9 luni de sarcină FARĂ sex? Cum, cât, poziții și atenționări necesare

9 luni de sarcina fara sex? Cum, cat, pozitii si atentionari necesare

9 luni de sarcină FARĂ sex? Cum, cât, poziții și atenționări necesare

Să discutăm și despre acest subiect semi-tabu: sexul și sarcina. De fapt, este sau nu sexul în timpul sarcinii un tabu? Pentru unele cupluri da, pentru altele nu - dimpotrivă!

Pentru orice femeie gravida, oboseala, migrenele, nervozitatea si faptul ca se simte atat de greoaie il pot transforma sexul în ultimul lucru la care viseaza. Cu toate acestea, cu putina grijã si premeditare, va garantam ca lucrurile nu stau chiar asa. Iata sfaturile de la Desprecopii.com pentru a va convinge ca nu aveti motiv pentru a va priva de aceasta placere in timpul Odiseei Sarcinii. 

- despre sex in timpul sarcinii, veti citi:
Daca tocmai ai aflat ca esti insarcinata, nu prea ai chef de sex
Dorinta sexuala variaza de-a lungul lunilor de sarcina
Esential este sã fiti la unison - sexul trebuie sa fie o bucurie
Comunicare si dimineata, si la prânz, si seara
Ce pozitii de sex sa folositi in timpul sarcinii
Secretul reusitei: confortul
Sexul, la dispozitia hormonilor
Nu uita de tandrete si fii inventiva
Sex pana în ultimul moment?
Despre relatia de cuplu in timpul sarcinii  
Forumul Odiseea sarcinii

Daca tocmai ai aflat ca esti insarcinata, nu prea ai chef de sex

Daca ai aflat de curand cã esti însãrcinata, ai mari sanse ca, cel putin o vreme, sã nu mai ai chef sã faci dragoste. Nu intra în panicã. E firesc ca schimbãrile profunde care se petrec în corpul tãu sã-ti afecteze comportamentul sexual.

Dorinta sexuala variaza de-a lungul lunilor de sarcina

Unele femei, eliberate în sfårsit de grija anticonceptionalelor, se simt mai sexy ca niciodatã. Altele însã se simt mult prea obosite si vlãguite ca sã mai viseze la dragoste si sex, mai ales în primul trimestru de sarcinã. In cel de-al doilea, lucrurile se îndreaptã, cãci libidoul îsi revine la normal, ba chiar apar momente spectaculoase .

Dorinta sexuala se poate estompa din nou în al treilea trimestru, pe mãsurã ce burtica creste, iar gåndul îti zboarã doar la ziua mult asteptatei întålniri.

Totusi e bine sã stii cã nu-i pricinuiesti nici un rãu micutului, dacã faci dragoste cånd esti gravidã.

Partenerul tãu este desigur si el coplesit de schimbãrile care se petrec cu corpul tãu, dar si cu viata voastrã de cuplu. Nu stie cum sã reactioneze si nu este o idee rea sã îi spui cã si tu esti la fel de dezorientatã.

Cu putin efort si întelegere din partea amândurora, aceastã experientã nu poate decât sã vã îmbogãteascã si sã vã întãreascã relatia. Curaj!

Iata acum sfaturi practice de la Desprecopii.com care va pot ajuta sa ajungeti impreuna la armonie. Pentru multe femei aceste solutii  au functionat.

sex in sarcina

Esential este sã fiti la unison - sexul trebuie sa fie o bucurie

Partenerul tau ar trebui sã se astepte ca, în primele sãptãmâni de sarcinã, sã nu-ti prea stea gândul la a face dragoste, mai ales dacã te lupti cu greturile si vãrsãturile. Sã aibã rãbdare, toate vor dispãrea ca prin farmec dupã sãptãmâna a douãsprezecea.

Oboseala poate fi un alt obstacol major. Alege un moment al zilei când te simti cel mai în formã (dacã esti mai obositã seara, alege dupã-amiaza).

Poti sã creezi si un pic de atmosferã: o luminã pâlpâitoare, misterioasã si incitantã ajutã fantastic (stinge becurile si aprinde niste lumânãrele, eventual aromate - le gãsesti cam peste tot, trebuie doar sã cauti); o muzicã romanticã pe fundal si un vin bun (pentru el) aduc un surplus de voluptate momentului.

Acum este timpul sã-l surprinzi si cu un platou cu cele mai neobisnuite gustãri. Nu ai idei? Trebuie doar sã notezi pe hârtie tot ce ai poftit în ultimele 24 de ore si nota exoticã va fi asiguratã cu brio!

De asemenea, gândeste-te si la programul lui, sã nu alegi un moment când este epuizat sau stresat; cel mai bine ar fi sã plãnuiti împreunã - si premeditarea are farmecul ei!

Comunicare si dimineata, si la prânz, si seara

Partenerul tãu trebuie sã înteleagã cã acum treci prin tot felul de emotii legate de sarcinã; la acestea se mai adaugã si faptul cã te simti grasa si neatragatoare. Orice femeie însãrcinatã are nevoie sã i se spunã, sã i se repete cã este iubitã si acum trebuie fãcutã sã înteleagã cã este doritã la fel de mult, cã este frumoasã si corpul îi este iubit. Treptat îsi va atenua din inhibitii si totul va decurge în mod firesc.

Simte-te sexy si poartã-te ca atare. Îl vei înnebuni!

Ai observat ce bine te simti când stii cã arãti bine? Acum ce te împiedicã? Nu-ti place cã ai burta mare? Ai însã niste picioare superbe! Aratã-ti-le si o sã vezi cum se uitã la tine! Stii cã îi plac sânii tãi, acum cu atât mai mult cu cât sunt mai mari. Ia-ti bluze mai decoltate si o sã vezi ce plãcut va fi surprins!

 Dacã tot nu esti multumitã, poartã haine mai închise la culoare, mai evazate, sã mascheze abdomenul; adãugând si niste accesorii strãlucitoare care sã-ti înveseleascã tinuta si sã fure ochii, efectul va fi devastator! Si nu uita sã ai aceeasi grijã pentru coafurã si machiaj. Îti va face bine sã te simti ca scoasã din cutie si sã-l vezi cum i se scurg ochii dupã tine!

Iar în intimitate, dacã îti este jenã sã te dezbraci, va exista întotdeauna lenjerie sexy la care sã apelezi. Si dacã te simti mai confortabil asa, poart-o pe toatã durata actului sexual - pentru el va fi oricum nemaipomenit!

Dar cel mai important, indiferent ce porti si cât de mult te îngrijesti, este sã nu-ti fie rusine de corpul tãu si sã-l ascunzi; dimpotrivã, poartã-ti sarcina cu mândrie si bucurie si simte-te sexy!

Special pentru viitorul tatic un articol explicativ despre sarcina: Noua luni... in mintea unui barbat

Ce pozitii de sex sa folositi in timpul sarcinii

În primele luni de sarcinã, nu are de ce sã se schimbe ceva în timp ce faceti dragoste, cu exceptia faptului cã nu mai aveti grijã de contraceptie. Pe mãsurã ce trece timpul, manevrele în jurul abdomenului si al sânilor durerosi sunt destul de grele, dar nu imposibile. Sexul va deveni mai putin gimnastic (acrobatic), dar cu sigurantã vã va oferi aceleasi satisfactii. Este chiar un prilej de amuzament, încercând noi pozitii, care sã fie confortabile pentru amândoi.

Secretul reusitei: confortul

Partenerul tãu va renunta la pozitia misionarului (el deasupra), în schimb poti veni tu la cârmã. Acum tu controlezi ritmul si adâncimea penetrãrii, în asa fel încât sã te simti confortabil. Puteti încerca sã stati amândoi pe o parte, fatã în fatã (la începutul sarcinii) sau poate veni el în spatele tãu, când abdomenul se va mãri, ceea ce va permite doar o penetrare superficialã, indicatã spre sfârsitul sarcinii. De asemenea, pentru ca abdomenul sã nu mai constituie un obstacol, întinde-te pe spate la marginea patului, cu picioarele atârnând, iar partenerul tãu sã stea îngenuncheat sau în picioare în fata ta (depinde de cât de înalt este patul).

de citit si: Cele mai iritante 17 lucruri din viata unei femei insarcinate

Sexul, la dispozitia hormonilor

Schimbãrile hormonale care au loc în corpul tãu pe perioada sarcinii te vor face, cu sigurantã, mult mai inventivã si mai dornicã, ceea ce partenerului tãu nu-i va displãcea deloc. Nivelul de testosteron din corpul tãu creste mult datoritã sarcinii si este asociat cu o dorintã mult mai puternicã de a face dragoste. Estrogenii si progesteronul joacã si ei un rol important, determinând dilatatia vaselor pelviene de sânge, din care cauzã te vei excita mult mai usor.

Si nu în ultimul rând, intervine oxitocina, hormonul al cãrui rol principal citat în toate cãrtile de fiziologie este de a controla ejectia laptelui din canalele galactofore si de a initia contractiile uterine pentru travaliu. Ceea ce nu se scrie însã chiar peste tot este cã oxitocina declanseazã si orgasmul, atât la femeie, cât si la bãrbat. Iar la femeia însãrcinatã este în cantitate mult mai mare, asa cã bucurã-te!

u alte cuvinte, corpul tãu este pregãtit pentru actul sexual din toate punctele de vedere; îti rãmâne doar sã-ti folosesti imaginatia si sã-i spui partenerului tãu ce îti produce plãcere si ce nu.

de citit: Hormonii de sarcina - ghid complet 

Nu uita de tandrete si fii inventiva

Dacã, pe moment, nu ai vrea sã faci dragoste cu penetrare, existã si alte mijloace de a te simti bine: îmbrãtisãrile, mângâierile, sãruturile, iar pentru cei care le agreeazã& si alte variante. Atingerile tandre sunt minunate, chiar si când esti însãrcinatã. Ca si masajul, de altfel. Roagã-l sã-ti maseze spatele si picioarele. Îti va oferi o senzatie de relaxare nemaipomenitã.

De asemenea, îti va plãcea sã îti ungã abdomenul cu cremã si sã te maseze usor. Orice fel de masaj vã va ajuta sã vã relaxati si sã vã explorati corpurile. Puteti folosi si uleiuri frumos mirositoare - lemn de santal cu efect tonic, iar grepfrut împotriva oboselii.

Iar dacã nu ai o dispozitie sã primesti, atunci oferã-i lui toatã atentia. Multi bãrbati se simt neglijati pe perioada sarcinii sotiilor lor, asa cã tu nu ezita si rãsfatã-l cu atingeri tandre, fã-l sã se simtã iubit. Încântarea lui va face minuni si asupra ta!

Si nu în ultimul rând, încercati sã mai schimbati ceva din rutina dormitorului. Desigur, bancheta din spate a masinii nu este cea mai fericitã optiune pentru o femeie gravidã, dar poti întinde oricând o pãturã în fata semineului. Dacã nu aveti semineu, canapea aveti, cu sigurantã! Sau poate reusiti sã vã petreceti douã zile la un hotel, undeva& la munte! Succes!

sexul in sarcina

Sex pana în ultimul moment?

Daca nu existã contraindicatii, atunci& de ce nu? Cu dragoste si rãbdare, orice se poate! Numai sã doriti voi acest lucru si sã vã simtiti bine unul cu altul.

Dacã nu stiai  pânã acum, sperma contine prostaglandine si zinc, care fac bine placentei, iar mai tarziu vor ajuta la declansarea contractiilor (travaliului). Unele femei cunosc si chiar se folosesc de acest lucru, asa cã fii pregãtitã... în caz cã...!  

Sexul in timpul sarcinii: 5 mituri explicate si apoi daramate

Despre sex in tmpul sarcinii exista multe intrebari. Afecteaza bebelusul?, Oare nu declanseaza travaliul? , Ce simte bebelusul? sunt doar cateva dintre intrebarile care apar in legatura cu sexul in timpul sarcinii.

In timp ce pentru unele femei raspunsurile la aceste intrebari sunt menite sa le linisteasca si sa le asigure ca sexul in timpul unei sarcini normale este absolut normal, pentru altele acest subiect ramane un tabu citeste in continuare aici >

Despre relatia de cuplu in timpul sarcinii, merita citit si:

Dupa sex: ce ar trebui sa se intample?
Ce este Libido-ul si de ce variaza?
20 de legi ciudate privind sexul
Dependenta de pornografie a barbatilor si distrugerea relatiei de cuplu
10 intrebari curajoase despre Dragoste si Sex si 10 raspunsuri date de barbati celebri
Neplaceri de-ale sarcinii: simptome si ce e de facut
Lucruri pe care nu ar trebui sa le spui unei femei insarcinate

 

Aplicatia Odiseea Sarcinii: Calculator de sarcina si tor ce trebuie sa stii despre sarcina

Pentru in zilele noastre, telefonul este cel care ne insosteste la fiecare pas - ne-am hotarat sa creem o aplicatie pentru telefoane smart si tablete ODISEEA SARCINII. Iata asadar cadoul de la Desprecopii pentru fiecare graviduta care vrea sa stie in orice moment cum se dezvolta fatul din burtica, cum creste, ce teste de sarcina urmeaza, ce pericole poate aduce sarcina, cum sa nasca si cum sa se pregateasca pentru marele moment: acela in care se va intorce cu bebelusul acasa ... de la maternitate. 

 Suport si grupuri de burtici

Sfatul nostru este sa comunicati cu colegele de generatie. La Desprecopii avem sute de generatii de burtici care au legat o prietenie speciala. In sectiunea Odiseea Sarcinii, veti gasi listele de gravidute - care vor naste in aceeasi luna. Nimic nu poate fi mai reconfortant decit sa pastrati legatura cu femei care trec exact prin aceleasi stari si emotii.

→ Cauta si pe Facebook Desprecopii - Desprecopii are un grup pentru fiecare luna - cauta Mamici de luna anul (de exemplu - Mamici de Iulie 2024)

Jurnal de sarcina si Geanta Bebelusului

Scrieti despre ce ati simtit si trait in acea zi pe JURNAL DE SARCINA. In afara ca este un mod minunat de a va aranja si ordona gandurile, ele vor ramane inregistrate pentru mai tarziu. Va fi reconfortant sa le cititi la implinerea unui anisor de viata a puiului dvs, sau chiar cand va sarbatori majoratul.

Citeste cum poti primi si tu Geanta Bebelusului: Geanta Bebelusului, un cadou pentru proaspetele mamici de la Desprecopii

autor: Desprecopii,
material special realizat cu sfaturile si recomandarile dnei Dr. Daniela ter Horst, Medic specialist ginecolog la Spitalul Regal Bronovo, Haga, Olanda,
Medic  invitat la Desprecopii.com - toate drepturile rezervate - 2024

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

15 comentarii din totalul de 24:

 1. CRYS
  CRYStrimis la 9/2/2015

  Paula te contrazic in ceea ce priveste sexul oral in timpul sarcinii. In primul trimestru poate ca da, insa mai apoi cand noi femeile avem acele scurgeri vaginale specifice sarcinii, nu cred ca sotilor nostri le-ar mai face placere.

  Raspunde la acest comentariu
 2. claudia-bianca
  claudia-biancatrimis la 13/5/2014

  sunt insarcinata in 16 saptamini si eu si sotul meu facem dragoste destul de des...si sunt la prima sarcina ,

  Raspunde la acest comentariu
 3. Elena
  Elenatrimis la 7/11/2013

  Nu inteleg de ce este atat de incurajat sexul in timpul sarcinii. Dupa cum stie toata lumea, toate emotiile simtite de mama se transmit si la fat. Ne preocupam sa nu fim stresate, suparate, dar nu constientizam si ca starea pe care o avem in timpul actului sexual influenteaza copilul nu doar dpv al contractiei muschilor din zona, ci si in sange se produc anumite schimbari care duc in timp o incarcatura hormonala a fatului si apoi la sexualizare precoce a copilului (copii au instincte sexuale mult mai devreme decat ar fi normal). asta intradevar ar fi in trend cu intentiile actuale de a face educatie sexuala de la gradinita, dar totusi, asta ne dorim pentru copii nostri? cred ca o casnicie inchegata si bazata pe iubire (nu sex) are suficiente argumente sa reziste. Din momentul in care taticul simte miscarile copilului tinand mana pe burtica cred ca se trezesc cu totul alte instincte decat cele sexuale. Mamicile cred ca ar trebui sa incurajeze mai degraba formarea sotului ca viitor tatic, decat sa ii formeze dependenta de sex. Noi nu am mai avut contact sexual de la ultima perioada fertila, cand am si ramas insarcinata. acum am 20 de saptamani si am toata increderea ca vom putea continua la fel, fara sa ne punem in pericol relatia.

  Raspunde la acest comentariu
 4. Liliana
  Lilianatrimis la 2/5/2012

  Eu am nascut deja ... am o fetita perfect sanatoasa si de 7 luni ... In timpul celor 9 luni de sarcina nu am facut sex decat in primul trimestru de cateva ori si atunci eram amandoi foarte stresati ... asa ca am cazut de comun acord sa asteptam pana se naste fetita ...

  Raspunde la acest comentariu
 5. deena
  deenatrimis la 2/5/2012

  am facut-o pana pe la 5 luni in ambele sarcini, apoi am trecut la abstinenta.

  Raspunde la acest comentariu
 6. paula
  paulatrimis la 26/4/2012

  buna,eu sunt insarcinata in 16 saptamani si vreau sa va spun ca eu si sotul meu facem dragoste destul de des,poate chiar mai des decat inainte iar asta este minunat pur si simplu parca ne-am cunoscut a doua oara ,noi suntem la al doilea copil iar la primul nu a fost asa,dar acum e super am incercat tot felul de pozitii cat mai lejere pentru mine si a fost minunat chiar mi-a spus ca niciodata nu am fost atat de pofticioasa,eu cred ca aceasta sarcina ne unit si mai mult si ne-a schimbat viata sexuala in bine si exact cum spunea mioara mai sus daca medicul iti interzice contactul sexual,cum si la mine s-a intamplat la un momend dat,sa stiti ca si sexul oral sau anal poate fi grozav atata timp cat el si tu stiti sa comunicati si sa aflati cum va este mai bine,eu ma simt minunat si nu-mi este rusine sa o recunosc,cand facem sex oral,este sotul meu si tatal copiilor mei si asta este minunat,can m-am casatorit cu el i-am spus urmat.,,o femeie trebuie sa fie gospodina in casa,doamna in public

  Raspunde la acest comentariu
 7. mioara-paula
  mioara-paulatrimis la 27/1/2012

  sunt insarcinata in 16saptamani si pt ca am pierdut o sarcina, iar aceasta e fixata jos m-i s-au interzis inca de la 12saptamani relatiile sexuale.eu nu simt nevoia sa fac sex dar sotului meu stiu ca ii este foarte greu si ma tem ca are de asteptat pana cand va veni bebe...nu cred ca se gandeste sa mearga la alte femei pt ca isi doreste foarte mult bebele si intelege situatia.pt va sexul oral nu face rau lu bebe imi ajut sotul din cand in cand,consider ca astfel nu ii va trece prin cap sa caute alta femeie,deci recomand acest lucru celor in situatia mea.

  Raspunde la acest comentariu
 8. dan ababei
  dan ababeitrimis la 20/12/2011

  In familie,alaturi de baietelul meu Stefanel (3,9 ani), ceea ce este 99% imposibil din cauza de exd-soacra,deci e cam aiurea.

  Raspunde la acest comentariu
 9. WhiteRose
  WhiteRosetrimis la 28/2/2011

  Mi se pare trist sa vad ca niste persoane atat de agramate si cu un inteles atat de precar asupra vietii si conceperii unui copil pot sa procreeze...Si mai ales faptul ca unele femei se comporta ca niste 'animale' in calduri, ca sa ma exprim mai diplomat si nu pot astepta pana dupa nastere pentru a avea contact sexual, mai ales cand au probleme medicale legate de sarcina. Sau cum a mentionat Ana ca abia asteapta sa nasca si sa-si reia viata de dinainte, ca si cum un copil este un impediment. Nu stiu cati copii sunt facuti din dragoste, conceptiile din ziua de azi s-au deformat enorm.Vorbesc pentru ca si eu sunt insarcinata si sunt foarte tanara si totusi nu as putea sa-mi pun partenerul inaintea copilului.Acel copil conceput de 2 oameni este parte din ambii si ocrotindu-l, iti ocrotesti de fapt partenerul si pe cel care va fi mostenirea ta pe acest pamant.Sunt de acord intru totul cu ce spune axintemihai.Si apoi, dragostea poate fi manifestata prin nenumarate moduri...

  Raspunde la acest comentariu
 10. love
  lovetrimis la 14/11/2010

  este bine ca atunci cand va hotariti sa faceti un copil, sa-l face-ti nu ca o consecinta a fiziologiei umane,ci atunci cand la-ti conceput sa-l iubiti si sa-i aratati toata dragostea inca din burtica ,caci i se intiparesc toate vibratiile si energiile transmise in mediul sau;toate poftele si dorintele fizice ,firesti atunci cand se petrec cu ala micu in burtica denota o totala lipsa de comunicare si totodata nestinta a celor doi co -pro-creatori...deci multa iubire ,liniste, respect...si ce copii frumosi vor veni pe lume ca veti fi de invidiat!

  Raspunde la acest comentariu
 11. adry
  adrytrimis la 21/4/2010

  alo daca va simntiti ok e bine pina inaite de a naste sa vaceti sex sotlui meu ii place extrem de mine cind am burta am 15 sap si deabea asteapta sa am 30sap mea spus ca om sa ma tina de burtica si ma pune si caprita asa a zis acum sa vad voi ce ziceti oare are dreptate?

  Raspunde la acest comentariu
 12. Oana
  Oanatrimis la 15/5/2009

  Costin draga...nu am inteles nimica din ce ai scris! :D

  Raspunde la acest comentariu
 13. Mioara
  Mioara trimis la 9/10/2008

  nu stiu daca e bn sa fac sex pana in ultima clipa me frica ca sar putea sa i fac vrun rau micutului dar am incredere in ce spuneti dumneavoastra si no sa ma dau batuta deoarece nu vreau si nu crede ca vro femeie vrea sau isi doreste ca sotul ei sa se duca la o alta femeie eu nu cred iar pentru chestia asta o sa incerc sal tin sub opservatie ca si pana acum adica sa facem sex imi inchipui ca o sa fie mai greu dar cu putina intelegere cred ca o sa reusesc sal fac sa nu se duca la alta femeie . El ma intrebat de mai multe ori pana in ce luna e voie sa faci sex iar eu nam stiut ce sai raspund dar acum ca am citit articolu dumneavoastra ma simt mai usurata din punct de vedere pentru mine asta era o grija in plus la care ma tot gandeam dar am scapat de grija pe care o purtam va multumesc pentru informatie ! Eu din punct de vedere nu sant o femeie geloasa dar stiind situatia devenisem un pic geloasa dar asta e nam de ce pentru ca oriunde sar duce tot la mine vine !!!

  Raspunde la acest comentariu
 14. Ana
  Anatrimis la 10/2/2005

  Am citit comentariul referitor la ceea ce am scris in ianuarie. Normal ca-mi iubesc sotul si inca foarte mult. Si cred ca si el ma iubeste pe mine. Intre noi a existat intotdeauna ceva special. Noi mai avem un copil impreuna si este extraordinar atat ca tata cat si ca sot exceptie facand lucrurile de care m-am plans. Probabil ca exagerez si eu, dar in momentele alea simteam ca vad negru in fata ochilor tocmai din considerentul ca el se incapatana sa le stearga. Asta nu am inteles eu. Ca doar si inainte de a fi insarcinata si dupa nu aveam nimic impotriva sa ne uitam impreuna la reviste sau poze, dar faptul ca le pastreaza mi se pare ridicol. Ca doar astea le vezi o data si gata, doar nu faci film cu ele. Si apoi cum sa nu fiu revoltata cand eu am avut de la 20 de saptamani probleme cu mentinerea sarcinii si am stat si in spital cu amenintare de avort si acum medicul imi tot zicea sa am grija ca s-ar putea sa nasc prematur. Din pacate ori de cate ori am incercat dupa aceea sa facem dragoste aveam niste contractii foarte puternice si sincer imi era si frica, mai ales ca la prima sarcina n-am avut nici un fel de probleme si am facut sex chiar si inainte sa nasc fara nici o problema. Si oricum eu i-am spus ca ori de cate ori simte nevoia mai bine sa vina la mine ca doar sexul oral poate fi la fel de placut ca si cel normal, nu? In loc de ceea ce face el. Cel putin asa ma gandesc eu. Pe undeva ma simt si eu vinovata pt ca nu-i pot oferi ceea ce in mod normal oricine are nevoie. E tare complicat. Oricum abia astept sa nasc si sa ne reluam viata de dinainte. Sa stii ca am discutat cu el si mi-a promis ca daca ma deranjeaza atat de mult nu va mai face chestia asta si ca ne vom uita impreuna daca va dori acest lucru. Sincer acum nu mai am energie sa ma gandesc si la asta. Oricum m-a acuzat ca incerc sa-i controlez viata ceea ce nu mi se pare corect. Eu as vrea din partea lui sa aiba aceeasi atitudine pe care o am eu fata de el. Viata noastra e destul de coplicata acum pentru amandoi pentru ca mama mea a fost operata anul trecut de metastaze cerebrale si de atunci totul este un chin, cu spitale, medici, tratamente, recuperare, socuri peste socuri care ne macina. Si eu am fost tot timpul langa ea si, si acum in luna a 8-a tot eu merg la spital si vorbesc cu medicii si am grija si de bunicul meu de 90 de ani si de fetita noastra de 3 ani. Si noi ne descurcam singuri ca parintii lui nu se implica in nici un fel desi sunt pensionati si ar putea sa ne mai ajute macar cu copilul. SPER sa treaca toate si sa vina si pentru noi zile mai bune.

  Raspunde la acest comentariu
 15. GMM
  GMMtrimis la 17/1/2005

  Hopa-hopa, a dat de femei? Of, Doamne, cred ca trebuie sa fii tare diplomata ca e in stare de orice sa-si pastreze pozele cu femei. Poate te duci la psiholog sa-ti explice. Unii barbati prefera pozele realitatii pt. ca nu risca sa ia boli, pentru ca pot sa faca cu ele, in imaginatia lor, orice, adica ele exista doar ca obiecte sexuale. Daca ar "invia" s-ar speria si ar fugi de ele:o)!!!Nu-ti face probleme putini barbati rezista pozelor cu femei goale si lascive, nu toti admit, e ca un miraj pentru ei. La o anumita varsta sexualitatea e totul, e pofta de viata, e viata insasi. Fara asta, adica daca intr-o zi nu mai au dorinta asta, sunt distrusi, viata n-are nici un sens:o). Asta ii tine in viata si asta le da sens la o anumita etapa a vietii. E ceva mai presus de ei, e instinct. Discuta cu el si spune-i deschis ca stii ce face, sa faca asta doar daca e in stare sa aiba cu tine o viata sexuala normala si ca te deranjeaza ca nu face asta cu tine, ci singur. Stergandu-i pozele nu faci decat sa-l faci dusmanul tau. Fa in asa fel incat sa adoarma odata cu tine:o)) Fa parte din universul lui si nu accepta sa te trimita in univesul sau paralel:o). Il iubesti macar???

  Raspunde la acest comentariu

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII