O nastere pe nepregatite si cu multe emotii - cezariană la Spitalul Municipal Dej

O nastere pe nepregatite si cu multe emotii - cezariana la Spitalul Municipal Dej

O nastere pe nepregatite si cu multe emotii - cezariană la Spitalul Municipal Dej

Astăzi va voi povesti cel mai emoționant moment al vieții mele și anume nasterea prințesei mult așteptate.

Totul a început în ziua de 31.08.2022, miercuri, eram programata la control și monitorizare având deja 40 de săptămâni și 2 zile. La monitorizare, medicul îmi spune ca pana în data de 5 septembrie ma mai lasă dacă nu facem cezariana, dar totul se schimba când ma pune la ecograf, ecograf care a durat mult mai mult ca de obicei și eu am început sa ma panichez știind ca ceva nu e bine.

Vei citi:
Col închis, lichid amniotic scăzut, tripla circulara de cordon
Regrete ca nu pot sa nasc natural
Fetita mea perfecta are o modificare genetica la buza
Am născut la Spitalul Municipal Dej
Nasterea la Dej, judetul Cluj - experiente povestite de mamici

nasterea prin cezariana

Col închis, lichid amniotic scăzut, tripla circulara de cordon

Astăzi va voi povesti cel mai emoționant moment al vieții mele și anume nasterea prințesei mult așteptate.

Totul a început în ziua de 31.08.2022, miercuri, eram programata la control și monitorizare având deja 40 de săptămâni și 2 zile. La monitorizare, medicul îmi spune ca pana în data de 5 septembrie ma mai lasă dacă nu facem cezariana, dar totul se schimba când ma pune la ecograf, ecograf care a durat mult mai mult ca de obicei și eu am început sa ma panichez știind ca ceva nu e bine. Verdictul medicului în urma ecografiei: col închis, lichid amniotic scăzut, tripla circulara de cordon. Mi-a zis clar ca rămân internata și următoarea zi la ora 8 întru în operație cezariana.

Eram de-a dreptul înspăimântata, nu înțelegem cum e posibil pt ca săptămână anterioara totul era bine. Eram cu gândul doar la bebe sa fie bine, restul va trece. Îmi sun soțul să-mi aducă bagajul de maternitate, pe mine deja m-au pregătit de internare și nu m-au mai lăsat sa cobor la soțul meu sa-i explic despre ce e vorba. Pe mine m-a dus o infirmiera în salon și mi-a adus ulterior bagajul.

Apoi a venit la mine asistenta și m-a întrebat cum ma simt, am zis ca fizic bine doar ca sunt socata si nu vreau sa ma operez, eu vreau sa nasc natural, apoi a venit medicul la mine și mi-a explicat despre ce e vorba și a zis ca e spre binele meu aceasta procedura și pentru a nu risca viata fetite.

Regrete ca nu pot sa nasc natural

Ziua de miercuri a trecut greu, cu mult plâns și cu regret ca eu nu pot sa nasc natural ca o sa fie groaznica recuperarea și cel mai înspăimântător gând, ca trebuie sa stau 24 de ore la terapie intensiva fără puiul meu.

Fetita mea perfecta are o modificare genetica la buza

A trecut ziua de miercuri și a sosit ziua de joi 01.09.2022, la ora 6:30 a venit la mine o asistenta pt monitorizare, la ora 7 am început pregătirile pentru operație, pus branula, montat sonda, administrare perfuzii, teste pt alergii la antibiotic, iar la ora 8 am întrat în operație. Toate controalele le-am făcut la privat, am făcut și morfologiile și analize în fiecare trimestru, aveam diabet gestational controlat prin regim și anemie, în rest totul a arătat ca e perfect, însă la naștere am fost anunțată pe masa de operație ca fetita mea perfecta are o modificare genetica la buza, și în timpul sarcinii nu s-a văzut la niciun ecograf sau medicul nu s-a obosit sa observe. Eu înțelegeam ce presupune acea modificare deoarece și soțul meu a avut la fel, probabil majoritatea vor crede ca ar fi trebuit sa ma aștept, dar dacă medicul nu a văzut la ecograf nu am avut cum sa ma aștept și mai ales ca nu se transmite ereditar... asta este, se va remedia prin operație, sunt foarte bucuroasa ca în rest fetita e sănătoasă, mănâncă singura, respira, a fost marisoara având 3510 gr și 57 cm.

Am primit apoi fetita, i-am dat un pup și a fost dusa pt control și vaccin. S-a terminat operația, a fost dusa la terapie intensiva și am început sa ma dezmorțesc. Am primit calmante și nu am simțit nicio durere, seara cu ajutorul unei infirmiere m-am dat jos din pat și am mers prin salon și m-am spălat pe fata. Ridicarea a fost puțin dureroasa dar suportabila, am primit multe calmante și perfuzii dar nu am avut dureri mai deloc.

Următoarea zi am fost dusa în salon la ora 9 și am fost lăsată sa ma descurc și singura, apoi am primit și fetita dar nu au lăsat-o cu mine căci încă ma ridicam mai greu din pat, însă pe la amiaza am mers eu la ea sa o vad, și seara a fost adusa cu mine în salon și de atunci suntem nedespărțite.

Am născut la Spitalul Municipal Dej

Personalul a fost excelent, toată lumea a vorbit foarte frumos cu mine, am fost îngrijită foarte bine, nu am dat mita nici un leu, și totul a fost bine. Pe aceasta cale vreu sa încurajez tote mamele care vor naște prin cezariana sa fie relaxate și sa aibă încredere în medici, eu am avut o recuperare foarte ușoară iar din a treia zi nici nu am mai simtit durere deloc și am renunțat și la calmante deoarece nu am mai avut nevoie, iar după ce mi-a scos firele chiar nu am mai avut nicio problema. Va doresc naștere ușoară tuturor!

Autor - daiiibota

Nasterea la Dej, judetul Cluj - experiente povestite de mamici

Sunt recunoscatoare ca am nascut natural la Spitalul Municipal Dej - il recomand cu incredere

Util de citit:

Nasterea prin cezariana: motive medicale care o recomanda
Ce trebuie sa stii inainte de a trece printr-o nastere prin cezariana

Ai nascut de curand si vrei sa ne relatezi povestea nasterii? Trimite-ne atunci povestea nasterii puiului tau pe mail  si noi o vom publica pe Desprecopii - cel mai citit site al parintilor din Romania. Povestea nasterii tale este o amintire speciala si unica care poate ajuta alte mamici in momentele grele!

Forumuri recomandate

Nasterea unei stele!
Mamicile povestesc experientele lor la nastere. Clipe unice, traite la maxima intensitate.

Clubul scutecelor (0-4 ani)
Generatia in blugi de maine - deocamdata in scutece. De la 0 la 4 ani.

autor: mamica membru DC - Toate drepturile rezervate (c) 2023

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII