Nașterea naturală la o maternitatea de stat din București și momentul înspăimântător când pulsul bebelușului a scăzut- experienta mea

Nasterea naturala la o maternitatea de stat din Bucuresti si momentul inspaimantator cand pulsul bebelusului a scazut - experienta mea

Nașterea naturală la o maternitatea de stat din București și momentul înspăimântător când pulsul bebelușului a scăzut- experienta mea

Am sa povestesc despre nasterea primului bebe - care a avut loc la o maternitate de stat din București. In prezent cu bebe 2 avem 15 săptămâni de sarcină și speram sa ajungem cu bine și sănătoși la 40 de săptămâni.

- vei citi:
Prima nastere la spital de stat
Pulsul fatului scadea
Cel mai greu a fost momentul expulziei
Tine un Jurnal de sarcina si poti castiga Geanta Bebelusului

Prima nastere la spital de stat

Am sa povestesc despre prima naștere care a avut loc la o maternitate de stat din București. In prezent cu bebe 2 avem 15 săptămâni de sarcină și speram sa ajungem cu bine și sănătoși la 40 de săptămâni.

La prima experiență, travaliul a debutat greșit să zic așa, mi s-a rupt apa și am mers la camera de garda unde au observat că nu eram deloc dilatata și nici nu aveam contracții :(. Practic as fi putut să aștept până începeau contracțiile in mod natural, dar am fost de acord sa mi se administreze oxitocina. Am fost anunțată înca de la început că voi avea un travaliu mai lung datorita lipsei contracțiilor așa că m-am înarmat cu răbdare iar contracțiile mai dureroase decât cele provocate în mod natural.

Pulsul fatului scadea

Primele ore au fost ușoare, dureri medii apoi încet încet contracțiile au început să fie mai dese și mai dureroase. Din păcate după câteva ore de la administrarea oxitocinei, monitoarele au detectat un puls al fatului care tot scădea, fiind aproape inexistent, atunci medicii și moașele au intervenit și mi-au pus masca de oxigen și m-au învățat cum să respir astfel încât mai mult oxigen să ajungă la făt. După acest episod intens am fost anunțată de doctor că dacă se mai întâmplă o dată același lucru voi intra in cezariana de urgență.

Bineînțeles a început panica și multe gânduri in capul meu legat de timpul în care fătul a rămas fără oxigen însă nimeni nu putea să îmi spună ce daune a provocat lipsa de oxigen; din fericire totul a revenit la normal și travaliul a continuat.

Când aveam dilatație 4, mi s-a făcut prima injecție epidurala iar pentru 45 de minute nu am mai simțit contracții puternice. După ce efectul injecției a trecut am inceput din nou să simt acele dureri groaznice, am mai primit 2 doze de epidurala, efectul acestora fiind în cazul meu de 45 minute fiecare în care durerile se ameliorau.

Cel mai greu a fost momentul expulziei

Cel mai greu a fost momentul expulziei in care asistentele mă învățau cum sa respir și să împing pe contracții, din fericire expulzia nu a durat mult, cred că undeva la 15 minute dar a fost cel mai intens moment.

Am născut după 15 ore un bebeluș sănătos care a primit inițial nota 9 la naștere, dar în fișele spitalului a fost trecut cum că a suferit stres fetal, lichidul amniotic fiind verde. Multe luni după naștere am monitorizat bebelușul legat de acel episod in care a rămas fără oxigen, din fericire nu a avut consecinte grave dar bebelușul a avut o întârziere musculara, fiind diagnosticat de doctor la 7-8 luni cu ușoară hipotonie. Dar totul e bine când se termină cu bine!

►► NASTEREA IN BUCURESTI - EXPERIENTELE MAMICILOR 

Tine un Jurnal de sarcina si poti castiga Geanta Bebelusului

Geanta Bebelusului este un proiect de suflet pentru gravidute, sustinut de Desprecopii. Cele 40 de saptamani de sarcina constituie cel mai frumos anotimp al unei femei.

Si pentru ca ele trec asa de repede, dar si asa de intens - te invitam sa pastrezi cate ceva din memoria lor. Fa-ti timp cateva minute pe zi - si scrie despre tot ce simti in cel mai special Jurnal de sarcina de pe net. In schimbul acestor amintiri unice, vei primi un cadou special de la noi: GEANTA BEBELUSULUI citeste aici detaliile.

Aplicatia Odiseea Sarcinii: Calculator de sarcina si tot ce trebuie sa stii despre sarcina

Pentru in zilele noastre, telefonul smart este cel care ne insosteste la fiecare pas - ne-am hotarat sa creem o aplicatie pentru telefoane smart si tablete ODISEEA SARCINII.  Acesta este cadoul de la Desprecopii pentru fiecare graviduta care vrea sa stie in orice moment cum se dezvolta fatul din burtica, cum creste, ce teste de sarcina urmeaza, ce pericole poate aduce sarcina, cum sa nasca si cum sa se pregateasca pentru marele moment: acela in care se va intorce cu bebelusul acasa ... de la maternitate.

► Descarca aplicatia pentru sisteme Android aici: Odiseea Sarcinii.

► Descarca aplicatia pentru IOS aici: Odiseea Sarcinii. 

autor: Desprecopii.com  - Toate drepturile rezervate (c) 2023

- fragmente din jurnalul de sarcina al mamicii Tefy din comunitatea DC - material publicat pe sectiunea de bloguri de la Desprecopii

 

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII