Bufeurile de menopauză pot dura și 10 ani

Bufeurile de menopauza pot dura si 10 ani

Bufeurile de menopauză pot dura și 10 ani

Bufeurile reprezinta una dintre cele mai neplacute manifestari ale menopauzei. Fie ca apar inainte de instalarea acesteia sau in timpul ei, bufeurile dureaza uneori ani in sir.

vei citi:
Bufeurile reprezinta una dintre cele mai neplacute manifestari ale menopauzei
Secretul pentru a evita bufeurile - o alimentatie echilibrata
Detoxifierea si bufeurile
Beneficiile plantei Cimicifuga racemosa pentru bufeuri

Bufeurile reprezinta una dintre cele mai neplacute manifestari ale menopauzei

Fie ca apar inainte de instalarea acesteia sau in timpul ei, bufeurile dureaza uneori ani in sir. Si daca pana de curand se credea ca nu pot depasi, in medie, 5 ani, studii recente arata ca bufeurile pot dura chiar si peste 10 ani, la femeile care incep sa aiba acest fenomen neplacut inainte de menopauza sau in stadiile incipiente ale acesteia.

Un studiu efectuat incepand din 1995 de catre un grup de cercetatori de la University of Pennsylvania School of Medicine a scos in evidenta faptul ca bufeurile pot avea o perioada de manifestare mult mai lunga decat se credea inainte. Autoarea studiului, Ellen Freeman, impreuna cu colegii sai cercetatori, au urmarit timp de 13 ani, un numar de 400 de femei cu varste initiale cuprinse intre 30 si 40 de ani. In fiecare an, femeile au fost intervievate in legatura cu starea sanatatii si cu simptomele legate de menopauza. Din totalul de 400, doar 55 au declarat ca nu au avut deloc bufeuri. 90 au avut manifestari relativ usoare ale menopauzei, in timp ce 255 au declarat ca au avut bufeuri destul de severe, timp de mai multi ani, media calculata de cercetatori fiind de aproximativ 10 ani. Conform statisticii, se pare ca bufeurile au avut o durata mai lunga in cazul femeilor care s-au confruntat cu acest fenomen inainte de a incepe menopauza propriu-zisa. De asemenea, tot statistic, femeile negre au avut bufeuri mai de durata decat cele albe, la fel cele cu greutate normala fata de cele obeze.

Citeste si: Menopauza prematura

Cercetatorii s-au declarat surprinsi de variatiile foarte mari ale duratei bufeurilor si nu au reusit sa gaseasca o explicatie viabila in acest sens, nici niste criterii clare conform carora bufeurile ar dura mai mult sau mai putin. Un lucru este insa sigur  nu trebuie sa ne mire daca perioada de manifestare a bufeurilor ajunge la 10 ani sau chiar peste, cu atat mai mult cu cat ea incepe inainte de menopauza.

Problema care ii preocupa momentan pe specialisti este ce tratament ar putea rezolva, fie si partial, aceasta problema delicata si atat de neplacuta, astfel incat sa poata fi administrat pe parcursul mai multor ani, fara a avea alte efecte negative asupra organismului. Pentru moment, nu exista un tratament universal, fiecare femeie facand fata in felul ei bufeurilor, mai ales cu ajutorul remediilor naturale. Iata 3 dintre cele mai eficiente:

Secretul pentru a evita bufeurile - o alimentatie echilibrata

O alimentatie echilibrata pe termen lung pare sa fie secretul pentru a evita bufeurile atunci cand vine menopauza. Daca nu v-ati supravegheat pe parcursul vietii alimentatia, a venit momentul sa o faceti. Pentru a elimina macar o parte dintre neplacerile bufeurilor, excludeti din alimentatia zilnica alcoolul, cofeina, mancarurile condimentate (condimentele in general si in mod special chili). Consumati, in schimb, alimente pe baza de soia (tofu, lapte din soia etc.). S-a descoperit ca soia contine un compus care reduce bufeurile generate de menopauza.

Detoxifierea si bufeurile

S-a constatat ca bufeurile sunt mai intense atunci cand organismul este plin de toxine pe care trebuie sa le elimine. De aceea, o cura de detoxifiere s-ar putea sa ajute la ameliorarea lor.

Beneficiile plantei Cimicifuga racemosa pentru bufeuri

Cimicifuga (Actaea racemosa) este o planta care creste in padurile din estul SUA si in anumite parti ale Canadei. Folosita in trecut pentru muscaturile de sarpe si pentru diverse boli specifice femeilor, planta a fost folosita incepand din 1880 ca element esential in tratarea febrei, a artritei si a crampelor abdominale din timpul menstruatiei. Pe langa efectele benefice, planta are insa si anumite efecte secundare negative, cum ar fi cresterea in greutate la anumite persoane si lezarea ficatului. De asemenea, se pare ca este asociata cu riscul de aparitie a cancerului la san. De aceea, administrarea ei trebuie facuta numai dupa consultarea unui medic specialist.

 Despre sanatatea femeii:

Antibioticele si cancerul de san
Anti-perspirantele si cancerul de san
Anticonceptionalele hormonale - Mit si Realitate
Cervicita
Dieta nesanatoasa poate duce la depresie
Stilul de viata si cancerul de san  

 Forumuri recomandate - FORUMURILE ASPIRANTELOR

 Forumul FIV
Fertilizarea in Vitro (FIV) - clinici, medici, experiente, succese, dileme.

 Asteptand un ingeras in viata noastra !
Teritoriul 'aspirantelor'! Preconceptie, in/fertilitate, FIV, sperante si experiente. Chiar daca se lasa asteptat - noi nu ne pierdem speranta!

autor: redactor Desprecopii.com Anamaria Ghiban - Toate drepturile rezervate (c) 2021

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII