Introducere in Astrologie

Introducere in Astrologie

Introducere in Astrologie

  • Astrologia este una dintre cele mai vechi ştiinţe ale omenirii. Încă de la începuturile sale omul şi-a ridicat privirea către cer şi a văzut soarele, luna, planetele precum şi celelalte stele. A început să facă diverse corelaţii între conjuncturile astrale şi fenomene care se petreceau atât în interiorul fiinţei lui, cât şi în exterior. Astfel încetul cu încetul, rod al multor mii de ani de observaţii sistematice, s-a născut astrologia (astra + logos = ştiinţa studierii efectelor astrale).

Astrologia este o stiinta spirituala, un instrument practic de cunoastere si educatie. Datele personale, necesare unui studiu astrologic sunt: anul, luna, ziua, ora si locul de nastere.

Astrologia (astro-logos : cuvantul astrelor) utilizeaza pozitia astrelor din sistemul nostru solar in raport cu pozitia Pamantului (geocentric), in ziua de nastere a individului.

De asemeni, astrologia releva influenta comuna a astrilor fata de pozitia precisa a individului pe Pamant in momentul nasterii sale sau a unei alte actiuni sau moment dorit spre studiu. Miscarea Soarelui impreuna cu planetele, prin univers, se face dintr-un punct de referinta pamantean raportat la o banda de circa 17 grade latime, care reprezinta zodiacal (banda zodiacala- traseul eclipticii), constand dintr-un cerc de 360 de impartit in 12 parti (12 Semne Astrologice) a cate 30 de grade fiecare.

Prin folosirea acestor date se poate intocmi ASTROGRAMA, Tema Astrologica natala sau a unui momentul (pozitia astrala), care presupune calculul unor elemente:

  • cele 12 Cuspide (virfuri) ale CASELOR ASTROLOGICE (Ascendentul exceleaza ca energie si informatii, in cadrul Crucii Cardinale a Temei- Ascendent. Descendent. Mijlocul Cerului. Fundul Cerului.),
  • pozitiile exacte a celor 10 PLANETE in cele 12 Semnele Astrologice, implicit si in Casele Astrologice,
  • pozitionarea altor elemente, AXA NODURILOR LUNARE (Capul de Dragon Nord si Sud), FORTUNA (Punctul de Noroc), LILITH, CHIRON, etc.
  • stabilirea raporturilor dintre elemente, ASPECTE PLANETARE, ele fiind cele mai dinamice.

In general se folosesc doar aspectele majore, (Conjunctie- 0 grade, Sextil- 60, Cuadratura- 90, Trigon- 120 si Opozitia- 180).
Prin aceasta suprapunere si interpretarea a elementelor de baza, avem date clare sau previziuni functionale si active despre persoana respectiva. Popescu, Maimuta de Pamant, Leu, Plop, Ascendentul in Balanta, Grad Solar, Zi Lunara, Soare, Luna... si toate pozitiile, aspectele, domeniile si dimensiunile de studiu; -deci, multe informatii, care trebuiesc doar citite, interpretate si sintetizate.

HOROSCOPUL PERSONAL interpreteaza datele descrise grafic in astrograma natala, pornind de la generalitatile descrise de zodia natala si ascendenta, pana la aspectele individuale formate intre planetele pe harta natala a individului.
ZODIA NATALA sau SEMNUL ASTROLOGIC NATAL este dat de pozitia Soarelui in Tema Natala (Astrograma). Zodiacul traditional, cunoscut in forma sa actuala, s-a nascut in Babilon, prezentand caracteristicile generale ale celor 12 zodii: Berbecul, Taurul, Gemenii, Racul, Leul, Fecioara, Balanta, Scorpionul, Sagetatorul, Capricornul, Varsatorul si Pestii.

Zodia natala este conferita de pozitia Soarelui in momentul nasterii individului. Caracteristicile zodiei natale influenteaza individul din momentul nasterii, pe tot parcursul vietii sale.

ASTROGRAMA NATALA este o reprezentare grafica a configuratiei astrale in momentul nasterii individului. Astrograma reprezinta pozitia celor 9 planete din sistemul nostru solar (Soare, Mercur, Venus, Marte, Jupiter, Saturn, Uranus, Neptun, Pluto) la care se adauga pozitia satelitului natural al Pamantului, Luna (in astrologie Soarele si Luna sunt considerate planete), toate acestea dispuse pe cercul zodiacal cu cele 12 zodii sau semne astrologice. Harta cerului indica cercul zodiacal cu varfurile (inceputul) caselor astrologice si pozitia planetelor, suprapuse peste semnele zodiacale.

La nivelul Horoscoapelor (dinamizate prin ora, loc si posibilitatea calculului si intocmiri grafice a Astrogramei), foarte diversificate prin natura domeniilor, posibilitatilor si tendintelor de cercetare, intra in teren, cei 10 jucatori, Planetele, suprapunerea Case- Semne- Planete, relatiile, prin Aspecte si combinarea unor litere in cuvinte (Soarele in Casa 10-a...), propozitii (Soarele din Casa 10-a, in Leu), fraze (Soarele din Casa 10-a, Berbec in Conjunctie cu Mercur), paragrafe (Casa 10-a, prin Semn, Planete, aspectele acestora, Planeta Guvernatoare... si aspectele Mijlocului Cerului, predispune si indica posibilittile carierei, succesului si acomodarii sociale...), capitole (Dimensiunea socio- profesionala a Horoscopului Natal), volumul intai (toate dimensiunile Horoscopului Natal), si celelalte volume, fara de sfarsit in cartea vietii (Horoscoapele Revolutiilor Anuale, Lunatiile personale, Ciclurile de Luna Noua, Tranzitele zilnice, si... anuale, Compatibilitati si asa mai departe...).

Un alt element important, este ASTROLOGUL, pe linga teorie si practica, latura sufletesca vie, experienta, imaginatia, intuitia, constiinta si responsabilitatea, aduc vibratie, curaj si credinta.
Propriul lui exemplu si model de viata este esential din punct de vedere al sanatatii si armoniei fizice, spirituale si sociale. Nu poti explica sau da mai departe ceea ce nu aplicam la nivel practic in propria noastra viata, aceasta este demonstratia suprema, in rest, multe teorii nefolositoare.

Astrologia deriva din LEGILE UNIVERSALE, este in fond clara si precisa, exacta ca matematica, insa ASTROLOGUL aduce vibratia si experienta personala. Daca acestea sunt incarcate de ganduri negative, de o morala indoielnica, de sentimente pline de teama si diferite afectiuni la nivelul corpului fizic, atunci Astrologia apare ca si orice stiinta pur materialista sau utopica, departe de realitatea spirituala si cunoastere.

Vom vedea, intelege si controla functionarea dinamica a ei, la nivel de Astrologia Natala, Karmica, Relationala, Previzionala, Medicala, Orara si Sociala, Mondiala, etc. Toate dimensiunile sunt legate de manifestarea unicitatii in diversitatea manifestarilor umane, prin latura mentala- intelectuala, latura afectiva- erotica, latura sociala- dinamica, latura medicala- sensibilitati, latura karmica- obiceiuri, latura familiala- intimitate, latura spirituala- creatia, etc.

ASTROLOGIA NATALA studiaza toate influentele de care am vorbit anterior, in diferite dimensiuni particulare luind in calcul momentul reincarnarii personajului.

ASTROLOGIA RELATIONALA studiaza influentele planetare in cadrul unei relatii de orice fel intre doua persoane diferite, pornind de la studiul comparat al horoscoapelor personale ale acestora, pentru a se afla compatibilitatea astrologica intre cele doua persoane. In astrologia relationale se suprapun astrogramele, rezultind o combinatie intre astrogramele celor doua persoane a caror relatie este studiata: sot-sotie, mama-copil, sef-subaltern etc. In horoscopul relational -compatibilitate se studiaza influentele pe care un individ le are asupra celuilalt prin studiul aspectelor formate intre elementele astrologice ale unuia dintre ei asupra celuilalt si invers.

ASTROLOGIA MEDICALA studiaza influenta planetelor si zodiilor asupra starii de sanatate a individului.

ASTROLOGIA PREVIZIONALA studiaza principalele directii conferite de configuratia astrala in momentul de referinta al studiului, pentru o anumita perioada de timp, luand in calcul revolutiile solare sau lunare si tranzitul planetelor pe harta cerului.

ASTROLOGIA KARMICA studiaza efectele vietilor anterioare asupra actualei existente, luand in consideratie conceptul de karma si reincarnare, ca oglinda a actiunilor din trecut. Karma reprezinta ansamblul tuturor actelor, al tuturor emotiilor si sentimentelor, al tuturor gandurilor, a atitudinilor si moralei pe care un individ le-a acumulat in vietile precedente.


 

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Subiecte tratate:
Tema:Astrologie

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Ultimile 1 comentarii

  1. trimis la 1/2/2010

    nascuta pe 8.11.1968 deci,scorpion cu ascendent in scorpion,ora 7,oo,ce am putut fi sau chiar am fost intr-o viata anterioara?

    Raspunde la acest comentariu

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII