Profesorul meu ma uraste !

Profesorul meu ma uraste !

Profesorul meu ma uraste !

Profesorul ma uraste!  - spune copilul furios. OK, cum trebuie sa procedam?

Deci cum sa reactioneze un parinte atunci cand copilul vine acasa plangandu-se ca profesorul nu-l place?

In primul rand, nu treceti cu vederea posibilitatea unei neintelegeri, o zi grea, sau un comportament rau chiar din partea copilului...si ista o serie de sfaturi care va pot ajuta ...

Cum sa reactioneze un parinte atunci cand copilul vine acasa plangandu-se ca profesorul nu-l place?

In primul rand, nu treceti cu vederea posibilitatea unei neintelegeri, o zi grea, sau un comportament rau chiar din partea copilului. Dar, uneori, copiii si profesorii pur si simplu nu sunt pe aceeasi lungime de unda. 

Ce puteti face:

Discutati cu copilul dumneavoastra

Explicati-i faptul ca de-a lungul anilor, el va avea profesori cu stiluri diferite - si ca trebuie sa dea tot ce e mai bun din el. Nu fiti negativi in privinta profesorului, dar nici a copilului.

Incercati sa va implicati mai mult

Vizitati clasa copilului pentru a vedea ce se intampla. Oferiti-va sa organizati excursii cu clasa pentru a avea mai mult control... Profesorul poate ajunge sa fie mai intelegator pentru ca vede ca sunteti interesat si va implicati in cresterea si educarea copilului.

Programati o intalnire cu profesorul

In cazul in care plangerile copilului dumneavoastra persista, sau daca nu sunteti multumit de ceea ce ati auzit de la profesorul sau, programati-va o intalnire cu profesorul. Dar: respectati-i punctul de vedere si nu il acuzati de nimic. Incercati sa gasiti o modalitate de a transforma aceasta experienta scolara in una pozitiva.

Ca ultima solutie, luati legatura cu directorul

Implicati directorul unitatii scolare doar in ultima instanta, cand sunteti cu adevarat ingrijorat de educatia pe care profesorul o ofera copilului in timpul orelor, insa anuntati profesorul de ceea ce aveti de gand sa faceti - nu va "furisati" pe la spatele acestuia sa il "parati" la director.

Ce spun mamicile de la Desprecopii.com:

Cautam cauza intai. Ceva il face sa fie trist, sa urasca sa se duca la scoala.
Poate se simte marginalizat, ironizat, exclus din cercurile celorlanti copii. Investigam.
Intrebam copilul cum relationeaza cu colegii lui in curtea scolii, in clasa.
Invitam colegii acasa la o ora de joaca, un suc, un pic de socializare intre ei pentru a strange relatiile face minuni.Cerem ajutorul cadrelor didactice. Si daca toate astea nu functioneaza luam in calcul schimbarea scolii sau a clasei. (LalaD)
Mai multe la topicul: Cand copilul uraste scoala .. ce facem?

Sfatul de la Desprecopii.com

Invatarea este esentiala pentru dezvoltarea ulterioara a copiilor nostri. Profesia si calitatea vietii lor sint determinate de rezultatele lor din timpul copilariei. Notele bune au deschis oportunitati pentru ei si nu pot fi minimizate, dar sint si alte lucruri care conteaza:

Increderea, Competenta, Provocarea, Competitivitatea, Cooperarea, Colaborarea, Creativitatea, Credibilitatea, Preocuparea, Simtul civic, Contributia la societate

Daca copiii vostri vor invata cit mai multe din aceste lcururi, vietile lor vor din ce in ce mai bune. Daca au o buna etica a muncii si sint perseverenti, atunci probabil vor obtine si note bune aplicind aceste principii. Cititi neaparat si: Copiii si matematica, prieteni sau dusmani?

Clasele primare – frustrarile si nevoia de siguranta a copilului

Primii ani de scoala din viata copilului sunt un efort continuu de adaptare si jonglare intre frustrari si nevoia de siguranta pe care o are, acolo, intre zidurile scolii. Deci cum ii ajutam? Increderea in sine este unul dintre lucrurile esentiale pe care trebuie sa le insuflati copilului aflat in scoala primara.

Ea cuprinde patru forme: increderea in propria inteligenta, increderea in propriile cunostinte si competente, increderea in capacitatea de a lua o decizie si increderea in capacitatea de a indeplini la timp o sarcina. Iata, invatam impreuna la Desprecopii - sa ne motivam copiii pentru primii ani de scoala ...

Despre scoala si scolari - merita citit si:

Importanta familiei in procesul de invatare
10 metode de a creste un copil rasfatat - si cum va puteti schimba abordarea asupra disciplinei copilului
Cum sa construiesc un meniu sanatos pentru copilul meu?
 Copiii au nevoie de disciplina
Cum ne motivam copilul pentru scoala? 

 Comunitate si grupuri de suport ale parintilor

Cabinetul Psi - Psihologie
Forum specializat de psihologie. Intrebari si raspunsuri la intrebarile ce ne framanta.

 In floarea copilariei (4-12 ani)
Nici prea mici si nici mari de tot :-). Intrebari, dileme, raspunsuri, prietenie, sanatate

 autor: Desprecopii.com,  Toate drepturile rezervate, 2018

Daca ti-a placut articolul, apreciaza-l cu un share!

Tema:La scoala

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publica (ramai anonim) dar completarea corecta este necesara, mai ales in cazul in care astepti raspuns. | Toate campurile trebuie completate!

Ai o intrebare? APASA AICI pentru rubrica de intrebari SAU intreaba pe FORUMUL DESPRECOPII