Pe ce deget purtam verigheta?

Pe ce deget purtam verigheta?

Pe ce deget purtam verigheta?

 • Purtam verigheta pe inelarul de la mana stanga sau de la mana dreapta? Eu stiu ca pe cel de la mana stanga insa in ultimul timp am tot vazut persoane ca o poarta pe cel de la mana dreapta si incer nu mai inteleg nimic. Ma poate lamuri si pe mine cineva, ce si cum? Iata ce a aflat Supereva pentru tine:

Pe ce deget purtam verigheta?

Verigheta se poarta numai pe inelarul de la mana stanga! Daca ai vazut verighete purtate pe dreapta, explicatia poate fi ca, daca vrei musai sa porti verighetele inainte de cununia religioasa, atunci le porti pe dreapta. Dupa nunta insa, se poarta pe stanga.

O alta posibila explicatie mai este si aceea ca, daca verigheta este prea larga, multi aleg sa o poarte pe alt deget sau chiar pe mana dreapta, ca sa nu aiba grija ei. Dreapta este intotdeauna un pic mai mare decat stanga si un inel care se potriveste perfect pe inelarul drept poate fi largut pe stangul. Iata explicatiile pe care le stiu eu.

Pentru atei

In Europa de Vest, exista o lege nescrisa pe care o respecta mai ales tinerii atei (care nu celebreaza casatoria in mod religios): ei poarta verigheta pe inelarul mainii drepte.

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Subiecte tratate:
Tema:Simboluri

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Ultimile 10 comentarii

 1. Valentina
  Valentinatrimis la 4/12/2020

  Eu cand mam cununat preotu mia pus vergheta pe mana dreapta, acolo am.lasat-o

  Raspunde la acest comentariu
  • Răzvan
   Răzvantrimis la 25/7/2021

   Corect. Preotul mi-a zis ca daca vreau sa fiu in calea lui Dumnezeu sa o port pe Dreapta. Aşa ca nu îţi fa grijii cei ce o poarta pe dreapta sunt pe calea cea frumoasa a lui Dumnezeu.

 2. ileana
  ileanatrimis la 27/5/2014

  In Germania, casatoritii poarta verigheta pe degetul de la mana dreapta.Noi ortodocsii o purtöm pe stanga.La noi,doar cei logoditi,poarta verigheta pe inelarul mainii drepte.

  Raspunde la acest comentariu
 3. Mihael
  Mihaeltrimis la 3/2/2014

  obiceiul de a se purta verigheta pe inelarul de la mana stanga se spune ca vine de pe vremea romanilor iar motivul este ca prin acesta trece o vena care duce direct la inima si este numita VENA AMORIS

  Raspunde la acest comentariu
 4. Ema
  Ematrimis la 11/4/2013

  Verigheta se poarta pe inelarul MAINII STANGI! In cadrul cununiei religioase,verigheta este asezata de catre preot, mai intai pe inelarul maini drepte(simbol al LOGODNEI celor doi) si apoi TOT preotul muta verigheta in cadrul aceluiasi ritual religios pe inelarul MAINII STANGI (simbol al CASATORIEI,al UNIUNII celor doi in fata lui Dumnezeu si in Dumnezeu). Stiu aceste detalii deoarece au trecut doar cateva luni de la cununia religioasa din august 2012! Am fost foarte atenta si preotul chiar ne-a si explicat o parte din semnificatia ritualului religios. Numai bine!

  Raspunde la acest comentariu
 5. lola
  lolatrimis la 15/2/2012

  pe dreapta o poarta persoanele care au logodna facuta.iar grecii poarta pe stanga... cunosc tara destul de bine si ei o poarta pe stanga, la fel ca si ortodocsii... ei tot ortodocsi sunt.

  Raspunde la acest comentariu
 6. oana
  oanatrimis la 14/12/2011

  verighetele knd sunt sfintite sunt puse de catre preot pe mana dreapta dar multi prefera sa o poarte pe mana stanga pentru a nu o strica,zgaria.nu are importanta pe ce mana le purtam conteaza semnificatia si ce simtim cand le purtam.

  Raspunde la acest comentariu
 7. Diana
  Dianatrimis la 27/8/2008

  E o prostie ca verigheta pe mina dreapta o poarta ateii. Se pune pe dreapta ca ingherul pazitor sta in dreapta fiecaruia si in asa mod ne apara de rele

  Raspunde la acest comentariu
 8. Flori
  Floritrimis la 24/3/2008

  Verigheta purtata pe mana dreapta inseamna logodna. Logdna este jumatate din cununia religioasa.

  Raspunde la acest comentariu
 9. z
  ztrimis la 8/12/2006

  ce explicatie stupida a fost asta?si eu am verigheta pe inelarul de la mana dreapta si exact cum spunea Maria a fost pusa de preot nu de mine...purtatul verighetei pe mina dreapta tine de un obicei...de ex grecii poarta verigheta numai pe mina dreapta..

  Raspunde la acest comentariu
 10. maria
  mariatrimis la 6/11/2006

  Eu vin sa contrazic cele scrise mai sus! Eu am verigheta pe inelarul mainii drepte! Si nu am pus-o eu acolo ci preotul in timpul celebrarii cununiei religioase!

  Raspunde la acest comentariu

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII