Stilul Mediteranen - mereu la moda

Stilul Mediteranen - mereu la moda

Stilul Mediteranen - mereu la moda

  • Culori pale, naturale, blande -  pigmentate de nuantele inconfundabile ale Marii Egee - stilul Mediteranea este din ce in ce mai popular. Stilul mediteranea este in esenta, o combinare perfecta a elegantei cu frumusetea relaxarii. Originar din ţările din nordul Mediteranei, ca Spania, Grecia, Italia, este adesea denumit Spaniol Modern. SuperEva iti spune mai multe despre acest stil de decorare al casei tale.

Culori pale, naturale, blande -  pigmentate de nuantele inconfundabile ale Marii Egee - stilul mediteranea este din ce in ce mai popular. Stilul mediteranea este in esenta, o combinare perfecta a elegantei cu frumusetea relaxarii. Este originar din tarile din nordul Mediteranei, ca Spania, Grecia, Italia, este adesea denumit Spaniol Modern.

Principii de baza

MOBILIERUL: oscileaza de la simplu si functional pîna la formal-superficial. Piese mici cu picioare ornate si feronerie adesea patinata. Pereti predominant texturati.

CULORILE: se doresc ecouri ale marii si cerului Mediteranei, dar si teracota, lavanda si galbenuri. Mozaicuri împodobesc adesea interioarele mediteraneene, pe pardoseli, pereti sau chiar pe blatul meselor.

ACCESORII: urne din bronz patinat, corpuri de iluminat filigranate, ecrane de semineu din fier forjat sînt tot atîtea exemple de influente marocane asimilate în stilul mediteranean.

TEXTURI: straturi de vopsea si lazuri cu un delicat aspect de manualitate si erori voite, texturi similare cu nisipul, ce adauga profunzime vizuala.

Stilul mediteranean a devenit, in ultimii ani, popular si la noi in tara.

Piatra naturala de Dobrogea este un element nelipsit in recrearea atmosferei insoritelor tarmuri cu maslini. In asociere cu pardoseli ceramice in culorile pamantului si tesaturi din voaluri diafane, piatra de Dobrogea va avea efectul scontat. Culorile sudului - de la galben-intens si oranj, pana la rosu-caramiziu pentru accesorii si obiecte de decor - vor completa imaginea.

In interioarele ultramoderne se preteaza placi din pietre naturale cu finisaj perfect plat. Marmura si granitul se inscriu in gamele cromatice ce pot fi integrate intr-un interior minimalist: alb, griuri, negru. O pardoseala din granit lustruit va reflecta cu stil piesele de mobilier avand cel mai avangardist design.

Poti pune in valoare o zona dintr-un spatiu mai amplu folosind o pardoseala din marmura de Genova, al carei aspect unic este dat de contrastul puternic dintre fondul deschis la culoare si desenul fibrelor.
Pentru a pune mai bine in valoare un perete din piatra naturala, poti folosi spoturi luminoase, care vor evidentia prin umbre neregularitatile suprafetei, creand degradeuri de efect.

Oricare ar fi stilul casei in care se integreaza piatra naturala, atuul acestui material sta in frumusetea si unicitatea imperfectiunilor create de natura.

Parte cea mai imbucuratoare este ca nu trebuie sa locuiesti intr-o insula greceasca sau intr-un climat mediteranea pentru a te bucura de linistea si stilul acestui mod de decorare a casei

Idei simple de la care pornim:

  • Incepe prin a te gandi la soare. Indepartati draperiile groase, pledurile de pe canapea, rariti tafturile ticiste de bibelouri sau obiecte inutile. Aveti in minte simplitate naturii, lasati rafturile de lemn la vedere si  slefuiti lacul de pe mobilele vechi.
  • Incecati sa dati cit mai multa luminozitate camerei. Mariti o fereastra sai plasati un perete de sticla n locul unui perete nefunctional. Cumparati ghivece de teracota si umpleti-le cu lamii, maslini sau aloe.
  • Achizitionati 2 urne de piatra si incercati-va imaginatia, impodobind-o aranjamente florale. Le puteti plasa pe marginea semineului sau pe masa din sufragerie - dar chiar si intr-un colt luminis al casei.

 

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Subiecte tratate:

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII