Care este cea mai bună vârstă pentru a începe baletul?

Care este cea mai buna varsta pentru a incepe baletul?

Care este cea mai bună vârstă pentru a începe baletul?

Ești la grădiniță, la o întâlnire de joacă sau vorbești cu o prietenă când cineva menționează că își duce copilul la dans în acest weekend. Dans? Sunt înca mici! O, Doamne, ar trebui să îți înscrii deja copilul la activități extrașcolare?

Cu siguranță te-ai întrebat, care este cea mai bună vârstă pentru a începe baletul? Din fericire, nu există o vârstă perfectă - de fapt, nu este niciodată prea târziu să începi.

Vei citi:
Care este cea mai bună vârstă pentru a începe baletul?
La ce vârstă este prea târziu să începi baletul?
Ce face o clasă bună de balet?
Prima lectie de balet - la ce varsta ar trebui sa inceapa copilul primele lectii?

Care este cea mai bună vârstă pentru a începe baletul?

Am primit intrebarea la redactie: Cand poate incepe fetita mea lectiile de balet?

Răspunsul scurt este: oricând copilul tău este interesat de asta. Unele academii de balet oferă cursuri încă de la vârsta de 2 ani, deci dacă crezi că prichindelul tău s-ar bucura să se miște pe muzică, înscrie-l. Ele sunt denumite literalmente "cursuri de mișcare" la majoritatea studiourilor de dans.

Dar nu trebuie să îți înscrii micuțul până la vârsta de 2 ani pentru a putea lua lecții de balet mai târziu.

Adevărata pregătire pre-balet începe cu adevărat la vârsta de 5 ani. Este o vârstă destul de tipică pentru început. Adevărata pregătire, în care înveți efectiv balet și asta este tot ceea ce faci în clasă, începe cu adevărat la vârsta de 8 ani.

La ce vârstă este prea târziu să începi baletul?

Vârsta la care copilul tău se poate înscrie la cursuri depinde de academie. Majoritatea au clase pentru începători unde copiii pot învăța fundamentalele indiferent de vârsta lor, deci încearcă să găsești ceva similar dacă îți înscrii copilul când este mai mare. Niciodată nu este prea târziu. Misty Copeland, probabil cea mai faimoasă balerină, a început în adolescență.

Ce face o clasă bună de balet?

Dacă nu ai dansat vreodată în viața ta, dar copilul tău vrea să se înscrie, îți recomandăm să îți clarifici prioritățile pentru a-ți restrânge căutarea. Dacă vrei doar cursuri de mișcare în apropierea casei tale, e bine. Dacă vrei o școală foarte apreciată sau una atașată de o companie de balet profesionistă, s-ar putea să trebuiască să conduci puțin mai mult la lecții. Asigură-te că obții recomandări reale. Fă cercetări. Sunt multe școli.

Deci, oricând decizi să îți înscrii copilul la balet este perfect în regulă. Nu trebuie să te grăbești să îl înscrii la vârsta de 2 ani; chiar dacă deodată manifestă un interes pentru balet la 13 ani, tot poate să se bucure și să învețe tot ce are nevoie să știe.

Prima lectie de balet - la ce varsta ar trebui sa inceapa copilul primele lectii?

Părinții par adesea grăbiți să-și înscrie copiii la cursuri de balet. Cu toate acestea, antrenamentul formal de balet nu trebuie introdus până la vârsta de 8 ani.

Înainte de această vârstă, oasele unui copil sunt prea moi pentru cerințele fizice și exercițiile de balet. De fapt, este posibil să amâni antrenamentul până la vârsta de 10 sau 12 ani și să ai încă un viitor strălucit în balet. Mai departe >>

 autor: Redactor Desprecopii.com - Toate drepturile rezervate Desprecopii.com  © 2024

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII