Cinci secrete de fertilitate pe care ar fi trebuit să le știu mai devreme - confesiunile unei mămici medic

Cinci secrete de fertilitate pe care ar fi trebuit sa le stiu mai devreme - confesiunile unei mamici medic

Cinci secrete de fertilitate pe care ar fi trebuit să le știu mai devreme - confesiunile unei mămici medic

Dacă lupti cu infertilitatea, probabil ca ai explorat internetul si citești cu sete informatii despre fertilitate și cauti sfaturi de la multi experti. Drumul meu in batalia cu infertilitatea nu a fost usor. Dar.. fără îndoială, să văd acele două linii roz și momentul în care s-a născut au fost cele mai fericite din viața mea.

• Nu voi ști niciodată dacă a existat un singur remediu miraculos care să conducă la sarcina mea naturală. Dar, privind înapoi în călătoria mea, pot vedea că există câteva secrete pe care mi-aș fi dorit să le aflu mai devreme. Sfaturi puțin cunoscute le-am descoperit prin ani de perseverență. Iata Cinci secrete de fertilitate pe care ar fi trebuit sa le stiu mai devreme - din experienta unei actuale mamici.

veti citi
Cinci secrete de fertiltiate pe care ar fi trebuit să le stiu mai devreme  - confesiunile unei mămici medic
1. Detoxifiati organele reproductive cu o cură de ricin
2. Măriți fluxul de sânge către uter cu masaj femural
3. Ingrijește sarcina din stadiul precoce
4. Imaginează-ti că vei reuși
5. Fii cel mai bun prieten al tău
Lupta cu infertilitatea, alte sfaturi

Cinci secrete de fertiltiate pe care ar fi trebuit să le stiu mai devreme  - confesiunile unei mămici medic

Dacă lupti cu infertilitatea, probabil ca explorezi internetul si citesti cu sete informatii despre fertilitate și cauti sfaturi de la multi experti. Ca sa nu mai spun ca citeam tot ce apare pe forumul Asteptand o minune...
De ce?
Pentru că odată ce ai decis ca iti doresti un copil, instinctul de a procrea iti domină viața. Este tot la ce te poti gandi, Și mai ales pentru femei, devine rapid o obsesie...

Am fost și eu acolo. Deși, am fost diagnosticata cu endometrioză la douazeci de ani, am avut speranță in șansele mele de a rămâne însărcinată. M-am gândit că atunci va fi timpul corect. Fiind si medic nutritionist am fost întotdeauna conștienta de sănătatea mea. Am mâncat bine. Am facut sport. Am incercat sa nu ma stresez ....Drumul nu a fost usor insa.

Așadar, când soțul meu și cu mine am început să încercăm să concepem și nu s-a întâmplat nimic, a început educația mea exhaustivă asupra fertilității naturale. În fiecare lună descopeream ceva nou, sperând că va fi bucata care lipsește din puzzle-ul pe care trebuia să îl rezolv. Patru ani mai târziu l-am conceput în cele din urmă băiatul nostru. Fără îndoială, să văd acele două linii roz și momentul în care s-a născut au fost cele mai fericite din viața mea.

Nu voi ști niciodată dacă a existat un singur remediu miraculos care să conducă la sarcina mea naturală. Dar, privind înapoi în călătoria mea, pe lângă terapii evidente precum acupunctura, pot vedea că există câteva secrete pe care mi-aș fi dorit să le aflu mai devreme. Sfaturi puțin cunoscute le-am descoperit prin ani de perseverență.

Și dacă aceste informatii ajută o mamă să-și scurteze călătoria spre momentul de a deveni mama - vi le voi impartasi pentru ca stiu cat de multe femei se lupta cu infertilitatea si cauta informatii pe Desprecopii - asa cum am făcut si eu.

fertilitate secrete

1. Detoxifiati organele reproductive cu o cură de ricin

Eu am facut o cura de detox cu ulei de ricin. Obținut prin presarea semințelor de ricin, uleiul de ricin a fost folosit pentru a ajuta vindecarea de mii de ani. Aplicarea unui tampon cald de ulei de ricin este ușor, relaxant, ieftin și aduce trei beneficii compleze pentru in abdomenul tău:

 - Sistemul limfatic: responsabil pentru îndepărtarea deșeurilor din celulele din corpul nostru, sistemul limfatic, se bazează pe mișcarea prin exerciții fizice, deoarece nu are o pompă precum sistemul circulator. Acesta este un motiv pentru care un stil de viață sedentar duce la îmbolnăvire. Ambalajele cu ulei de ricin sunt o altă modalitate de stimulare a sistemului limfatic, ajutând la curățarea organelor reproducătoare și la promovarea vindecării țesuturilor deteriorate unde se aplică ambalajul.

- Sistemul circulator: ambalajele de ulei de ricin promovează circulația aducând sânge proaspăt oxigenat, bogat în nutrienți organelor reproducătoare. Circulația sănătoasă promovează vindecarea, repararea țesuturilor cicatrice și ruperea aderențelor vechi.

- Ficatul: ficatul tău elimină hormonii, medicamentele și alte molecule biologic active din sânge. Dacă există toxine în exces și hormoni care copleșesc ficatul, acestea pot fi depozitate în ficat și in grăsimi. Acest lucru poate duce la dezechilibrul hormonal care poate afecta fertilitatea. Pachetele de ulei de ricin pot ajuta la detoxifierea ficatului.

Deci, esti dornica sa incepi tratamentul cu ulei de ricin de astăzi? Mi-a plăcut și l-am folosit drept scuză pentru a mă întinde pe canapea, pentru a mă relaxa și a medita timp de o jumătate de oră (iar acum scriu această postare pentru Desprecopii, îmi amintesc ce mult ma relaxa).

Iată ce aveți nevoie:

O cârpă de flanelă (fără culori, deoarece uleiul de ricin îl va face să curgă), o sticlă de ulei de ricin, o sticla de apa calda
Înmuiați flanela în ulei de ricin până când este saturată. Puneți-l peste abdomenul inferior, acoperiți-l cu o foaie de plastic și aplicați peste sticla cu apă caldă. Acoperiți cu un prosop, întindeți-vă și relaxați-vă timp de 30-45 de minute. Puteti reutiliza aceeași carpa de flanelă de până la 30 de ori.

In plus, compresa cu ulei de ricin va mari circulatia lichidului limfatic, va reduce inflamatia si va imbunatati sistemul digestiv.

Folosiți zilnic pachetul de ulei de ricin în timpul fazei foliculare (de la sfârșitul mentruatiei până la ovulație). Nu faceti aceasta cura cu ricin dacă sunteți gravidă sau menstruați.

2. Măriți fluxul de sânge către uter cu masaj femural

Un simplu exercițiu pe care îl poți face acasă, împreună cu partenerul tău, se numește masaj femural. Acest masaj crește fluxul de sânge prin organele reproducătoare care ajută la stimularea ovulației. Se poate face de două ori pe zi în timpul părții foliculare a ciclului mentrual (de la sfârșitul perioadei dvs. până la ovulație). Nu efectuați acest exercițiu dacă sunteti in perioada mentruatiei sau credeți că puteți fi însărcinată.

Iată cum se face:

- Găsiți cuta între coapsa superioară și abdomen (de-a lungul liniei de chiloți).

- Folosind vârful degetelor, înaintați degetele masand linia si localizați artera femurală pe care o veți simți pulsând.

-  Apăsați cu degetele artera până când simțiți cum se oprește pulsul.

- Țineți apasat timp de 30-45 de secunde permițând fluxului de sânge să se adune în uter și ovare.

- Eliberați presiunea și fluxul sanguin natural va fi reluat. Veți simți o incalzire a piciorului în timp ce sângele se întoarce pe picior.

- Repetați  pe partea opusă.

- Apoi masează-ți ușor burtica în rotații în sensul acelor de ceasornic, hrănind uterul și ovarele.

Repetați exercițiul de până la trei ori de două ori pe zi înainte de ovulație. Sfat preluat din cartea Dr Randine Lewis, autorul uneia dintre cărțile mele preferate de fertilitate, The Infertility Cure

3. Ingrijește sarcina din stadiul precoce

În timpul călătoriei noastre de castigare a fertilitatii - de patru ori am experimentat momente pe la 2-3 luni în care bănuiesc că am avut avort spontan in sarcină timpurie. A avea endometrioză înseamnă că am riscul de a fi atât estrogen dominant cât și relativ scăzut în progesteron, ceea ce este esențial pentru a ține o sarcină și a hrăni un embrion în curs de dezvoltare.

Progesteronul menține mucoasa uterului făcând posibil ca un ou nou fertilizat să se atașeze și să supraviețuiască. De asemenea, îmbunătățește fertilitatea, făcând mucusul cervical accesibil spermatozoizilor și împiedică sistemul imunitar al mamei să respingă embrionul.

Am lucrat cu medicul endocrinolog pentru a-mi verifica nivelul hormonilor și am început să folosesc cremă naturală de progesteron de la ovulație (ziua 14) până în prima zi a perioadei mele. L-am folosit timp de trei luni înainte de a rămâne însărcinată. Odată ce am rămas gravidă, am continuat să o folosesc sub îndrumarea medicului andocrinolog meu pe parcursul primului trimestru pentru a asigura o sarcină sănătoasă.

Crema naturală de progesteron aplicată topic, spre deosebire de progesteronul oral, este cea mai eficientă metodă de echilibrare a nivelului de progesteron. Este important să verificați că crema pe care o utilizați este de calitate  și că nu conține ulei mineral care poate fi estrogenic. Crema naturală de progesteron poate fi deosebit de benefică pentru femeile cu endometrioză și PCOS.

4. Imaginează-ti că vei reuși

Mintea subconștientă este incredibil de puternică și dacă te confrunți cu infertilitatea, trebuie să o ai de partea ta. Similar cu un sistem de arhivare, mintea subconștientă stochează experiențele, gândurile și emoțiile noastre pentru o utilizare viitoare. De cele mai multe ori ajută, dar poate și împiedică.

Sportivii de top sunt renumiți pentru atingerea puterii subconștientului. Imaginându-și marcarea obiectivului câștigător, își îmbunătățesc șansele de succes. Și imaginându-ne că rămânem însărcinate, și noi, ne putem îmbunătăți șansele de concepție.

În conexiunea corpului minții corpului, James Schwartz, explică modul în care blocajele subconștiente pot bloca concepția. El sugerează că ranile emoționale vechi pot crea obstacole, care pot perturba un sistem reproducător sănătos. Studiile sugerează că hipnoza poate crește cu până la 50% șansele de concepție pentru femeile care au probleme de fertilitate, Exista o carte pe care am citit-o si care m=a ajutat sa fiu mai puternica mental -

5. Fii cel mai bun prieten al tău

Drumul prin padurea infertilitatii poate fi un drum greu. Ne batem și ne prindem în spirale nesfârșite de energie negativă si de ne-incredere. Ne învinovățim și ne simțim inadecvate. Ne întrebăm, de ce eu?

Așadar, te îndemn să te protejezi de capcana deprecierii de sine. Corpul tău este capabil de minuni și într-o zi, în viitorul nu îndepărtat, îți va oferi cel mai mare dar al vieții tale. Îți va produce copilul și îți va dovedi că ești puternica dincolo de credință. Vorbeste cu tine ca si cum ai vorbi cu cel mai bun prieten. Ce i-ai spune dacă ar trece prin luptele prin care treci tu?

Cercetările arată că infertilitatea provoacă aceleași niveluri de anxietate și depresie la femei ca cancerul, bolile de inimă și HIV +. Deci, nu subestimați prin ce treceți. Nu vă lăsați, dar nu vă predați și nu deveniți victima.

Fii buna cu tine. Și cu casnicia ta. Dă-ți o pauză ori de câte ori poți. Dacă aveți nevoie de o schimbare de scenă, plecați pentru un weekend. Faceți masaj Dacă faceți o dietă strictă, dar aveți nevoie doar de o bucată de tort, luați-o. Acupuncturistul meu mi-a spus cândva: „Contează ce faci de cele mai multe ori, nu ceea ce faci uneori”. Nu numai că este adevărat, dar a fi bun cu noi înșine ne ajută să rămânem focusati pe drumul nostru.

Despre infertilitatea la femei, alte sfaturi

Tulburarile de ovulatie: cauze si efecte

Sunt chimicalele o cauza a infertilitatii?

Dezechilibrul hormonal si legatura cu fertilitatea

 Forum si comunitate de suport pentru femeile care isi doresc sa devina mamici: Asteptand o minune in viata noastra - haideti alaturi de noi.

autor: Adriana M.
Am fost o aspiranta pe forumul de Infertilitate de la Desprecopii. Acum sunt mamă, insă citesc regulat Desprecopii. Dar sunt, evident preocupata de subiectele despre educatia copilului.
In exclusivitate pentru Desprecopii.com
2024

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Ultimile 1 comentarii

  1. Alexandra
    Alexandratrimis la 30/7/2023

    Crema cu progesteron se foloseşte topic tot pe abdomenul inferior ?

    Raspunde la acest comentariu

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII