Cum recunoaștem o infecție urinară la copii și care sunt pașii ce trebuie urmați?

Cum recunoastem o infectie urinara la copii si care sunt pasii ce trebuie urmati?

Infecțiile urinare pot fi destul de comune la copii și pot ridica numeroase întrebări și îngrijorări pentru părinți. Cum să recunoaștem semnele timpurii și cum să gestionăm situația? În acest articol vă vom oferi nu numai informații utile, dar vă vom și ghida prin această preocupare comună.

Semnele și simptomele infecției urinare la copii

 Durere sau disconfort la urinare: Copiii pot să nu poată exprima în cuvinte, dar dacă observați că micuțul vostru pare să nu se simtă confortabil sau plânge în timpul urinării, ar putea fi un semn.

 Urinări frecvente: Dacă copilul merge des la toaletă și cere să urineze mai des decât de obicei, ar putea indica o infecție urinară.

 Febra: O creștere neobișnuită a temperaturii poate fi un semn de infecție, deoarece organismul luptă împotriva bacteriilor.

 Miros sau culoare neobișnuită a urinei: Dacă observați miros neobișnuit sau modificări în culoarea urinei, ar putea fi un indicator al unei infecții.

 Durere abdominală: Copiii mici cel mai probabil nu pot descrie durerea abdominală, dar pot să se plângă de disconfort în zona buricului.

Cauzele infecției urinare la copii

Infecțiile urinare la copii pot avea origini variate, inclusiv factori precum contaminarea bacteriană, anomalii anatomice și igiena inadecvată. Intrarea bacteriilor în tractul urinar reprezintă o sursă comună de infecții, iar anumite particularități anatomice pot face ca cei mici să fie mai susceptibili la aceste probleme. De asemenea, o igienă precară poate contribui la dezvoltarea infecțiilor urinare la copii. Este important să fim conștienți de aceste aspecte și să acordăm o atenție deosebită prevenirii și gestionării acestor infecții pentru sănătatea optimă a celor mici.

Cum acționăm - Pașii ce trebuie urmați

 Consultați medicul: Dacă observați oricare dintre semnele/simptomele menționate, este crucial să contactați medicul copilului pentru o evaluare adecvată.

 Analize de urină: Medicul poate recomanda analize de urină pentru a confirma prezența unei infecții urinare și pentru a identifica tipul de bacterii implicate.

 Tratament cu antibiotic: În unele cazuri, medicul va prescrie un tratament antibiotic pentru a trata infecția. Este important să completați întregul curs de antibiotice.

 Suplimentarea cu Merișor Canadian și Propolis: Discutați cu medicul despre posibilitatea suplimentării tratamentului cu un supliment alimentar pe bază de merișor canadian și propolis, sub îndrumarea acestuia.

 Descoperă Urostrong Junior, suplimentul alimentar pentru o vezică urinară sănătoasă!

Oferind sprijin esențial pentru menținerea stării de sănătate, acest supliment este creat special pentru cei mici și nu conține ingrediente de origine animală, fiind potrivit și pentru cei cu o dietă vegană.

Ingrediente cheie precum propolisul, provenit din stup și cu o compoziție bogată în bioflavonoide și enzime, sunt atent selectate pentru a asigura beneficiile naturale ale

acestui supliment. Extractul de propolis pur, PropolhON® solventfree, standardizat, este obținut printr-un procedeu de criomacerare care păstrează toate proprietățile propolisului, fără a utiliza solvenți alcoolici sau procedee termice. Acest lucru asigură o calitate superioară și respectă tradiția sa medicinală consacrată încă din Antichitate.

Urostrong Junior vine sub formă de sirop, ușor de administrat. Pentru copiii peste 3 ani și adulți, se recomandă 20 ml de sirop diluat într-un pahar cu apă. Măsoară cu căpăcelul gradat, diluează și bucură-te de beneficiile pentru sănătatea vezicii urinare. O soluție delicioasă și prietenoasă pentru cei mici și nu numai!

Cardul de fidelitate Farmaciile DONA pentru Copilul Meu

Odată cu venirea pe lume a copilului, farmacia devine cel mai vizitat loc, deoarece vei avea nevoie de multe produse de îngrijire, dar și de medicamente. Aplicând pentru Cardul de fidelitate Farmaciile DONA pentru Copilul Meu, vei plăti cu 7% mai puțin la cumpărarea produselor destinate copiilor și cu 5% mai puțin la cumpărarea oricărui produs farmaceutic sau cosmetic - excepție fac medicamentele eliberate pe baza rețetelor gratuite și compensate și a celor ce se eliberează pentru programele naționale PN9.7 (post transplant), PN3 (Oncologie) și PN 5 (Diabet). APLICĂ ȘI TU PENTRU UN CARD >>

Beneficiile extractului de merișor canadian în tratarea infecțiilor urinare

Merișorul canadian aduce multiple beneficii în lupta împotriva infecțiilor urinare la copii. Proprietățile sale antibacteriene pot inhiba creșterea bacteriilor în tractul urinar, oferind o barieră naturală de protecție. De asemenea, conținutul bogat de antioxidanți sprijină sistemul imunitar, ajutând organismul să combată eficient infecțiile.

Un aspect remarcabil este capacitatea acestuia de a susține sănătatea generală a tractului urinar și de a preveni recurența infecțiilor. Prin aceste beneficii, merișorul canadian se dovedește a fi o opțiune naturală eficientă pentru protejarea sănătății copiilor și prevenirea complicațiilor asociate infecțiilor urinare.

Beneficiile Propolisului în tratarea infecțiilor urinare

Propolisul este cunoscut pentru proprietățile sale antibacteriene și antimicrobiene remarcabile. Substanțele active din propolis se angajează eficient în lupta împotriva bacteriilor și microorganismelor, furnizând o apărare puternică împotriva infecțiilor urinare la copii.

De asemenea, propolisul acționează ca un antiinflamator natural, reducând inflamația și disconfortul asociate infecțiilor urinare. Această calitate contribuie la ameliorarea simptomelor și la facilitarea procesului de vindecare.

Un alt beneficiu semnificativ al propolisului este sprijinul oferit sistemului imunitar. Substanțele din propolis pot consolida răspunsul imun, întărind capacitatea organismului de a lupta eficient împotriva infecțiilor. Astfel, propolisul se dovedește a fi un aliat natural în protejarea sănătății copiilor în fața infecțiilor urinare.

Recunoașterea semnelor timpurii ale unei infecții urinare la copii și acțiunea rapidă sunt cheia în gestionarea acestei probleme de sănătate comune. Consultarea medicului și respectarea tratamentului prescris, împreună cu beneficiile suplimentelor alimentare, pot contribui la recuperarea eficientă a copilului. Aveți grijă de sănătatea micuților voștri cu iubire și atenție!

Farmacia DONA - Un partener de încredere

Produsele farmaceutice ar trebui achiziționate dintr-un loc sigur, de aceea este bine să-ți faci un aliat de nădejde - Farmacia DONA. Dacă descarci aplicația pe telefon, atunci când cauți un produs, îți apare lista cu cele mai apropiate farmacii de casa ta și de acolo îl poți ridica. Farmaciile DONA au mereu reduceri la multe produse. În plus, beneficiezi de consiliere de specialitate ori de câte ori ai nevoie. Au peste 300 de farmacii în țară și fac treabă bună din 1992.

Cardul de fidelitate Farmaciile DONA pentru Copilul Meu

Ce avantaje îți aduce acest card?

Plateste cu 7% mai putin, la cumpararea produselor destinate copiilor

Plateste cu 5% mai putin, la cumpararea oricarui produs farmaceutic sau cosmetic – exceptie fac medicamentele eliberate pe baza retetelor gratuite si compensate si a celor ce se elibereaza pentru programele nationale PN9.7 (post transplant), PN3(Oncologie) si PN 5( Diabet)​

Solicită card de fidelitate aici

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️