REGINA MARIA și Teach for Romania semnează un nou parteneriat strategic pentru educație, cu investiții totale de aproape 6 milioane de lei

REGINA MARIA si Teach for Romania semneaza un nou parteneriat strategic pentru educatie, cu investitii totale de aproape 6 milioane de lei

REGINA MARIA și Teach for Romania semnează un nou parteneriat strategic pentru educație, cu investiții totale de aproape 6 milioane de lei

Rețeaua de sănătate REGINA MARIA, liderul calității medicale în România, sprijină accesul echitabil la o educație de calitate pentru copiii din medii vulnerabile și continuă susținerea strategică a Teach for Romania, prin extinderea parteneriatului strategic cu încă trei ani și cu investiții de 2,5 milioane de lei.

Acest pas reprezintă o continuare a colaborării începute în 2018, care implică nu doar finanțarea proiectelor fundației, ci și acordarea de consultanță strategică de management, precum și servicii medicale gratuite oferite copiilor din comunitățile vulnerabile în care Teach for Romania își desfășoară activitatea. Valoarea totală a investițiilor Regina Maria în proiecte de educație derulate alături de Teach for România se apropie de 6 milioane de lei.

1 din 5 copii din mediul rural abandonează școala

Parteneriatul răspunde nevoii acute de creștere a calității educației publice, în special din școlile din mediul rural și peri-urban, în contextul în care România este țara europeană cu cea mai mare inechitate în învățământ. Venitul părinților este foarte strâns corelat cu rezultatele academice ale copiilor și, mai mult, diagnosticul actualizat de țară publicat de Banca Mondială în 2023 arată că performanța generală a sistemului de învățământ se situează la un nivel îngrijorător. În țara noastră, 1 din 5 copii din mediul rural abandonează școala, jumătate din copiii de 15 ani suferă de analfabetism funcțional, iar jumătate din copiii care termină clasa a 4-a în mediul rural au probleme să scrie și să citească.

”Sistemul de sănătate și cel de educație reprezintă fundamentul oricărei societăți. E necesar ca ambele să beneficieze de investiții susținute și de o viziune strategică pe termen lung, care să susțină formarea unor generații informate și responsabile. O societate educată este o societate sănătoasă. După ani de investiții susținute în sistemul medical românesc, ne dorim să vedem în România și o educație sănătoasă, la care să aibă acces orice copil, indiferent de mediul din care provine. Tocmai de aceea, suntem de mulți ani un susținător al Teach for Romania, iar prin noul parteneriat multianual încheiat până în anul 2026, reiterăm angajamentul nostru față de creșterea calității actului educațional din România”, a declarat Fady Chreih, CEO REGINA MARIA.

Cu ajutorul REGINA MARIA, Teach for Romania va crește semnificativ numărul de copii din medii vulnerabile și cu risc de abandon școlar cu care va lucra în mod direct, ajungând la 22,000 de copii la finalul anului 2024, 34,000 de copii la finalul lui 2025, respectiv 42,000 de copii la finalul lui 2026. Nu în ultimul rând, parteneriatul multianual încheiat cu REGINA MARIA va permite organizației să investească în extinderea la nivel național a programului Teach for Romania și să consolideze bazele celui de-al doilea birou regional Teach for Romania de la Timișoara.

”Prin parteneriatul cu REGINA MARIA, urmărim să recrutăm, formăm și plasăm cel puțin 10% din următoarele 3 generații anuale de profesori (minim 10 profesori anual), obiectivul nostru final fiind extinderea acoperirii geografice a programului Teach for Romania la nivel național. Mai mult decât atât, contribuția REGINA MARIA ne va permite să creștem semnificativ numărul copiilor cu care lucrăm în mod direct și să extindem rețeaua de școli Teach for Romania. Împreună, facem un pas important spre obiectivul pe care ni l-am propus pentru următorii 10 ani: să ajungem la 10% din profesorii României care predau în medii vulnerabile și să avem impact în viața a 25% din copiii români aflați în risc socio-educațional ridicat”, a declarat Iuliana Pielmuș, CEO Teach for Romania.

În plus față de investiția financiară, sprijinul rețelei de sănătate include și servicii medicale gratuite oferite copiilor din comunitățile vulnerabile în care Teach for Romania își desfășoară activitatea.

Astfel, investiția în educație continuă să fie dublată de o implicare directă a medicilor, asistentelor și membrilor din zona operațională și administrativă a rețelei, care sunt voluntari în cadrul proiectului ”Caravana de Sănătate”. Prin intermediul acestui program, peste 700 de copii din comunitățile defavorizate în care activează Teach for Romania au beneficiat de servicii medicale gratuite, în valoare de aproximativ 1 milion de lei până în prezent.

Despre Rețeaua de Sănătate REGINA MARIA

Rețeaua de sănătate REGINA MARIA este lider în calitatea serviciilor medicale din România, fiind singurul operator care deține trei spitale cu acreditări internaționale. Prin cele 16 acreditări deținute – o performanță unică în Europa Centrală și de Est, REGINA MARIA demonstrează constant angajamentul său pentru excelența medicală și siguranța îngrijirii pacienților.

Totodată, REGINA MARIA a inovat și segmentul serviciilor medicale pentru companii, lansând în premieră în România conceptul de abonamente corporate, în urmă cu 28 de ani. Mai recent, compania a dezvoltat și pachete medicale specializate pentru IMM și persoane fizice, gestionând în prezent un portofoliu de peste 830.000 de abonamente. În plus, REGINA MARIA a investit mai mult de 250 de milioane de euro în dezvoltarea sistemului medical din România, prin modernizarea sau deschiderea de noi locații, achiziția de aparatură performantă și pregătirea echipelor medicale.

REGINA MARIA este singura companie de servicii medicale din România care a preluat în totalitate și a integrat cu succes peste 50 de alți jucători de pe piață, având acoperire națională prin sute de locații proprii și clinici partenere. Compania reunește peste 11.000 de angajați și colaboratori și oferă servicii complete de spitalizare și chirurgie, maternitate, policlinică, imagistică, laborator și stocare de celule stem, unui număr de aproximativ 6,5 milioane de pacienți.

În ultimul deceniu, peste 625.000 de recenzii au fost acordate de pacienți medicilor REGINA MARIA, printr-un sistem unic de acordare a feedback-ului, ajungând astfel la o medie de 9,55 la nivelul Rețelei.

În 2023, compania a lansat un nou proiect medical - EXAVET, primul laborator de Analize și Imagistică Veterinară din cadrul REGINA MARIA, marcând intrarea pe o piață nouă pentru liderul în calitatea serviciilor medicale din România. Rețeaua este, totodată, lider în digitalizarea sănătății în România - aplicația medicală REGINA MARIA fiind cea mai descărcată și utilizată aplicație de acest tip, cu aproape 1,4 milioane de conturi de pacienți.

Despre Teach for Romania

Teach for Romania este o organizație non-guvernamentală, care de 10 ani recrutează și pregătește oameni valoroși să devină profesori și învățători în școlile publice din România, pornind de la cele mai dificile comunități. La Teach for Romania, noi credem că fiecare copil din România are dreptul și poate să aibă parte de o educație de calitate, alături de un profesor sau un învățător care crede în el.

În anul școlar 2023-2024, 146 de cadre didactice fac parte din programul nostru și predau în 123 școli, din 22 de județe. De asemenea, ne bucurăm că, din comunitatea noastră de 279 alumni, absolvenți ai programului, jumătate au ales să rămână la catedră în școli publice din România, dezvoltând și inovând cultura organizațională a acestora. Întreaga noastră comunitate de profesori ajunge astfel la aproximativ 26 000 de copii.

Teach for Romania face parte din reţeaua globală Teach for All, care pregăteşte viitori educatori, învăţători sau profesori care vor să performeze în învăţământul de stat, în special pentru elevii din medii vulnerabile. Scopul rețelei este să extindă accesul la educaţie în întreaga lume, prin creşterea şi accelerarea impactului generat de organizaţii care cultivă leadership-ul necesar pentru schimbare. După mai bine de 30 de ani de activitate, Teach for All este prezent astăzi în peste 60 de țări din întreaga lume şi numără peste 100,000 de profesori și alumni care lucrează cu copii din comunități vulnerabile.

autor: Desprecopii.com - toate drepturile rezervate (c) 2024

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII