile povestesc experientele lor la nastere. Clipe unice, traite la maxima intensitate.

Clubul scutecelor (0-4 ani)
Generatia in blugi de maine - deocamdata in scutece. De la 0 la 4 ani.

autor: GabiiM14, mamica membru DC - Toate drepturile rezervate (c) 2023

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII