Baiatul mamei: de ce e bine sa iti cresti asa baiatul 💙

Baiatul mamei: de ce e bine sa iti cresti asa baiatul

Baiatul mamei: de ce e bine sa iti cresti asa baiatul 💙

Dacă ești mama unui băiat, e acel ceva din privirea ta care se topește de drag când îl vezi. 💙 E micul tău cavaler, e micul tău nazdravan, e micul tău năzdrăvan, e iubirea ta, e soarele tău. E băiatul mamei... Dar când nu mai e băiețelul tău, ci adultul în care s-a transformat prea repede... cum poți să îți oprești dragostea și legătura perfectă de iubire pe care o ai cu el?

Iată de ce este important să îți crești băiatul ca băiatul mamei și ce avantaje îi oferi pentru mai târziu... 🌟💙

- Baiatul mamei: de ce e bine sa iti cresti asa baiatul  - veti citi:
Esti mama de baiat?
Iubirea ta de baietel e ...'baiatul mamei'
OK dragostea pentru el l-a transformat in ...baiatul mamei
Nu te lasa prada prejudecatilor
O legatura apropiata intre mama si fiu este sanatoasa si benefica pentru baiat
Echilibru in viitor
Mai mult respect pentru propria sotie
Un mic aspect care poate fi depasit cu inteligenta
Gelozia dintre mama si sotie
Confesiunile unei mame de baiat

Esti mama de baiat?

Ai un băiat? Atunci știi la ce mă refer... 🧒💙

E vorba despre legătura magică de adorație dintre o mamă și băiețelul ei. Pe care o ai din prima clipă când îi întâlnești ochișorii și care crește până la nori și mai sus... ☁️💫 Și care strălucește chiar și atunci când băiețelul nu mai e acel băiețel în scutece... ci e un adolescent încăpățânat. Însă tot drag. 💖

Iubirea ta de baietel e ...'baiatul mamei'

Daca esti mama unui baiat, e acel ceva din privirea ta care se topeste de drag atunci cand il vezi. E micul tau cavaler, e micul tau nazdravan, e micul tau nastrusnic, e iubirea ta, e soarele tau. E lumina ochilor tai.

Iar atunci cand nu mai e baietelul tau ci adultul in care s-a trasnformat prea repede  ... cum poti sa iti opresti dragostea si legatura perfecta de dragoste pe care o ai cu el?

OK dragostea pentru el l-a transformat in ...baiatul mamei 

De curand, il ascultam la televiziunea olandeza pe primul ministru al Olandei - care povestea ca in fiecare duminica  merge neaparat sa manance acasa la mama si ca asta e o regula pe care vrea sa o schimbe. (mama lui avand respectabila varsta de 93 de ani).

Si, citeam recent ca si Bill Clinton a fost 'baiatul mamei'. A recunoscut chiar el.

Nu te lasa prada prejudecatilor

Iar, contrar credintelor populare si opiniilor de coafor, a fi baiatul mamei nu este deloc ceva rau. 

Daca cedezi prejudecatilor si automatismului - te gandesti la 'baiatul mamei' ca fiind un rasfatat si imatur prea atasat de parerile mamei.  Si manipulat de ea. Deseori 'baiatul mamei' este considerat fara personalitate si mult prea dificil de a fi scos din sferele de influenta ale mamei.

Si totusi exemple multe si studii sustin ideea ca baietii care cresc avand o relatie foarte apropiata cu mama lor - se bucura de avantaje mai tarziu in viata. Si nu oricare. Unul ar fi acela ca au toate sansele de a deveni lideri puternici si independenti. Extrem de echilibrati si sociabili.

Iata acum si exemplului lui Barack Obama. Barack a recunoscut fara nici o ezitare ca a fost 'baiatul mamei'.

O legatura apropiata intre mama si fiu este sanatoasa si benefica pentru baiat

Si apoi vin studiile stiintifice care confirma faptul ca o legatura puternica intre mama si fiu este sanatoasa si benefica pentru baiat.

Un studiu facut in 2010 de Universitatea engleza Reading, - care a analizat rezultatele a peste 69 de studii facute pe mai mult de 10000 de copii  - a concluzionat ca baietii care au un atasament puternic de mama - au mai mai putine probleme emotionale in adolescenta.

Mai tarziu, studiile au evidentiat  - acesti baieti se confunta cu mai putina agresivitate si ostilitate. Asadar, acestia sunt mai adaptabili si au mai multa rabdare.

Un studiu publicat in 2011 in revista americana Child Development - a evidentiat faptul ca exact calitatea relatiei mama-baiat este cea care este direct legata de sansele lui in viitor de a avea relatii de cuplu sanatoase in viata de adult. In timp ce un conflict mama-baiat este direct legat de probabilitatea ca acesta sa aiba probleme de delicventa in viitor. Si instabilitate emotionala.

"O relație strânsă între mamă și fiu nu este un semn de slăbiciune sau de dependență, ci mai degrabă o expresie a iubirii și a sprijinului necondiționat care contribuie la dezvoltarea unui bărbat echilibrat și empatic în viață." - Kate Lombardi

Echilibru in viitor

În 2012, în cartea "The Mama's Boy Myth," scriitoarea Kate Lombardi a folosit relația ei foarte apropiată cu fiul ei pentru a analiza psihologia relației mamă-fiuc și pentru a demonstra că, în ciuda faptului că multe mame din ziua de azi simt presiunea de a lăsa cât mai multă libertate fiilor, o relație apropiată mamă-fiuc stă la baza unui viitor adult echilibrat și fericit în viață.

În cartea ei, autoarea spune că bărbații care au relații apropiate cu mamele lor sunt mai puțin inclinați spre scandal și violență și sunt predispuși să găsească mereu o soluție pașnică la problemele de cuplu.

Același lucru este descris în cartea ei "Raising Boys Without Men" și se întâmplă cu mamele singure care, prin natura relației lor cu fiul sau fiii săi, dezvoltă o relație apropiată cu aceștia. Ca urmare, peste ani, aceștia se dezvoltă în adulți mai responsabili și mai sensibili la sentimentele celor din jur, fiind deci mai puțin egoiști.

Mai mult respect pentru propria sotie

O relatie apropiata cu mama  - il face pe viitorul barbat adult sa aiba mai mult respect pentru femei - inclusiv pentru propria sotie.

Un mic aspect care poate fi depasit cu inteligenta

Exista insa si un mic dezavantaj adus la lumina - cu baiatului mamei - si acesta se intampla cand baiatul mamei se casatoreste.

Un studiu publicat in 2013 - de cercetatorii de la University of Wisconsin (USA) a evidentiat faptul ca mamele sunt mult mai nelinistite cand baiatul lor se insoara decat se nelinistesc mamele cand fetele lor se marita. Iar aceste sentimente de grija se pot transforma in unele de gelozie si tristete - ceea ce poate fi un factor de destabilizare a proaspetei casatorii...

Gelozia dintre mama si sotie

Nu e nici o supriza pentru nimeni ca soacrele isi simt dragostea pentru baiatul lor acaparata de nora - insa in final, un baiatul-mamei sigur pe el si echilibrat - va sti cum sa navigheze cu bine prin teritoriul sensibil - marcat de gelozie si sensibilitate - de mama si sotie

In final ...

In final tot ce conteaza este sa ne ingrijoram mai putin despre ce spune lumea, despre preconceptii si etichetari.  Daca ... ajungi la concluzia ca baiatul tau e intr-adevar un 'baiatul mamei', fii fericita. Sunt sanse mari ca acest lucru sa il faca in viitor - un adult echilibrat, respectat si cu o familie fericita. Si asta te va face tericita ... nu-i asa mamico?

Confesiunile unei mame de baiat

Sunt mama de baiat si imi iubesc copilul mai mult ca viata. Cand il vad zambind, sunt fericita si implinita. Stiu pentru ce traiesc. De fericirea lui depinde fericirea fiecarei celule din trupul meu. Il vad crescand si ma trezesc spunand atat de des Doamne ce repede trece timpul! parca ieri imi zambea de la san, ori din patut, parca ieri face primii pasi, parca ieri a avut prima zi de scoala...

Dar iata, mi-am facut deja o lista de principii pentru mai tarziu. Mamici de baieti, ma ajutati sa o termin? citeste mai departe aici

citeste si 12 Lucruri pe care soacra ta ar vrea sa ti le marturiseasca

Va asteptam pe forumul special: PARENTING - sau despre meseria de parinte

autor: Milena Sadova, Redactor Principal Desprecopii.com 
Desprecopii.com - toate drepturile rezervate 2024

 

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Ultimile 1 comentarii

  1. Ana
    Anatrimis la 17/12/2020

    Buna ziua! Articolul acesta încurajează o educație deloc benefica unui viitor adult, bărbat care ar trebui sa se maturizeze ca el la randul lui sa reprezente o persoana puternică, stăpâna pe sine, capabila de o altfel de iubire in noua relație, adică in relația cu sotia, relație care teoretic ar trebui sa dureze pana la moartea lui. Mama care are astfel de pretenții de la copilul ei, de a fii băiatul mamei, da dovadă de egoism, si in tot acest egoism al ei, nu face decât pe fiul ei fata de care declara o dragoste imensa, il privează de fericirea pe care acesta o poate resimți doar alături de o soție/partenera de viață. Părinții merita respect si recunoștință, insa persoana ajunsă la maturitate are dreptul sa își creeze propria viață, si menirea de a procrea, lucru pe care il poate face doar in cadrul familiei nou-creeate, nu alături de părinți. Părinții la randul lor a trebuit sa se despartă de proprii părinți pentru a-si face un drum in viață, asa au dreptul si copii lor. A naște copii este ca un semn de mulțumire fata de Creator/Dumnezeu, e datoria noastră ca ființe vii, dar copii nu au nicio obligativitate de a-si dedica viața părinților, pentru ca astfel nu își pot împlini ei înșiși menirea.

    Raspunde la acest comentariu

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII